fbpixel

Search icon
Search
Οι over 50 fashionistas παρουσιάζουν stylish τρόπους για να φορέσετε το τζιν σας σε όλες τις ηλικίες
STYLING TIPS

Οι over 50 fashionistas παρουσιάζουν stylish τρόπους για να φορέσετε το τζιν σας σε όλες τις ηλικίες

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς για να δημιουργήσετε μοντέρνα σύνολα all day long


Η μόδα χρόνια δεν κοιτά και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Μάλιστα με την έντονη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε όλο και περισσότερο, γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να κερδίζουν επάξια των τίτλο fashion icon, influencer και fashionista. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι οίκοι που έχουν επιλέξει γυναίκες άνω των 50 για τη συμμετοχή τους σε μία καμπάνια ή στη διαφήμιση νέων ρούχων. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο σε celebrities αλλά και σ’ αυτές που η αγάπη τους για το στιλ και τη μόδα τις έκανε γνωστές.

Είναι λογικό μεγαλώνοντας να αλλάζουν οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας σε όλους τους τομείς αλλά και στο προσωπικό, καθημερινό στιλ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να είμαστε ενημερωμένες και in fashion για μια ζωή. Οι τάσεις των τελευταίων σεζόν βασίζονται σε κλασικά και διαχρονικά σχέδια, γεγονός που κάνει αυτήν τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Εκτός απ' αυτά όμως παρατηρείται και η ανάγκη για απλά και πρακτικά ready to wear items. Ένα από τα πιο βασικά αυτής της κατηγορίας είναι το τζιν παντελόνι. Πολλές από εσάς μπορεί να δυσκολεύεστε να ανακαλύψετε μοντέρνους συνδυασμούς για να φορέσετε το αγαπημένο σας κομμάτι, παρουσιάζοντας πάντα casual chic outfits.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τους πιο stylish τρόπους που μας παρουσιάζουν οι over 50 instagramers και μη διστάσετε να τους δοκιμάσετε από σήμερα κιόλας!

Statement top

over-50-5.jpg
Image source: @venswifestyle

Δε χρειάζεται να κάνετε δύσκολο layering και να προσθέσετε πολλά αξεσουάρ για να θεωρηθεί ένα σύνολο μοντέρνο κι ενημερωμένο. Μπορείτε να το πετύχετε ακόμα και με 2-3 σχέδια. Επιλέξτε ένα κλασικό blue jeans και συνδυάστε το μ’ ένα statement top. Αυτό μπορεί να είναι είτε μία μπλούζα με έντονα μανίκια, τα οποία αμέσως θα αναβαθμίσουν την εικόνα σας είτε ένα top με υπερμεγέθη γιακά -ακόμα και leather. Για να ολοκληρώσετε αυτήν τη απλή, αλλά υπέροχη εμφάνιση προσθέστε υποδήματα ανάλογα με την περίσταση. Τα loafers θα τα λατρέψετε αμέσως.

Shirt

over-50-1.jpg
Image source: @greceghanem

Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα πουκάμισο για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν είστε άνω των 50 και θέλετε να δώσετε μία αίσθηση ανανέωσης στο αγαπημένο σας button up shirt να είστε σίγουρες ότι δε θα δυσκολευτείτε. Επενδύστε σ’ ένα ψηλόμεσο άσπρο παντελόνι σε φαρδιά γραμμή και ταιριάξτε το με το πουκάμισό σας. Το λευκό χρώμα είναι σύγχρονο αλλά συνδυάζεται και με πολλές χρωματικές επιλογές όπως το γαλάζιο, το μπεζ ή ακόμα και το λευκό για total white looks. Προτιμήστε high heels shoes και μία it bag.

Blazer

over-50-4.jpg
Image source: @sophiefontanel

Φυσικά και μπορείτε να φορέσετε το τζιν παντελόνι για τις εμφανίσεις σας στον χώρο εργασίας σας -και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρίσετε σ’ ένα denim pant μία πιο formal «χροιά». Ξεκινήστε από το χρώμα. Κινηθείτε σε πιο σκούρα «μονοπάτια» όπως το dark blue ή το μαύρο. Προσθέστε ένα oversized blazer από πάνω για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Όσον αφορά τα παπούτσια μπορείτε να φορέσετε ακόμα και statement sneakers. Εννοείται ότι μόλις έχετε δημιουργήσει ένα σύνολο για όλες τις ώρες! 

Denim on denim

over-50-2.jpg
Image source: @msorrig

Αν αγαπάτε τις τάσεις και προσπαθείτε να τις ακολουθείτε, τότε σίγουρα θα έχετε σκεφτεί πολλές φορές να δημιουργήσετε και αυτήν. Το άλλοτε παρεξηγημένο και απαγορευμένο denim on denim έχει κάνει τους τελευταίους μήνες πολύ έντονη την παρουσία του. Μην το φοβηθείτε και τολμήστε το. Συνδυάστε κομμάτια στην ίδια denim απόχρωση. Διαλέξτε ένα τζιν παντελόνι μαζί μ’ ένα πουκάμισο. Για να πάτε το σύνολό σας ένα βήμα παρακάτω προσθέστε κι ένα denim jacket. Ολοκληρώστε με μία διαχρονική καμπαρντίνα κι ένα ζευγάρι knee high boots.

Bold colours

over-50-6.jpg
Image source: @greceghanem

Τα έντονα χρώματα εκτός από όμορφες εικόνες, μας γεμίζουν αισιοδοξία και παιχνιδιάρικη διάθεση. Έχει έρθει η στιγμή να εντάξετε τα bold αλλά και τα πολύχρωμα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας. Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος είναι να τα «παντρέψετε» με το τζιν παντελόνι σας. Βρείτε πιο σχέδιο ταιριάζει στον σωματότυπό σας αλλά και ποια απόχρωση τονίζει τέλεια την επιδερμίδα σας και δημιουργήστε μία εμφάνιση που δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε.

Knitwear

over-50-3.jpg
Image source: @venswifestyle

Ένα από τα αγαπημένα φθινοπωρινά αλλά και χειμωνιάτικα κομμάτια. Ο denim pants & sweater combo είναι ο πιο συνηθισμένος και ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες. Μπορεί να ακούγεται απλός και για πολλές βαρετός αλλά πραγματικά μπορείτε να τον απογειώσετε, επιλέγοντας αξεσουάρ που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα όλων. Ένα ζευγάρι εκκεντρικά mules σε ιδιαίτερη απόχρωση, μία hot trend bag κι έντονα αξεσουάρ θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα σύνολο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, χωρίς αμφιβολία. 

Κεντρική φωτογραφία: Calvin Lom