fbpixel

Search icon
Search
Οι ομελέτες που θα ξετρελάνουν κι εσάς που δεν αγαπάτε το αυγό
TASTE

Οι ομελέτες που θα ξετρελάνουν κι εσάς που δεν αγαπάτε το αυγό

4 συνταγές που θα θέλετε να γεύεστε καθημερινά


Θρεπτικό, νόστιμο και με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης. Το αυγό αποτελεί μία από τις αγαπημένες τροφές και οι παραλλαγές για να το γευτούμε είναι πολλές. Η πιο νόστιμη και διάσημη όμως είναι η ομελέτα. Μπορούμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας όλες τις ώρες της ημέρες και να τις δώσουμε τη γεύση που επιθυμούμε. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό υπάρχουν μερικές συνταγές που θα σας ξετρελάνουν, ενώ θα μας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα. Ιδανικό γεύμα για να καταναλώσετε μετά από την προπόνησή σας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις συνταγές που θα σας ξετρελάνουν!

Σουφλέ ομελέτας

omeleta-soufle-site.jpg

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 300 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 220 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 αυγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 1 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο γουόκ, και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο μπολ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ. Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο σκεύος. Απλώνουμε πάνω από το ψωμί τα λαχανικά. Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια 1 εκ. Απλώνουμε τα κυβάκια του ζαμπόν πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τα 200 γρ. τριμμένης γραβιέρας. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τα υλικά του μπολ στο σκεύος. Κουνάμε το σκεύος ώστε να πάει το μείγμα παντού και πιέζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του ψωμιού που δεν καλύπτονται από τα υγρά. Σκεπάζουμε το πυρίμαχος σκεύος με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί, να χρυσαφίσει και να σφίξει το σουφλέ. Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά να σφίξει ελαφρά η ομελέτα. Κόβουμε το σουφλέ σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

Ομελέτα με πατάτες

omeleta-me-oti-mas-perissepse-1.jpg

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια κομενα σε μικρά καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κσ τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ντοματοσαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 3΄- 4΄ μέχρι να μελώσουν. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνταγή: Αργυρώ Μαρμπαρήγου 

The french way

basic-french-omelet-930x550.jpg


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. νερό
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 1/3 κούπας γέμιση με τυριά και λαχανικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Ψήστε την ομελέτα σας μέχρι να είναι έτοιμη, τσεκάροντας που και που τα σημεία περιμετρικά. Μόλις αρχίζουν να ξεκολλάνε οι άκρες από το τηγάνι σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Έπειτα, ρίξτε την γέμιση στη μια πλευρά και κλείστε την με την άλλη. Ψήστε για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα τυριά και είστε πανέτοιμοι για απόλαυση!

Γλυκιά ομελέτα 

k2-items-src-6f77fd6017cc0e76b5a7d9de18f6448b-1024x683.webp

Υλικά

  • 2 αυγά
  • βανίλια σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
  • ¼ φλ. αποξηραμένα ή φρέσκα bluberries
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

    Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μετά σπάστε και χτυπήστε πολύ καλά τ’ αυγά και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι καρύδας. Ρίξτε το λάδι καρύδας στο καυτό τηγάνι και μετά τοποθετήστε το μείγμα με τα αυγά. Όταν στερεοποιηθεί, αναποδογυρίστε προσεκτικά με μία σπάτουλα. Αφήστε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά τουλάχιστον για δύο λεπτά από κάθε μεριά. Αφού βγάλετε την ομελέτα από τη φωτιά, μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, πραλίνα ή ό,τι άλλο σας αρέσει για έξτρα γεύση. 

    Καλή απόλαυση!