fbpixel

Search icon
Search
Οι ομελέτες που αποτελούν μια δυναμωτική επιλογή για κάθε γεύμα
TASTE

Οι ομελέτες που αποτελούν μια δυναμωτική επιλογή για κάθε γεύμα

Δοκιμάστε τη συνταγή που σας ταιριάζει καλύτερα


Τα αυγά είναι μια επιλογή που συχνά λατρεύουμε να καταναλώνουμε όλες τις ώρες. Και αυτό γιατί μας δίνoυν δύναμη και ενέργεια για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τα tasks της απαιτητικής καθημερινότητας. Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως ιδιαίτερα το πρωινό είναι και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γι' αυτό κι εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στο τι καταναλώνουμε σε αυτό. Η παραδοσιακή ομελέτα λοιπόν, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για να απολαύσετε τα αυγά σας, χωρίς να «φουσκώσετε» υπερβολικά, να λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και πολλή νόστιμη γεύση φυσικά. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς 3 φανταστικές συνταγές ομελέτας για να δοκιμάσετε asap! 

Κλασική ομελέτα

shutterstock-1017897853.jpg

Υλικά

  • 3 αβγά, φρέσκα, μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει. Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

Ομελέτα με αγκινάρες και φέτα 

shutterstock-395512075.jpg

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 150 γρ. φέτα
  • 6 αβγά
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά. Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά. Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η ομελέτα ή αλλιώς φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Συνταγή: Tina Webb

Ομελέτα με μανιτάρια 

shutterstock-1404571730.jpg

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρο κολοκυθάκι
  • 6 ασπρομανίταρα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κσ βρώμη
  • 50 γραμ μαγειρεμένο κοτόπουλο ή ζαμπόν κοτόπουλου
  • 2 κσ τυρί κρέμα
  • 8 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές, το κολοκυθάκι τα φρέσκα κρεμμύδια τις ντομάτες για την ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές. Τις πιπεριές τις κόβουμε στο ξύλο κοπής με το μαχαίρι σε μικρά καρέ, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Η ομελέτα με βρώμη, γίνεται πολύ χορταστική γιατί η βρώμη απορροφά όλη την υγρασία και έτσι έχεις ένα πλούσιο γεύμα, μία ομελέτα με μανιτάρια και βρώμη σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι 26 εκ. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι ανακατεύοντας τακτικά. Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τη ντομάτα, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, τη βρώμη και το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα αυγών. Με ένα κουτάλι σκάβουμε τη βάση της ομελέτας για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και σαλάτα.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου