fbpixel

Search icon
Search
Oι ελληνικές τσάντες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση του κόσμου της μόδας
MAGAZINE

Oι ελληνικές τσάντες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση του κόσμου της μόδας

Oι διάσημες τσάντες Nolah φέρουν την υπογραφή της επιχειρηματία Μαριάννας Αμοιρίδου


To ότι μια υπέροχη τσάντα έχει τη δύναμη να απογειώσει μέχρι και το πιο απλό outfit είναι γνωστό, η Τέχνη όμως του να δημιουργείς το πιο σημαντικό γυναικείο αξεσουάρ και να το κάνεις να δείχνει απόλυτα μοναδικό χαρακτηρίζεται από τις πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις. Διόλου εύκολο είναι να οδηγήσεις τον κόσμο της μόδας να λατρέψει τα κομμάτια σου και, σαν το καταφέρεις αυτό, η θέση στην κορυφή είναι σταθερή, τα σχέδιά σου γίνονται διαχρονικά, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Αυτό ακριβώς κατάφερε η Nolah της Μαριάννας Αμοιρίδου: να εξελιχθεί στο brand-επένδυση που όλες οι γυναίκες επιζητούν και μπορούν να αποκτήσουν!

Σύγχρονος σχεδιασμός, κομψότητα και διαχρονικότητα, αριστεία στην κατασκευή και “designed in Greece” χαρακτήρας, όλα μαζί «έδεσαν» με τρόπο συναρπαστικό από την επιχειρηματία Μαριάννα Αμοιρίδου, για να φέρουν τις διάσημες τσάντες Nolah στην πρώτη θέση του κόσμου της μόδας.

Πώς ξεκίνησε για εσάς αυτό το δημιουργικό ταξίδι; 

Παρόλο που από μικρή με συνέπαιρνε ο κόσμος των επιχειρήσεων, σπούδασα Αρχιτεκτονική. Δεν ασχολήθηκα τελικά με το αντικείμενο, ωστόσο στη σχολή άνοιξαν οι καλλιτεχνικοί μου ορίζοντες. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα ένα ΜΒΑ και μια πρακτική σε τράπεζα. Όμως, ένιωθα ότι καταπιέζομαι από το αυστηρό ωράριο και την έλλειψη δημιουργικότητας. Εκεί κατάλαβα ότι θέλω να δημιουργήσω κάτι δικό μου, και κάπως έτσι γεννήθηκε η Nolah!

3862df41-450d-4b17-a954-e44f85bcab98.jpg

Ποια διαφορετική ματιά θέλατε να προσφέρει το brand σας στον κόσμο της μόδας και πώς, τελικά, θα λέγατε ότι πετύχατε αυτήν την τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητά του;

Ήθελα να δημιουργήσω ένα ελληνικό brand με σύγχρονη, αλλά και διαχρονική, αισθητική, τσάντες με καινοτόμο design, fashionable αλλά και με αντοχή στον χρόνο και στις διαφορετικές τάσεις. Η αναγνωρισιμότητα ήρθε γρήγορα, κι αυτό είναι κάτι που πετύχαμε συνδυάζοντας μοντέρνα και καλαίσθητα σχέδια και άριστη ποιότητα στη σωστή τιμή.

Τι στιλ εκπροσωπεί η γυναίκα που επιλέγει τις τσάντες σας; 

Δε σκέφτομαι με καλούπια! Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω στον δρόμο γυναίκες με τελείως διαφορετικό στιλ να κρατούν τις τσάντες μας. Μου αρέσει που μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους, κι αυτό το diversity είναι κάτι που προσπαθώ πάντα να πετύχει όταν σχεδιάζω. Αγαπώ τις γυναίκες και με ενδιαφέρει να νιώθουν όμορφες και με αυτοπεποίθηση όταν κρατάνε μια δημιουργία μου!

Πώς είναι μια τυπική μέρα στη δουλειά για εσάς; 

Η αλήθεια είναι ότι θέλω να περνάνε όλα από εμένα! Όταν ξεκίνησα, πέρα από τις τσάντες, σχεδίασα μόνη μου το website, το λογότυπο, το packaging και οτιδήποτε άλλο αφορούσε στο branding της Nolah. Πλέον, καθώς είμαι νέα μαμά, δεν προλαβαίνω όσα θα ήθελα, οπότε καθημερινά ασχολούμαι με τη δημιουργία των νέων συλλογών, το marketing και τα social media, τα οποία επιλέγω να διαχειρίζομαι εγώ, καθώς με βοηθάνε να μένω κοντά στις πελάτισσες της Nolah και να αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους.

b5d95756-3ac9-4167-be73-1d5358a7a09e.jpg

Τη νέα εποχή, τι καινούριες προτάσεις επιλέξατε να φέρετε στη συλλογή σας και ποια στιλ πιστεύετε πως θα φορεθούν πιο πολύ το φετινό καλοκαίρι;

Φέτος, η συλλογή έχει chunky αλυσίδες, χρωματιστούς ιμάντες, έντονα χρώματα, αλλά και το αγαπημένο μου, διαχρονικά, κομψό λευκό.

Τι φέρνει το μέλλον για τη Nolah; 

Το επόμενο βήμα είναι να επεκταθούμε στο εξωτερικό, καθώς λαμβάνουμε καθημερινά πολλά μηνύματα τόσο από γυναίκες εκτός Ελλάδας, όσο και από καταστήματα.

Info: nolah.gr 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2023