fbpixel

Search icon
Search
Οι φούστες που θα δούμε παντού το 2024
THE LOOK

Οι φούστες που θα δούμε παντού το 2024

Θα αντικαταστήσουν μέχρι και το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι!


Ήρθε και επισήμως η εποχή που βλέπουμε τα στιλ που αποθεώθηκαν στην πασαρέλα να διαπερνούν στα ready-to-wear κομμάτια που επιλέγουμε στην καθημερινότητά μας. Τα τελευταία χρόνια, οι φούστες έρχονται στο επίκεντρο της γκαρνταρόμπας και υπάρχουν πολλά στιλ που προκρίνονται για τους επόμενους μήνες - από τολμηρές sheer μέχρι A-line maxis.

Μελετήσαμε, λοιπόν, από την αρχή τα skirt trends που είδαμε για πρώτη φορά στις πασαρέλες Spring/Summer '24 του Λονδίνου, του Μιλάνου, της Νέας Υόρκης και του Παρισιού και ανακαλύψαμε αυτά που έκαναν συνεχή επανεμφάνιση. Από τις διάφανες φούστες με μια '90s χροιά, το έντονο λευκό, τις fringe style, και φυσικά το δέρμα - πρόκειται για τα hero pieces του φετινού χειμώνα. Μην ξεχνάτε, ακόμα, πως δεν υπάρχει πιο stylish συνδυασμός από αυτόν της φούστας και ενός oversized knit.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα skirt trends που θα καθιερώσουμε το 2024!

1. Sheer moment

screenshot-2024-01-05-at-45024-pm.png
Erdem SS'24

Είδαμε την αναβίωση του see-through στιλ το 2022 από τους Schiaparelli και Khaite και αυτό το στιλ συνεχίζει να αποδεικνύει τη μακροζωία του. Πλέον αποτελεί hero-item που αναδεικνύει τη σιλουέτα και αποτελεί τον πιο δυναμικό τρόπο για να μπείτε στο 2024. Ο οίκος Erdem παρουσίασε μια κομψή εκδοχή της εμφάνισης, συνδυάζοντας τις sheer μακριές φούστες με πουκάμισο και leather jacket. 

2. Fringe!

00013-prada-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway-09a5fa3480.webp
Prada SS'24

Πείτε το αναβίωση της flapper φούστας - καθώς το 2024 θα δούμε μια πληθώρα από φούστες - από mini έως midi εκδοχές - και με sparkly ή πιο worn out τελείωμα. Ίσως έχετε ήδη δει αυτό το στιλ στο χώρο του partywear. Εκτός αυτού, τα κρόσια έχουν επιστρέψει κοσμώντας μια ποικιλία ενδυμάτων - χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η Prada που στόλισε τα ραμμένα σορτς της με μεταλλικές ζώνες με κρόσσια που έλαμπαν κατά τη διάρκεια του catwalk.

3. Leather midi

ss24cc-00037-gucci-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Gucci SS'24

Μπορεί να λέτε ότι η δερμάτινη φούστα αναστήθηκε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αποχώρισε από το επίκεντρο ποτέ. Αντίθετα, η δερμάτινη φούστα ήταν παντού το χειμώνα και θα συνεχίσει και την άνοιξη, καθώς αποτελεί εκείνο το εποχιακό και καθοδηγούμενο από τις τάσεις, κομμάτι που ποτέ δεν είναι out of style, καθιστώντας το το τέλειο investment piece για οποιαδήποτε capsule wardrobe. Την είδαμε σε ένα πιο vinyl finish στη Gucci, ως matching set με ένα bra top. Φέτος, επιλέξτε τη σε mini ή maxi γραμμή. 

4. White instead of black

sportmax-ss24-runway-press-look28.jpg
Image source: SportMax SS'24

Κλασικά και διαχρονικά, τα ουδέτερα χρώματα είναι από τα πιο εύκολα να φορεθούν και συχνά τα πιο παρόντα μέσα στις ντουλάπες. Φέτος, όμως, εναλλάσσουμε την κλασική, μαύρη midi φούστα με slit με μια αντίστοιχη σε άσπρο χρώμα. Inspo αποτέλεσε το total white σύνολο της σειράς SportMax το SS'24 που συνδύασε άρτια τα διαφορετικά tones of white. Εκτός αυτού, μπορείτε κάλλιστα να υιοθετήσετε ένα πιο 60's-70's στιλ επιλέγοντας μια mini λευκή φούστα. 

Feature image source: Gucci SS'24, Prada SS'24