fbpixel

Search icon
Search
Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο που δεν θα μπορείτε να επισκεφτείτε το 2024
ARTS & CULTURE

Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο που δεν θα μπορείτε να επισκεφτείτε το 2024

Τα τουριστικά spots που θα παραμείνουν κλειστά μέσα στη χρονιά


Το 2024 έχει ξεκινήσει και ήδη τα ταξίδια έχουν μπει στο πρόγραμμά μας. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα διάσημα τουριστικά spots που φέτος δε θα λειτουργήσουν, είτε προσωρινά είτε για πάντα. Σε πολλές γωνιές του πλανήτη, περίφημες διευθύνσεις που βρίσκονταν για χρόνια στα must-dos της κάθε πόλης δε θα υποδεχθούν τους travlers - τα περισσότερα λόγω ανακαίνισης.

Δείτε ποια είναι αυτά, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για το καθένα ξεχωριστά!

Pergamon Museum, Βερολίνο

shutterstock-182077328.jpg

Το Pergamon Museum στο Νησί των Μουσείων στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου χτίστηκε μεταξύ 1910 και 1930 με εντολή του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β', με τα σχέδια των Alfred Messel και Ludwig Hoffmann. Ένα μουσείο-κόσμημα για ολόκληρη τη Γερμανία, που από το 1999 έχει ενταχθεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, αλλά φέτος θα παραμείνει κλειστό λόγω ανακαίνισης, που όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί έως το 2027. Αξίζει να σημειωθεί, πως με την επαναλειτουργία του μουσείο το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τον περίφημο Βωμό της Περγάμου, και δέκα χρόνια αργότερα, το 2037, θα είναι διαθέσιμη και η Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας, θα μείνει κλειστή μέχρι το 2037.

Εναλλακτικά, 

Για εσάς, ωστόσο, που σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Βερολίνο, το νέο μουσείο Käthe Kollwitz Museum (Theaterbau am Schloss, Spandauer Damm 10, 14059 Berlin, Germany), που είναι αφιερωμένο στην παγκοσμίου φήμης γραφίστρια, σχεδιάστρια και γλύπτρια που έζησε κι εργάστηκε στην πόλη στις αρχές του 20ού αιώνα, παρουσιάζει μια επισκόπηση του έργου της καλλιτέχνιδας και τοποθετεί τη ζωή και τα έργα της στο επίκεντρο.


Noma, Κοπεγχάγη

1x-1.jpg

Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο, η κουζίνα του οποίου ταξιδεύει από σε κάθε γωνιά του πλανήτη κλείνει προσωρινά για έναν χρόνο. Γυρνώντας σελίδα στη σπουδαία ιστορία του, το 2025 υπόσχεται μια ανανεωμένη πρωτοποριακή εμπειρία αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων. Μάλιστα, ίσως υπάρξουν και αλλαγές στο ήδη πολύ εντυπωσιακό design του που έχει πρωταγωνιστεί το ξύλο στην πιο καλαίσθητη εκδοχή του. Ένα open-space που προσφέρει μια all the way experience στους θαμώνες του.

Εναλλακτικά,

Εναλλακτικά, το Restaurant Koan (Langeliniekaj 5, 2100 København, Denmark) του σεφ Kristian Baumann προσφέρει τις πιο εκλεκτές ιαπωνικές γεύσεις, γι' αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο κορυφαία σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Παναγία των Παρισίων, Παρίσι

shutterstock-1580382364.jpg

Το 2019, η Παναγία των Παρισίων υπέστη καταστροφές λόγω πυρκαγιάς, κάνοντας όλον τον κόσμο να σοκαριστεί. Ο εμβληματικός ναός λέγεται ότι θα λειτουργήσει ξανά στο τέλος του έτους, με τις εργασίες να συνεχίζονται δυναμικά για την αποκατάστασή του. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι εργάζονται καθημερινά ώστε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του όσο πιο άμεσα γίνεται. Πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες καταστροφές ενός ασυναγώνιστου μνημείου, που σε λιγότερο από έναν χρόνο θα είναι και πάλι ανοιχτό στο κοινό.

