fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία των Golden Globes με αφορμή τη σημερινή λαμπερή βραδιά
PEOPLE & MOMENTS

Οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία των Golden Globes με αφορμή τη σημερινή λαμπερή βραδιά

Όλα όσα ξεχώρισαν μέσα στις δεκαετίες


Κάθε χρόνο οι προάγγελοι των Όσκαρ ή αλλιώς οι γνωστές σε όλες Χρυσές Σφαίρες ή Golden Globes μονοπωλούν το ενδιαφέρον τόσο για τα βραβεία τους όσο και για τις εμφανίσεις των celebrities στο red carpet. Είναι βραβεία που απονέμονται από την Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood και σαν θεσμός έκανε την πρώτη τους εμφάνιση τον Ιανουάριο του 1944. Η ετήσια τελετή πραγματοποιείται συνήθως κάθε Ιανουάριο και αποτελεί σημαντικό μέρος της awards season της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η οποία κορυφώνεται με την απονομή των Oscars.

Με αφορμή τη σημερινή λαμπερή τελετή, ανατρέξαμε στις καλύτερες στιγμές των Golden Globes μέσα στις δεκαετίες και σας τις παρουσιάζουμε. Ανακαλύψτε τες!

1. Η υπόσχεση της Angelina Jolie

golden-globes-flashback-1999-angelina-jolie-today-inline-181224-0.jpg

Το 1999, η Angelina Jolie ορκίστηκε ότι αν η "Gia" - ο τίτλος της δραματικής ταινίας, στην οποία υποδύθηκε τη Gia Carangi -  κέρδιζε κάποιο βραβείο εκείνη τη χρονιά, θα πηδούσε στην πισίνα του ξενοδοχείου Beverly Hilton μετά. Έτσι, όταν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στην κατηγορία Mini-Series or TV Movie για την ταινία του HBO, έκανε ακριβώς αυτό. Μάλιστα, τράβηξε μαζί της έναν δημοσιογράφο που προσπαθούσε να της πάρει συνέντευξη καθώς ήταν ακόμα μέσα στην πισίνα... έτσι για το καλό.

2. Η σύγχυση της Elizabeth Taylor

fe4a658998ffc4852235e115cca43e5b97-02-elizabeth-taylor-golden-globesrsquarew700.webp

Όταν η Elizabeth Taylor ανέβηκε στη σκηνή το 2001 για να ανακοινώσει τον νικητή της καλύτερης δραματικής ταινίας, ήταν σαφές ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία της και την ψυχική της κατάσταση. Και όταν άρχισε να ανοίγει τον φάκελο πριν καν διαβάσει τους υποψήφιους, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη.  «Δεν το ανοίγω αυτό;» ρώτησε, ενώ το κοινό άρχισε να φωνάζει από τις θέσεις του για να τη σταματήσει. «Απλά το διαβάζω από εκεί πάνω; Είμαι καινούργια σε αυτό. Συνήθως μου αρέσει να τα παίρνω». Ευτυχώς, ο Dick Clark έφτασε στη σκηνή για να τη βοηθήσει και να επαναφέρει το show στη σωστή τροχιά.

3. H αργοπορία της Renee Zellweger

a78396090ba295a8c051b9b9bee8864c.jpg

Όταν ο Hugh Grant ανακοίνωσε τη Renee Zellweger ως νικήτρια του βραβείου Καλύτερης Ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία στην τελετή απονομής του 2001, η ηθοποιός ήταν άφαντη. Καθώς εκείνος άρχισε να παραλαμβάνει το βραβείο εκ μέρους της, εκείνη όρμησε στη σκηνή και διασκέδασε το κοινό με μια τρελή ιστορία ότι βρισκόταν στο μπάνιο για να σκουπίσει το κραγιόν από τα δόντια της όταν ακούστηκε το όνομά της ως νικήτρια.

