fbpixel

Search icon
Search
5+1 αξέχαστα city breaks σε ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024
ESCAPE

5+1 αξέχαστα city breaks σε ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

Must-visit προορισμοί για να αποδράσετε φέτος


Είτε αναζητάτε μια απόκοσμη απόδραση για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε, είτε μια εξόρμηση με πολιτιστικό DNA που θα αυξήσει της γνώσεις γύρω από την τέχνη, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τους must-visit προορισμούς εντός Ευρώπης που θα σας χαρίσουν τα πιο αξέχαστα city breaks. Ο χειμώνας είναι εδώ και αυτή η ευκαιρία σας να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, αφού πρώτα ενημερωθείτε για το καθένα από τα πιο hot locations αυτήν τη στιγμή.

Ετοιμάστε βαλίτσες!

1. Μαδρίτη, Ισπανία

madrid.jpg

Η ισπανική πρωτεύουσα αποτελεί πόλο έλξης όλη τη χρονιά, ωστόσο, ειδικά αυτή την περίοδο αποκτά μία άλλη, μία διαφορετική ομορφιά. Η πόλη αυτή τα συνδυάζει όλα αρμονικά: Τα σπουδαία μουσεία με τα γοητευτικά τοπία, αλλά και τις παραδοσιακές πλατείες που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, με τους μεγάλους δρόμους με τα επιβλητικά κτήρια που ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design τους. 

GOOD TO KNOW: Ο Paseo del Arte, ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της, θεωρείται must-visit για τους λάτρεις της τέχνης, καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης, όπως το Prado και το Reina Sofía.

2. Kotor, Montenegro

shutterstock-526676119.jpg

Με πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο, το μικροσκοπικό βαλκανικό κράτος του Μαυροβουνίου εξακολουθεί να είναι άγνωστο σε πολλούς Ευρωπαίους επισκέπτες. Περιτριγυρισμένο από αρχαία πέτρινα τείχη, το Kotor δίνει την αίσθηση ότι η πόλη έχει παγώσει στον χρόνο. Καταπράσινοι λόφοι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, που βυθίζονται κατευθείαν στη θάλασσα, ατμόσφαιρα ηρεμίας κάθε εποχή του χρόνου και υπέροχη αρχιτεκτονική είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επιλέξετε αυτήν την πόλη για τις επόμενες διακοπές σας.

GOOD TO KNOW: Η Παναγία των Βράχων, μια πανέμορφη εκκλησία που βρίσκεται σε ένα πλωτό νησί μπροστά από την πόλη και το Φρούριο San Giovanni που προσφέρει πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη θεωρούνται must για τους travelers που θα επιλέξουν το Kotor.

3. Εδιμβούργο, Σκωτία

shutterstock-598314359.jpg

Η Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα που αναπνέει σε κάθε γωνιά και η αδιαμφισβήτητη κομψότητα, κάνουν το Εδιμβούργο μια πραγματική πρωτεύουσα με κάθε έννοια. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Μ. Βρετανίας και αποτελώντας πατρίδα μιας ζωντανής πολιτιστικής σκηνής, η μαγεία του Εδιμβούργου έγκειται στη μίξη του παλιού και του νέου - από το αρχαίο κάστρο που δεσπόζει πάνω από τον λαβύρινθο των δρόμων και είναι ένα από τα παλαιότερα οχυρά της Ευρώπης, μέχρι την πολυσύχναστη σκηνή των μπαρ και των εστιατορίων του.

GOOD TO KNOW: Ένα από τα πολλά highlights της πόλης είναι το φεστιβάλ Fringe. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο, το οποίο λαμβάνει χώρα μόνο εκεί.

4. Rye, Αγγλία

shutterstock-1226802295.jpg

Το Rye αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές μεσαιωνικές κωμοπόλεις και σίγουρα είναι η καλύτερη απόδραση που μπορείτε να κάνετε στην αγγλική ύπαιθρο. Με ιδιαίτερη ομορφιά και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, έχει τον τρόπο να γαληνεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Θα αφεθείτε στη μοναδικότητά του και θα χαρείτε έναν τόπο πλούσιο σε ιστορικά μνημεία, με μια αξιομνημόνευτη γραφικότητα.

GOOD TO KNOW:
Αξιοσημείωτο είναι πως η μικρή αυτή πόλη θεωρείται ένας από τους γαστρονομικούς παραδείσους του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, δεν πρέπει με τίποτα να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις local γεύσεις των top εστιατορίων, όπως είναι το Fletchers House και το The Royal Oak Pett Village. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι απέχει μόλις μία ώρα από το Λονδίνο.

5. Syracuse, Σικελία

shutterstock-2240052575.jpg

Στην ελληνορωμαϊκή ακμή τους, οι Συρακούσες ήταν η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αρχαία πόλη του κόσμου - και σήμερα, φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα αρχαιολογικά ευρήματα της Ευρώπης. Αλλά αυτή η μικροσκοπική, ηλιόλουστη πόλη της Σικελίας (πριν από λίγα χρόνια, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη) είναι πολλά περισσότερα από το άθροισμα των ιστορικών της μνημείων. Με το όρος Αίτνα να ξεπροβάλει στο βάθος, τον γυάλινο κόλπο του Porto Grande να περιβάλλει την πόλη κι ένα γοητευτικό μείγμα μπαρόκ, ελληνικής, ρωμαϊκής και μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής να κυριαρχεί στα στενά δρομάκια, το όλο vibe μένει αξέχαστο στους ταξιδιώτες. 

GOOD TO KNOW: Εάν βρεθείτε εκεί, επιβάλλεται μια γρήγορη βόλτα στην Ορτίγια, το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, όπου η καθημερινή αγορά τροφίμων ξυπνάει τις αισθήσεις και τα σύγχρονα εστιατόρια αποσπούν την αναγνώριση των κριτικών. Όσο για το καλοκαίρι, η μικρή βοτσαλωτή παραλία Spiaggia di Cala Rossa είναι must-visit.

6. Lyon, Γαλλία

shutterstock-1262099407.jpg

Αυτή η γαλλική πόλη προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, έχει καταφέρει να διεκδικήσει επάξια μια θέση στη λίστα με τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Κατευθυνθείτε στο Vieux Lyon για τα μικρά θρυλικά hotspots, απολαύστε τις τοπικές γεύσεις και πείτε «ναι» σε μια πεζοπορία (ή ανεβείτε με το τελεφερίκ) μέχρι την κορυφή του Fourvière για να αφεθείτε στη θέα της πόλης και να θαυμάσετε τους δρόμους με τις στροφές, τις κεκλιμένες στέγες και τους αστραφτερούς ποταμούς, τον Saône και τον Rhône.

GOOD TO KNOW: Το Les Loges είναι ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin κρυμμένο μέσα στο Cour Des Loges, ενώ το Daniel et Denise είναι ένα πιο ρουστίκ, κλασικό μέρος με εξίσου υπέροχο φαγητό.