Εναλλακτικά,

Στο Παρίσι, η έκθεση "The Egypt of the Pharaohs" στο Atelier des Lumières (38 Rue Saint-Maur, 75011 Paris, France), που ανοίγει τις πόρτες του τον Απρίλιο, θεωρείται must-visit. Από την αιγυπτιακή κοσμογονία και την κατασκευή των πυραμίδων της Γκίζας, από τα εγκαίνια του ναού του Λούξορ έως την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών, η νέα αυτή καθηλωτική έκθεση επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη φαραωνική Αίγυπτο σε όλο της το μεγαλείο.


Μιούζικαλ «To Φάντασμα της Όπερας», Νέα Υόρκη

shutterstock-2364432629.jpg

35 χρόνια, σχεδόν 14.000 παραστάσεις... Ίσως το κορυφαίο μιούζικαλ όλων των εποχών, «To Φάντασμα της Όπερας», πραγματοποίησε την τελευταία του παράσταση στη Νέα Υόρκη το 2023. Πρόκειται για το μακροβιότερο μιούζικαλ του Broadway, που εδώ και τόσα χρόνια παρακολουθεί εκατομμύρια κόσμος από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελώντας για πολλούς τον βασικό λόγο για να ταξιδέψουν έως τη Νέα Υόρκη. 

Εναλλακτικά,

Μέχρι τις 28 Απριλίου παίζεται το μιούζικαλ των Adam Guettel και Craig Lucas στο Broadway (1681 Broadway - near 53rd Street), "Days of Wine and Roses". Σύμφωνα με το story, η Kelli O'Hara και ο Brian d'Arcy James πρωταγωνιστούν ως ένα παντρεμένο ζευγάρι που αντιμετωπίζει την κατάχρηση ουσιών


Gagosian, Λονδίνο

0isjpa-m68l-740x493.jpg

Η Gagosian έχει κλείσει το υποκατάστημά της στην Britannia Street στο βόρειο Λονδίνο. Η σπουδαία γκαλερί θα συνεχίσει να λειτουργεί τις δύο υπόλοιπες τοποθεσίες της στο Λονδίνο, στο Grosvenor Hill και στην Davies Street. Η γκαλερί επιβεβαίωσε ότι ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Britannia Street αναπτύσσει το χώρο. Με τη σειρά της, η Gagosian ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί με το νέο της πρόγραμμα Gagosian Open. Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2023, η πρωτοβουλία θα εγκαταστήσει έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους σε όλο το Λονδίνο με στόχο να «δημιουργήσει μοναδικές συναντήσεις - τόσο για το κοινό όσο και για τους καλλιτέχνες».

Εναλλακτικά,

Μέσα στις τόσες πολλές επιλογές που έχετε στη Βρετανική πρωτεύουσα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη "The Photographers' Gallery" (16-18 Ramillies St, London W1F 7LW, UK), στην οποία παρουσιάζονται μερικά από τα πιο σημαντικά έργα διακεκριμένων φωτογράφων ανά τον κόσμο.

The Centre Pompidou, Παρίσι

shutterstock-2118356777.jpg

Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στη Γαλλική πρωτεύουσα, που ξεχωρίζει παγκοσμίως για τη μοντέρνα αισθητική του. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος πρόκειται να διεξαχθούν στην Πόλη του Φωτός, μια αλλαγή έχει προκύψει. Συγκεκριμένα, μετά τους αγώνες το προσεχές καλοκαίρι, το μουσείο θα κλείσει έως το 2030. Ο λόγος είναι για να υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2025 θα ανοίξει το παράρτημά του στις Βρυξέλλες.

Εναλλακτικά,

Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του Παρισιού, δεν είναι άλλο από το Musée d'Orsay (Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris, France). Έως τις αρχές Φεβρουαρίου, η έκθεση "Van Gogh à Auvers-sur-Oise Les derniers mois" ξετυλίγει το ασυναγώνιστο έργο του θρυλικού ζωγράφου και μας βάζει στον πολύχρωμο και γεμάτο νόημα κόσμο του.

Κεντρική φωτογραφία: Pergamon Museum, Βερολίνο