fbpixel

Search icon
Search
Oι νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης που τονώνουν τον παλμό της πόλης
CITY VIBES

Oι νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης που τονώνουν τον παλμό της πόλης

Νέοι, αλλά και ανανεωμένοι προορισμοί, που αναμένεται να μας χαρίζουν τις πιο ευχάριστες εμπειρίες εξόδου


Ξεχώρισαν από την αρχή της άφιξής τους στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Μερικά από αυτά θα τα απολαύσουμε σε λίγες ημέρες. Αυθεντικότητα, πρωτοτυπία και υψηλή ποιότητα αποτελούν τα κεντρικά συστατικά της ταυτότητάς τους. Έχουν δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, η οποία ενώνει αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη κουλτούρα, αφηγούμενη με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την ιστορία των ανθρώπων τους. Αυτοί οι έξι (νέοι και ανανεωμένοι) προορισμοί της πόλης μας υπόσχονται μια ευχάριστη εμπειρία εξόδου, θέλοντας να μας χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης.

Ας τους γνωρίσουμε!

Looén

image-2.jpg

Elegant αισθητική και unique pop up φιλοσοφία πρωταγωνιστούν στην ταυτότητά του. Σε ένα παραδοσιακό τριώροφο διατηρητέο στην Κατούνη, θα συναντήσουμε ένα ξεχωριστό all day bar ευρωπαϊκού style, στο οποίο κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα. Μια ιδιαίτερη ονομασία, που δηλώνει το πιο δυνατό συναίσθημα της χαράς. To Looén μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα διαφορετικό experience διασκέδασης. Ένα μεγάλο wooden bar μας υποδέχεται θερμά, κάνοντάς μας παρέα από νωρίς το πρωί, με μια ιδιαίτερη κάρτα brunch μέχρι μια στοχευμένη λίστα cocktails το βράδυ. Το στοιχείο που θα μας κάνει εντύπωση είναι η λειτουργία ενός open kitchen, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την κίνηση της κουζίνας. Στο main decor concept, επικρατεί ένας γοητευτικός συνδυασμός του traditional με το modern στοιχείο. Special φωτιστικά θυμίζουν εκλεπτυσμένα κοσμήματα που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Η γαστρονομική του ταυτότητα περιλαμβάνει modern bar food, ασιατικής βάσης με μεσογειακά υλικά. Ψαγμένες μουσικές επιλογές μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, ολοκληρώνοντας με τον πιο cool τρόπο την έξοδό μας. 

Info: Κατούνη 28, Facebook: @Looén, Instagram: @looen.skg | Το οpening του bar αναμένεται για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

MonAsty Hotel

botargo-restaurant.jpg

Το πολυτελές ξενοδοχείο ΜοnΑsty Autograph Collection ανοίγει τις πόρτες του και μας καλωσορίζει με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας, εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης. Την διαχείριση του, έχει αναλάβει η SWOT Hospitality. Το hotel παρουσιάζει δυο νέους χώρους απαράμιλλης αισθητικής, που σίγουρα θα γίνουν το επόμενο talk of the town: το εστιατόριο Botargo και το all-day gastro bar Samite Lounge. Το Botargo αποτίνει φόρο τιμής στο αγαπημένο έδεσμα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών, το αυγοτάραχο, και μας επιφυλάσσει εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές χαρίζουν high-end comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών περιορισμένης κυκλοφορίας. Στο Samite Lounge, το all day gastro-bar, μπορούμε να απολαύσουμε πρωινό, brunch, light lunch και εξαιρετικό καφέ το πρωί έως ψαγμένα cocktails, εκλεκτά bites και βεβαίως αποκλειστικά DJ sets και live shows, που θα απογειώσουν τα βράδια της πόλης. Tα μενού εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ το Samite Lounge και το event calendar του, υπογράφει η ομάδα του Apallou Group.

Info: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Facebook: @Monasty Hotel, Instagram: @monasty.hotel | Το ξενοδοχείο ανοίγει στις 18 Οκτωβρίου. 

Morisson The Premium Rooftop

306919562-5337757199657768-8990280013387634520-n-1.jpg

Cozy ατμόσφαιρα, σύγχρονος σχεδιασμός και πανοραμική θέα της πόλης μας καλωσορίζουν καθημερινά, από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, χαρίζοντάς μας μια ξεχωριστή all day food and wine εμπειρία. Αποτελεί το κατάλληλο σημείο συνάντησης για φιλικές συναντήσεις, business meetings, αλλά και γεύμα για δύο. Στο Morisson ξεκινάμε την ημέρα μας με φρέσκο καφέ και υπέροχο brunch, συνεχίζουμε με ένα λαχταριστό lunch break με συνοδεία κρασιού και ολοκληρώνουμε την ενδιαφέρουσα εμπειρία γευσιγνωσίας μας, δοκιμάζοντας κοπές από εκλεκτά κρέατα και μοναδικά side dishes. Η βραδιά μας κλείνει με την επιλογή ενός ευφάνταστου cocktail.

