fbpixel

Search icon
Search
Oι καλύτερες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις αυτήν τη στιγμή στη Χαλκιδική
AGENDA

Oι καλύτερες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις αυτήν τη στιγμή στη Χαλκιδική

Όλα όσα μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα μια «ανάσα» μακριά από τη Θεσσαλονίκη


Η Χαλκιδική -η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη- υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε μοναδικά για όσο θα βρίσκεστε υπό τη φιλοξενία της αυτήν τη summer season. Πληθώρα θεατρικών παραστάσεων και μοναδικές μουσικές βραδιές είναι αυτά που δεν πρέπει να χάσετε.

Have fun!

Θεατρικές παραστάσεις

Info: Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία, Αρχαιολογικός Χώρος Όλυνθος, 26 & 27 Ιουλίου στις 20:30.

Τέσσερις γυναίκες που μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο περπάτημα. Μια συνάντηση που ξεκινάει με δύο καπέλα για party και καταλήγει σε μια καθημερινότητα γεμάτη ένταση, πάθος για ζωή, αλλά και συγκρούσεις. Το έργο είναι μια παραγωγή της Κωνσταντίνας Βούλγαρη. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Κολλιοπούλου και Ντένια Στασινοπούλου.

Info: Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, 31 Ιουλίου στις 21:15.

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες». Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Αναστάσης Ροϊλός, Εριεττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.

Info: Οθέλλος, 8 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στις 21:30 & 9 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στις 21:30.

Ο Οθέλλος του William Shakespeare μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες. Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη.

Info: Η παγίδα, 11 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης & 12 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Παγίδα ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα; Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Robert Thomas δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου. Παίζουν οι: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου.

Info: Το νυφικό κρεβάτι, 18 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στις 21:15 & 19 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στις 21:15.

Την κωμωδία «Το νυφικό κρεββάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog παρουσιάζει φέτος η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις». του Χρήστου Τριπόδη. Ένας άνδρας και μια γυναίκα από τη γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, έχουν πάντα ως επίκεντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι. Το νυφικό κρεβάτι είναι ένας ύμνος στη συντροφικότητα, ένας ύμνος στην αγάπη κι ένα σχόλιο κωμικό αλλά και συναισθηματικό πάνω στον έγγαμο βίο. Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ορέστης Τζιόβας.

Info: Όρνιθες, 21 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στις 21:00.

Η γνωστή θεατρική παράσταση του Αριστοφάνη φτάνει και στη Χαλκιδική, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.

Συναυλίες

Info: Η Νατάσα Θεοδωρίδου στις 6 Αυγούστου  στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, ώρα: 21:30.

Το φετινό καλοκαίρι τραγουδάμε παρέα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου σε ολόκληρη την Ελλάδα, ερωτευόμαστε και ονειρευόμαστε. Στο πλαίσιο των συναυλιών «Η ερωτική Νατάσα», η αγαπημένη τραγουδίστρια πρόκειται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη Χαλκιδική, χαρίζοντας ακόμα μια μοναδική live εμφάνιση.

Info: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις 6 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, ώρα: 21:30.

Έτοιμος από καιρό, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα τραγουδήσει όλα όσα θέλουμε να ακούσουμε: τα πολιτικά του, τα ερωτικά του, τις επιτυχίες του, τα δικά του αγαπημένα, αλλά και φρέσκα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος». Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες του, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

Info: Ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου στις 9 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, ώρα: 21:30. 

Με την προτροπή «Ζήσε τη ζωή σου», ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου, που έχουν ζήσει και «χτίσει» τη ζωή τους με το συγκεκριμένο motto, ενώνουν τις δυνάμεις τους κι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στη Χαλκιδική για μια αξέχαστη καλοκαιρινή συναυλία. Τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά, μεγάλες επιτυχίες τους δένουν, με τέτοιο τρόπο, για να βάλουν στο «μουσικό τους διάλογο» τη φωνή του κόσμου που θα βρεθεί κοντά τους στην περιοδεία.

Info: Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 11 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, ώρα: 21:30.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται και φέτος να γεμίσει τις νύχτες μας με αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη: με όμορφα συναισθήματα και υπέροχα τραγούδια. Η δημοφιλής τραγουδίστρια και η παρέα των μουσικών της, δημιούργησαν ένα ψηφιακό album με τίτλο «Παρ’ το αλλιώς» με αγαπημένες διασκευές, τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της, τα οποία φυσικά και θα είναι μέρος της συναυλίας.

Info: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Μπλε στις 14 Αυγούστου στο Sani Resort (Λόφος Σάνης), ώρα: 21:30.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας, στήνει φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία του, νέες συνθέσεις, αλλά και διασκευές σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών σε παλιά επιτυχημένα κομμάτια, δίνοντας έτσι ενέργεια σε ένα μια επί σκηνής μουσική παράσταση νοσταλγίας και αισιοδοξίας. Μαζί του οι Μπλε, που δημιουργούν μια μοναδική παρέα που μας ταξιδεύει σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής.