fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες αφίξεις που «ταράζουν» τα νερά στην εγχώρια γαστρονομική σκηνή
MAGAZINE

Οι νέες αφίξεις που «ταράζουν» τα νερά στην εγχώρια γαστρονομική σκηνή

Στα ελληνικά νησιά ‒και όχι μόνο‒, οι μετακινήσεις των σεφ ανακατεύουν την τράπουλα του μαγειρικού χάρτη


Mε πρώτη στάση την πανέμορφη Κρήτη, απόβαση στη μεγαλόνησο πρόκειται να κάνει το φετινό καλοκαίρι ο κορυφαίος Ιταλός σεφ Gerardo Metta. Συγκεκριμένα, ο ίδιος συστήνει στο ελληνικό κοινό το Caléa by Gerardo Metta, το οποίο δεσπόζει στους καταπράσινους κολπίσκους των βορείων ακτών της Κρήτης, στο συγκρότημα των Acro Suites & Seaside, και υπόσχεται ένα απαράμιλλο γαστρονομικό ταξίδι που θα συνδυάζει τις αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις με τη σύγχρονη κομψότητα. Το μενού φέρει την υπογραφή του Metta και θα εκτελείται με την καθοδήγησή του, αλλά και με τη φροντίδα του executive chef του εστιατορίου, Μανώλη Καστανάκη.

kastanakis1-e1742483172152.jpg
Gerardo Metta

Επίσης, το φετινό καλοκαίρι συνεχίζεται το residency του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου Gallina στο Domes Zeen Chania, του ομίλου της Domes, με signature πιάτα, όπως το ταρτάρ wagyu και γαρίδας, το κοτόπουλο του Gallina που κλείνει το μάτι στην Κρήτη, και το χριστόψαρο “Α Λα Πολίτα”, τα οποία επιστρέφουν για να κατακτήσουν τις αισθήσεις. 

indoor-area-1.jpg
Domes Zeen Chania X Gallina

Στις Κυκλάδες τώρα, και συγκεκριμένα στην Πάρο, ένα από τα πιο σημαντικά γαστρονομικά γεγονότα της χρονιάς θα λάβει χώρα στο Matsuhisa Paros στο Avant Mar, το Nobu Food Festival (24, 25 και 26 Ιουνίου), με την εμβληματική παρουσία του παγκοσμίου φήμης σεφ Nobu Matsuhisa

matsuhisa-restaurant-paros1.jpg
Matsuhisa Paros

Στην Πελοπόννησο, και με μια τριάδα από νέα projects, έρχεται ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το CTC, στο Navarino Dunes του Costa Navarino. Πρόκειται για τα Paráfrasi by CTC- μια πιο comfort απόδοση με fine dining πινελιές της φιλοσοφίας του βραβευμένου εστιατορίου στον Κεραμεικό-, τη Souvlakerie- με νόστιμο σουβλάκι, ποιοτικά υλικά, σε κλασικές και σύγχρονες εκδοχέ- και το Kafeneio για τσίπουρα, με έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις για ένα ανέμελο καλοκαίρι.

ctc-2-10056v1.jpg
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Επίσης, νέο κεφάλαιο στη γαστρονομία με επικεφαλής τον Νίκο Ισπυρούδη ξεκινά ο όμιλος πολυτελών resorts της Ζακύνθου Lesante Collection. Τα Lesante Blu, Lesante Classic και Lesante Cape περνούν σε μια νέα εποχή, με τον χαρισματικό σεφ να αναλαμβάνει τη θέση του Culinary Director, καθώς και του νέου chef του Lesante Cape

sanigastronomy21-0071.jpg
Avli Restaurant, Sani Resort

Τέλος, η ετήσια γιορτή της haute cuisine, το Sani Gourmet στο Sani Resort, επανέρχεται δυναμικά και φέτος, φιλοξενώντας βραβευμένους σεφ με μισελενάτες υπογραφές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, τις πόρτες του ανοίγει το νέο πολλά υποσχόμενο εστιατόριο Avli (πρώην Tomata) στη Μαρίνα Sani του Sani Resort, δίνοντας έμφαση στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά με εποχιακά υλικά και βιώσιμα θαλασσινά.

Main Image: Fiore Restaurant, Lesante Cape

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2025