fbpixel

Search icon
Search
Οι must-see εκθέσεις στα πιο εμβληματικά μουσεία του κόσμου
ARTS & CULTURE

Οι must-see εκθέσεις στα πιο εμβληματικά μουσεία του κόσμου

Γίνονται η τέλεια αφορμή για να έρθετε σε επαφή με την τέχνη


Η τέχνη αυτήν την περίοδο «χτυπάει κόκκινο» και μας καλεί εμβαθύνουμε στα έργα καλλιτεχνών που έχουν ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια, γράφοντας τη δική τους ιστορία. Μάλιστα, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να πούμε «ναι» σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, με σκοπό να εξερευνήσουμε τις top εκθέσεις που «τρέχουν» αυτό το διάστημα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας.

Ανακαλύψτε τες!

Tony Cragg, Houghton Hall

Το Houghton Hall στην Αγγλία φιλοξενεί τις μοναδικές δημιουργίες του καλλιτέχνη Tony Cragg, ελκύοντας τα βλέμματα όσων λατρεύουν το design. Έντονα χρώματα και υψηλή αισθητική δημιουργούν μια πιο μοντέρνα αίσθηση στους χώρους αυτού του αρχοντικού που έχει βγει απευθείας από άλλη εποχή. Bonus, τα φουτουριστικά στοιχεία κάνουν το όλο concept πιο ενδιαφέρον, δίνοντας ένα hint για τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Info: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 26 Σεπτεμβρίου.


David Hockney: The Arrival of Spring, Normandy, Royal Academy

Μέσω των πολύχρωμων έργων του ευφάνταστου 83χρονου καλλιτέχνη David Hockney, θα καταφέρουμε να αντικρίσουμε το μέλλον με περισσότερη πίστη και φως, μιας και ο τρόπος που ζωγραφίζει θυμίζει ένα παραμύθι γεμάτο όμορφες και ολάνθιστες ιστορίες. Μια έκθεση που θέτει στο επίκεντρο τη μαγεία που προσφέρει η φύση, μέσα από χρώματα και σχεδόν παιδικά έργα τέχνης.

Info: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 26 Σεπτεμβρίου.


Alice: Curiouser and Curiouser, V&A

Η μαγική και ιδιαίτερα αγαπημένη ιστορία του έργου του Lewis Carroll, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», παίρνει μια πιο ρεαλιστική μορφή στους χώρους του V&A στο Λονδίνο. Προβάλλονται πάνω από 300 αντικείμενα σχετικά με την ταινία, που καλύπτουν την ιστορία των 158 ετών της ιστορίας της. Ένα υπερθέαμα που ενέπνευσε θρυλικές προσωπικότητες, όπως οι Salvador Dalí, Walt Disney και Tim Walker, παίρνει και πάλι ζωή μέσα από αυτήν την έκθεση στην οποία θα δούμε όλα τα χαρακτηριστικά κομμάτια -κοστούμια και σκηνικά- που έχουμε συνδέσει με την iconic ταινία.

Info: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 31 Δεκεμβρίου.


Barbara Hepworth: Art & Life, The Hepworth Wakefield

Για να σηματοδοτήσει τη 10η επέτειο της γκαλερί Wakefield, η ομώνυμη γκαλερί -σχεδιασμένη από τον David Chipperfield Architects- διοργάνωσε τη μεγαλύτερη έκθεση έργων της Barbara Hepworth, έπειτα από τον θάνατό της το 1975. Η γκαλερί θα κινηθεί ανάμεσα σε μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια της, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κλίμακας, μεγάλα χάλκινα και μερικά από τα εμβληματικά γλυπτά γλυπτά της της δεκαετίας του 1940 και του 1950.

Info: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022.


Amy: Beyond the Stage, The Design Museum

"Amy: Beyond the Stage" είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανακοίνωσε το Design Museum του Λονδίνου και θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση με θέμα την Amy Winehouse και πραγματοποιείται δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της σε ηλικία 27 ετών. Στην έκθεση θα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό, όπως η πρώτη της ηλεκτρική κιθάρα και χειρόγραφα σημειωματάρια και στίχους.

Info: Η έκθεση αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Νοεμβρίου.

Enjoy!