fbpixel

Search icon
Search
Οι fitness ασκήσεις για να συνδυάσετε με το περπάτημα για άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σας
WELLNESS

Οι fitness ασκήσεις για να συνδυάσετε με το περπάτημα για άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σας

Αλλάξτε συνήθειες και αποκτήστε ένα πιο ποιοτικό lifestyle


Η περίοδος της καραντίνας, φαντάζει σαν την ιδανικότερη συνθήκη για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, εφόσον τώρα έχετε τον χρόνο με το μέρος σας και ψάχνετε τρόπους για να αξιοποιήσετε τις ελεύθερές σας στιγμές. Στείλτε, λοιπόν, το μήνυμά σας κι ετοιμαστείτε για ένα γρήγορο περπάτημα, που πέρα από αποτελέσματα στη σιλουέτα σας, θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα κι αισιόδοξα, μιας και θα έρθετε σε επαφή με τη φύση. Πολλές φορές, όμως, το περπάτημα δεν αρκεί, γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις top ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να βάλετε στη ζωή σας και να τις συνδυάσετε μαζί με το περπάτημα.

Ανακαλύψτε τες & αλλάξτε το lifestyle σας προς το καλύτερο!

Κάντε βάρη

Μετά από ένα περπάτημα, θεωρείστε έτοιμη να προβείτε σε μια άκρως αποτελεσματική άσκηση, η οποία ωστόσο δε θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Τα προγράμματα ασκήσεων με βάρη δεν τονώνουν απλώς τους μύες σας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ισορροπία του σώματός σας και στην καύση θερμίδων. Επίσης, συμβάλλουν και στη διαύγεια του νου και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας. Αρχίστε με βασικές ασκήσεις, όπως άρσεις δικεφάλων (bicep curls) και άρσεις αλτήρων, στηριζόμενοι σε πάγκο (tripod rows). Δεν έχετε βάρη ή αλτήρες; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αντικείμενα θέλετε, από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας.

https-prodstatic9netau-media-2018-03-09-15-03-190309-coach-gym-women.jpg

Μετά από ένα σημείο, ξεκινήστε να περπατάτε πιο γρήγορα

Το περπάτημα από μόνο του χρειάζεται ένα boost για να γίνει 100% αποτελεσματικό για το σώμα σας. Ξεκινήστε αργά, λοιπόν, και σταδιακά επιταχύνετε για όσο αντέχετε και μετά πάλι από την αρχή. Έρευνες έχουν δείξει ότι το  γρήγορο περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιές. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως ακόμα κι ένας περίπατος μπορεί να ελαττώσει την πίεση του αίματος, να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και να μειώσει το ρίσκο ασθένειας, αλλά και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Βοηθάει, επίσης, στο να αισθανθείτε ανανεωμένοι συνολικά, να καθαρίσετε τη σκέψη σας.

Επωφεληθείτε από τα push-ups

Άλλη μια ωραία ιδέα για γυμναστική στο σπίτι που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μετά το περπάτημά σας. Η αλήθεια είναι ότι τα push-ups είναι στην κορυφή της πυραμίδας των ασκήσεων για τις προπονήσεις σας στο σπίτι, επειδή είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Πώς θα τα πετύχετε; Ξεκινήστε τοποθετώντας τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων ή λίγο πιο ανοιχτά. Καθώς λυγίζετε τους αγκώνες σας και χαμηλώνετε το σώμα προς το πάτωμα, βεβαιωθείτε ότι οι αγκώνες έχουν γωνία 45 μοιρών περίπου ως προς το σώμα σας. Πιέστε προς τα πάνω και επανάλαβε.

at-home2-1580222777.jpg

Στρέψτε το ενδιαφέρον σας στη γιόγκα

Η γιόγκα μερικές φορές θεωρείται ως μία δύσκολή ή ακριβή μορφή άσκησης, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δε χρειάζεται καν να συμμετάσχετε σε ομαδικό πρόγραμμα για να τη μάθετε, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα βίντεο με οδηγίες στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα ρούχα, ένα στρώμα για γιόγκα και καθαρό πάτωμα! Η γιόγκα μπορεί να φαίνεται εύκολη και ίσως μια άσκηση χωρίς αποτελέσματα σε κάποιον άπειρο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσετε τον καρδιακό παλμό σας και να γυμνάσετε πραγματικά κάθε μυ του σώματός σας.

Πείτε «ναι» στον χορό

Τι πιο ωραίο από το να μπορείτε να γυμναστείτε μέσω του χορού! Στην πραγματικότητα, ο χορός είναι ένα είδος γυμναστικής, που προσφέρει ψυχική και σωματική ευφορία γι' αυτό και αξίζει να τον βάλετε στη ζωή σας, πέρα από το περπάτημα και το τρέξιμο. Έχει τον τρόπο να σας χαρίζει ευλυγισία, εξαιτίας της κάμψης και του τεντώματος, ενώ έμμεσα σας βοηθά στην απώλεια βάρους. Βάλτε την αγαπημένη σας playlist να παίζει, λοιπόν, και ξεκινήστε τον χορό υπό τους ήχους της μουσικής και δείτε σιγά σιγά το σώμα σας να μετατρέπεται σε αυτό που είχατε ιδεατά στη φαντασία σας.