4. Η εκπληκτική παραδοχή του Jack Nicholson 

46223-golden-globes-jack.jpg

Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του αλλά και τις ξεχωριστές του συνήθειες, όπως το να φοράει πάντα γυαλιά ηλίου μέσα στο σπίτι. Έτσι, όταν ανέβηκε στη σκηνή το 2003 για να παραλάβει το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Δραματική Ταινία, όχι μόνο κατήγγειλε την απόφαση να συμπεριληφθεί η ταινία του About Schmidt στην κατηγορία, ενώ θεωρούσε ότι ήταν κωμωδία, αλλά παραδέχτηκε σε όλους ότι είχε πάρει ένα Valium.

5. Ο όρκος-έκπληξη της Meryl Streep

b405a177b4835de7014a2bf6ad5c6b27.jpg

Όταν η Meryl Streep κάνει κάτι, ξέρεις ότι θα το κάνει καλά. Και αυτό συνέβη όταν ανέβηκε στη σκηνή το 2012 για να παραλάβει το 528336ο τρόπαιο της καριέρας της για τη δουλειά της στην ταινία "Η σιδηρά κυρία". Καθώς συνειδητοποίησε, στη μέση της ομιλίας της, ότι είχε ξεχάσει τα γυαλιά της, έβγαλε μια, μακρά εκφορά της λέξης "s--t" που ήταν πραγματικά κάτι το αξιοθαύμαστο.

6. Η «μεθυσμένη απόλαυση» της Emma Thompson

emma-thompson-presents-an-011.webp

Το 2014, η Emma Thompson έφτασε στη σκηνή έτοιμη να ανακοινώσει το βραβείο για την κατηγορία Καλύτερου Σεναρίου. Την εμφάνισή της την έκανε με τα παπούτσια της στο ένα χέρι και το μαρτίνι της (ίσως ένα από τα πολλά) στο άλλο. «Θέλω απλώς να ξέρετε, αυτό το κόκκινο, είναι το αίμα μου», είπε για τον πάτο των Louboutins της πριν κάποιος της δώσει τον φάκελο, κάτι που ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να πετάξει τα «ματωμένα παπούτσια» από τον ώμο της και να συνεχίσει.

7. Το φιλί της Nicole Kidman


«Αν στην αρχή δεν τα καταφέρετε, δοκιμάστε και ξαναδοκιμάστε», αυτό ήταν το μότο της Nicole Kidman στην τελετή απονομής του 2018, όταν, ενώ σηκώθηκε για να παραλάβει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στην κατηγορία Limited Series για τη συμμετοχή της στο Big Little Lies, δυσκολεύτηκε να βρει το πρόσωπο του συζύγου της Keith Urban για να του δώσει ένα μεγάλο φιλί.

8. Η άβολη στιγμή του Leonardo DiCaprio με την Lady Gaga


Όταν η Lady Gaga κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στις Χρυσές Σφαίρες του 2016 για τη συμμετοχή της στο American Horror Story: Hotel, μια επαφή με τον Leonardo DiCaprio στο δρόμο προς τη σκηνή φάνηκε να πιάνει τον ηθοποιό σε μια αρκετά αμήχανη στιγμή. Ωστόσο ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή This Morning του ITV λίγες μέρες αργότερα, ξεκαθάρισε τα πράγματα, εξηγώντας τι πραγματικά συνέβη. «Γελούσαμε γι' αυτό μετά», εξήγησε ο DiCaprio. «Στην πραγματικότητα δεν είχα ιδέα ποιος με προσπερνούσε ή τι συνέβαινε, αλλά αυτό ήταν ένα αστείο μικρό κομμάτι που κυκλοφόρησε... γελούσαμε με αυτό στο πάρτι! Είναι απίστευτο τι γίνεται viral στις μέρες μας, υποθέτω ότι ανήκω σε μια διαφορετική γενιά πλέον. Δεν έχω ιδέα από πού προέρχονται αυτά τα πράγματα ή πώς συλλαμβάνονται καν».