fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο hot παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε για τις τελευταίες σας βουτιές
TRAVEL

Οι πιο hot παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείτε για τις τελευταίες σας βουτιές

Ετοιμάστε την travel bag σας!


Eίτε ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν φύγει ακόμη για τις διακοπές τους, είτε προγραμματίζετε κάποιο σύντομο weekend getaway σε κάποιον κοντινό προορισμό, η Χαλκιδική προσφέρει πολλές, διαφορετικές επιλογές για να επιλέξετε. Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε κι επίσημα το καλοκαίρι, ετοιμάστε την travel bag σας, βρείτε το κατάλληλο μέρος κι εξερευνήστε πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο hot spots της Χαλκιδικής κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Final countdown

Σάνη

sani.jpg

Βρίσκεται στην Κασσάνδρα κι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και κοντινές επιλογές στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκεται περίπου 83 χλμ. μακριά από την πόλη, λίγο μετά τη Νέα Ποτίδαια και πριν τη Νέα Φώκαια. Η Σάνη, αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για όσους αποζητούν ηρεμία και χαλάρωση, όσο και για όσους αγαπούν τη διασκέδαση, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέρος που αποτελείται από μικρές, αμμώδεις παραλίες που ενώνονται σε μία όλες μαζί, ενώ σήμα κατατεθέν της είναι τα καταγάλανα, ρηχά νερά κι η χρυσαφένια άμμος που λάμπει στο φως του ήλιου. Bonus: Στην πευκόφυτη περιοχή, εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες που μπορεί να συναντήσει κανείς, βρίσκονται και τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Sani Resort. Αν θέλετε να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις που θα σας προσφέρει το εξειδικευμένο προσωπικό του resort, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Μύτη Ποσειδίου

4-G1Q6K.jpg

Αν σκοπεύετε να βρεθείτε στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής, μία από τις must-visit παραλίες αποτελεί αναμφίβολα η μύτη του Ποσειδίου. Πρόκειται για μία παραλία μοναδικής ομορφιάς, που φημίζεται για τα πεντακάθαρα, γαλάζια νερά της, που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές, αλλά και την απέραντη αμμουδιά της. Σε αντίθεση με τα περισσότερη μέρη του 1ου ποδιού, η παραλία δεν είναι οργανωμένη, κάτι που σημαίνει πως εφόσον την επιλέξετε, θα πρέπει να είστε πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα, προκειμένου να απολαύσετε το μπάνιο σας. Bonus: Είστε λάτρεις των μαγευτικών τοπίων κι ανήκετε στην κατηγορία των sunset lovers; Οι πιο έμπειροι, παραμένουν μέχρι αργά στην παραλία και πιο συγκεκριμένα, μέχρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απαθανατίσουν αυτό το πανέμορφο θέαμα. Το μπλε της θάλασσας, ενώνεται με το βαθύ κόκκινο με το αποτέλεσμα να είναι απλά μαγευτικό!

Γλαρόκαβος

3-SJtwS.jpg

Αγαπημένος προορισμός του 1ου ποδιού, πόλος έλξης για αρκετό κόσμο ακόμη και για αυθημερόν εξορμήσεις. Αυτό είναι το Πευκοχώρι, όπου μπορεί να εντοπίσει κανείς μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής. Ο μαγευτικός, Γλαρόκαβος με τη γαλάζια λιμνοθάλασσα, βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό και ξεχωρίζει για τα καταγάλανα νερά του, την απέραντη αμμουδιά και το ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο, καθώς περιβάλλεται από αμέτρητα πεύκα. Αν αυτό που ψάχνετε λίγο πριν αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι, είναι στιγμές ξεκούρασης κι αναζωογόνησης μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, κοντά στη θάλασσα και μακριά από την πολυκοσμία, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Bonus: Είναι αρκετά κοντά στη Θεσσαλονίκη και δε θα χρειαστεί να διανύσετε μεγάλη απόσταση.

Καρύδι

karidi.jpg

Σκοπεύετε να βρεθείτε στην Σιθωνία και ψάχνετε την ιδανική παραλία για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις βουτιές σας; Μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες όχι μόνο του 2ου ποδιού, αλλά συνολικά της Χαλκιδικής είναι το Καρύδι. Πρόκειται για ένα μέρος με εξωτική ομορφιά, που απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα από τη Νικήτη και σήμα κατατεθέν του, αποτελεί η λευκή άμμος που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά και τα πλούσια πεύκα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Η παραλία βρίσκεται ουσιαστικά ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια, ενώ τον κόλπο αγκαλιάζουν εντυπωσιακοί, λευκοί βραχώδεις σχηματισμοί κι από τις δύο πλευρές. Bonus: Τα νερά της παραλίας χαρακτηρίζονται ρηχά και ζεστά και προσφέρονται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Απολαύστε αμέτρητες βουτιές σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Γαϊδουρονήσια

1-KjPoW.jpg

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έξι βραχονησίδων στη Χαλκιδική, γνωστές για τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά τους, που βρίσκονται απέναντι από την Ουρανούπολη και νότια από την Αμμουλιανή. Τα Γαϊδουρονήσια αποτελούν αγαπημένο προορισμό τα τελευταία χρόνια κι έχουν τραβήξει πολλά βλέμματα επάνω τους. Άλλα ξεχωρίζουν για την πυκνή βλάστηση και το πράσινο τοπίο κι άλλα έχουν μεγάλους, επιβλητικούς βράχους. Η Δρένια είναι η μεγαλύτερη παραλία, ενώ το Τηγάνι, η Φέτα, η Πένα (ή Ποντίκι), η Φρύνη και το Γαϊδουρονήσι είναι οι μικρότερες. Αν είστε λάτρεις της θάλασσας και του βυθού, είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνετε καταδύσεις, ενώ το φυσικό τοπίο θα σας κλέψει την καρδιά. Βonus: Για να φτάσετε στην παραλία, οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα πάρετε το καραβάκι από την Ουρανούπολη, είτε από την Αμμουλιανή. Το αποτέλεσμα, φτάνοντας θα σας εντυπωσιάσει!