Info: 17ης Νοεμβρίου 87, Πυλαία, Facebook: @Morrison, Instagram: @morrison.skg

Signora Trattoria

img-2619.jpg

Λινά τραπεζομάντιλα, ρομαντική ιταλική μουσική και αυθεντικές συνταγές από κάθε γωνιά της γειτονικής μεσογειακής χώρας αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το πιο απολαυστικό δείπνο. Η Signora Trattoria «ορκίζεται» στη νόστιμη και αγνή πρώτη ύλη, σερβίροντάς μας μερικά από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα italian dishes. Η λαχταριστή burrata με την ντομάτα και τον βασιλικό, τα rigatoni cacio e pepe που κλέβουν την παράσταση, η κλασική pizza Margherita, με φρέσκια μοτσαρέλα και ντομάτες San Marzano, αλλά και το vitello tonnato, η φημισμένη συνταγή με μοσχάρι και πλούσια σάλτσα τόνου μας προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι αρωμάτων. Η ιεροτελεστία αισθήσεων ολοκληρώνεται με ένα μπουκάλι κρασί από την πλούσια λίστα ή, διαφορετικά, με ένα υπέροχο cocktail ή spritz και φυσικά με μια γλυκιά συνοδεία από την all time classic tiramisu με χειροποίητα μπισκότα, καφέ και κρέμα μασκαρπόνε. 

Info: Παύλου Μελά 38, Γωνία, Facebook: @Signora Trattoria, Instagram: @signora.trattoria

Trizoni Exclusive

1-rD9xn.jpg

Μια ωδή στην ουσία της ψαροφαγίας, μέσα από διαχρονικά αρώματα της ελληνικής θάλασσας. Το εμβληματικό Trizoni κατέφθασε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η αγιορείτικη μοναστική παράδοση και οι αληθινές γεύσεις των ψαράδων, που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, δομούν το γευστικό του προφίλ. Η αυθεντική συνταγή της κακαβιάς, που μαγειρεύεται πάνω στο σκάφος αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του. Best-seller της γαστρονομικής του ταυτότητας είναι ο τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί. Το στοιχείο, που μας κάνει να το επιλέγουμε κάθε φορά, είναι η σιγουριά της σαραντάχρονης ιστορίας του.

Info: Δόξης 1 και Σαλαμήνος, Facebook: @Trizoni - Thessaloniki (Trizoni Thessaloniki), Instagram: @trizoni_exclusive

Ανφάν Γκατέ

20220310-111914-8CMls.jpg

Τα Σαββατοκύριακα θα είναι πλέον αφιερωμένα αποκλειστικά σε πεντανόστιμα brunch. Οι βόλτες μας στο κέντρο της πόλης θα αποκτήσουν μια tasty πλευρά μέσα από ένα fresh weekend menu. Στο Ανφάν Γκατέ, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε καινούργιες γεύσεις, με πρωταγωνιστές τα αβγά μάτια σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης με κρέμα αβοκάντο και σαλάμι αέρος ή παραδοσιακό english breakfast. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με μια σφακιανή μυζηθρόπιτα με μέλι από άγριο θυμάρι.  Διαλέγουμε το αγαπημένο μας πιάτο, ανάλογα με τη διάθεση και την όρεξή μας κι επειδή είναι εγγύηση το ότι θα ενθουσιαστούμε, κλείνουμε και τραπέζι για το επόμενο Σαββατοκύριακο! Στις αγαπημένες μας επιλογές, κυριαρχούν οι αβγόφετες με sauce profiterole, η χανιώπιτα με κρέμα φέτας και η μους γιαουρτιού με μέλι, γκρανόλα, berries και γλυκό κυδώνι. Στον ανανεωμένο του χώρο είναι το ιδανικό μέρος με επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας - από το πρωί με λαχταριστό καφέ έως το βράδυ με υπέροχα πιάτα κι εκλεκτό κρασί.

Info: Αγίου Δημητρίου 159Α, Instagram: @ΑνφανΓκατέ στο Τελλόγλειο, Instagram: @anfangate_sto_tellogleio

Κεντρική φωτογραφία: MonAsty Hotel