fbpixel

Search icon
Search
Οι ομορφότεροι κήποι στον κόσμο, ιδανικοί για μια άκρως αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση
ESCAPE

Οι ομορφότεροι κήποι στον κόσμο, ιδανικοί για μια άκρως αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση

Το ξεχωριστό τους vibe και η απέραντη γοητεία τους θα σας μαγέψουν


Η φύση παραμένει καταπράσινη και όσο οδεύουμε προς το φθινόπωρο θα γίνεται ακόμα πιο γοητευτική. Αυτή είναι και η ιδανική περίοδος για μια μικρή -ή και μεγαλύτερη- απόδραση στις πιο μαγευτικές γωνιές του κόσμου, εκεί όπου μπορείτε να βρεθείτε σε φημισμένους κήπους και σε εθνικά πάρκα. Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι, ξεχωριστή αύρα και απόλυτη γαλήνη είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα σας πείσουν να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Take a look...

1. Grande Mosquée, Παρίσι

shutterstock-2405433943.jpg

Στο 5ο διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός, απέναντι από το Jardin des Plantes, μπορείτε να δείτε ένα κτίριο ισπανικού-μαυριτανικού τύπου από το οποίο προεξέχει ο θόλος ενός μιναρέ. Στο εσωτερικό του εντυπωσιακού Grande Mosquée de Paris, ξεδιπλώνεται ένας υπέροχος ανδαλουσιανός κήπος, όπου η πλούσια βλάστηση του ταιριάζει απόλυτα με τις καμπύλες των μαρμάρινων λεκανών που είναι έχουν επένδυση από τυρκουάζ ψηφιδωτά. Στις πλευρές του μεγάλου αίθριου, υπέροχες σμιλευμένες καμάρες και κολώνες δίνουν ρυθμό στο κτίριο και κάνουν μια επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο μια νέα αισθητηριακή εμπειρία.


2. Humble Administrator's garden, Κίνα

shutterstock-425547721.jpg

Ο αυτοκρατορικός απεσταλμένος και ποιητής Wang Xianchen, ήταν ο πρώτος που είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει την ομορφιά και τις ανέσεις αυτού του κήπου, καθώς φτιάχτηκε για χάρη του. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με τον ιδανικό τόπο για την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία και τη σύνδεση με την chinese αισθητική που για χρόνια όρισε με τον τρόπο της την αρχιτεκτονική και τον χώρο του art & design. Πανύψηλα δέντρα, σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών και βραχώδη σημεία για ξεκούραση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γοητεία αυτού του θεαματικού location στην περιοχή Suzhou, στην Κίνα.


3. Generalife, Ισπανία

shutterstock-2276895063.jpg

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς κήπους σε ολόκληρη την Ισπανία. Βρίσκεται στην πόλη Granada και αποτυπώνει τα χρώματα κάθε εποχής, τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τον καιρό και δημιουργούν μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι μιας άλλης εποχής. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει ανενόχλητος τη βόλτα του, να γίνει «κομμάτι» τη φύσης και να χαλαρώσει στο έπακρο.


4. Belluno Dolomites, Ιταλία

shutterstock-1663596292.jpg

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες οροσειρές στη βορειοανατολική Ιταλία, τμήμα των Άλπεων. Ένα εθνικό πάρκο και πολλά τοπικά πάρκα απλώνονται στην περιοχή, ενώ τον Αύγουστο του 2009, οι Δολομίτες ανακηρύχθηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Σχεδόν 100 χλµ. µακριά από τη Βενετία και µόλις 15 χλµ. από την πόλη Belluno της Ιταλίας, το Belluno Dolomites national park ξεχωρίζει στον χάρτη χάρη στην απερίγραπτη ομορφιά του, με τη φύση να «οργιάζει» σε κάθε σημείο και τις φυσικές πισίνες να ξεπροβάλουν από τα πυκνά δάση, περιτριγυρισµένες από ψηλές οροσειρές. Εάν είστε λάτρης της φύσης και ιδίως της πεζοπορίας σε τόπους που μαγεύουν, τότε δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε.


5. Nongnooch tropical garden, Ταϊλάνδη

shutterstock-337293533.jpg

Το Nongnooch είναι ένας τροπικός κήπος που εκτείνεται σε περισσότερα από 500 στρέμματα στην παραθαλάσσια πόλη Pattaya της Ταϊλάνδης και περιέχει πάνω από 670 εγγενή είδη φυτών. Ο Pisit και ο Nongnooch Tansacha αγόρασαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη γη το 1954 με την πρόθεση να μετατρέψουν τον χώρο σε μια φυτεία φρούτων, αλλά αργότερα άνοιξαν τον χώρο στο κοινό το 1980 ως τροπικό location λουλουδιών και φυτών. Εκτός από τους τέλεια περιποιημένους κήπους, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ταϊλανδέζικες πολιτιστικές παραστάσεις, ένα μουσείο αυτοκινήτων, μια λίμνη ψαρέματος και shows ελεφάντων.


6. Saxon Switzerland, Γερμανία

shutterstock-2196253115.jpg

Το εθνικό πάρκο Saxon Switzerland είναι μια από τις πιο breathtaking γωνιές της Γερμανίας. Βρίσκεται στο γερμανικό ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας, κοντά στην πρωτεύουσα της Σαξονίας Δρέσδη, και καλύπτει δύο περιοχές 93,5 km² στην καρδιά του γερμανικού τμήματος των βουνών ψαμμίτη Έλβα, που συχνά αποκαλείται ως Σαξονική Ελβετία - στα γερμανικά "Sächsische Schweiz". Εντοπίζεται στο κέντρο μιας φυσικής περιοχής σχεδόν 710 km², και καλλιεργείται από τον άνθρωπο σε πολλά μέρη. Μικρότερες πόλεις και χωριά, όπως το Bad Schandau ή το Königstein αποτελούν μέρος αυτής της περιοχής. Η υψηλότερη κορυφή αυτού του πάρκου βρίσκεται στα 556 μέτρα (1.814 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μικρή απόσταση από την κοιλάδα του ποταμού Έλβα, ενώ προσφέρει πολλούς διαφορετικούς οικοτόπους και ζώνες μικροκλίματος λόγω της έντονης κατακόρυφης διαίρεσης. Εξακολουθεί να φιλοξενεί ορισμένες μορφές δάσους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, κάτι που είναι ασυνήθιστο στην κεντρική Ευρώπη.

Κεντρική φωτογραφία: Generalife, Ισπανία