fbpixel

Search icon
Search
Οι Ελληνίδες travel bloggers που εμπνέουν
TRAVEL

Οι Ελληνίδες travel bloggers που εμπνέουν

Κάντε μια απόβαση στα προφίλ τους για έμπνευση και χρήσιμα tips


Η πρώτη και βασική συνιστώσα που δένει τη συνταγή τους είναι η αγάπη για το ταξίδι. Αντιλαμβάνονται και οσμίζονται μια χώρα με το δικό τους mentalité, μεταφράζουν την κουλτούρα της και "φωτογραφίζουν" -κυριολεκτικά και μεταφορικά- εμπειρίες. Ένα πιάτο φαγητό, ένα τοπίο, ένα έργο τέχνης, ανθρώπους σε εγρήγορση, στέκια, αρχιτεκτονικά διαμάντια, ξενοδοχεία. Το μάτι κάνει "zoom in" κάθε φορά και κάπου αλλού. Αντιλαμβάνονται το lifestyle η κάθε μια με τον δικό της τρόπο και αυτό τις "ξεχωρίζει". Αποτυπώνουν την εμπειρία μέσα από άλλη ματιά και πίσω τους υπάρχει διαφορετικό background. Αυτή όμως η πολυφωνία είναι και η όλη μαγεία της διαδρομής. Το βέβαιο είναι, πως όλες τους παράγουν περιεχόμενο που της έχει κάνει να ξεχωρίσουν και πως αξίζει μια απόβαση τόσο στα ιντσταγκραμικά προφίλ όσο και στα blog τους.

Ελένη Σταστινοπούλου

H Eλένη Στασινοπούλου είναι δημοσιογράφος με συνεργασίες στο ενεργητικό της με γνωστά περιοδικά για περισσότερα από 20 χρόνια. Αφού εργάστηκε ως style editor για την ελληνική έκδοση του In Style την περίοδο 2003-2011, συμμετείχε ενεργά στα πρώτα βήματα της εγχώριας, digital δημοσιογραφίας. Μέχρι σήμερα έχει τη θέση της editor in chief στα MissBloom.gr και MadameFigaro.gr ενώ εδώ και 2 περίπου χρόνια ξεκίνησε να τρέχει ένα ακόμη project, το TheHotelTrotter.com. Είναι φανατική hotel lover, ταξιδεύει και σε κάθε προορισμό κάνει απόβαση στα ωραιότερα ξενοδοχεία που έχει να επιδείξει η περιοχή κάνοντας zoom in στην όλη εμπειρία. Ένα πρωινό, ένα μπαλκόνι με θέα, μια λεπτομέρεια του lobby, ένα πιάτο του room service. Όλα αυτά κι άλλα είναι ένα κράμα του The Hotel Trotter. Παράλληλα δίνει τα δικά της style and beauty tips. Κάντε μια απόβαση στο προφίλ της, αξίζει!

Μαρία Κοφού

H Μαρία Κοφού, αγαπάει τα ταξίδια. Το να ξυπνάει σε μία άγνωστη χώρα και να έχει όλη την ημέρα μπροστά της για να την ανακαλύψει. Την ιντριγκάρει το να γράφει για όλα όσα βλέπει, ανακαλύπτει και αισθάνεται ταξιδεύοντας. Επιλέγει να ταξιδεύει κυρίως μόνη και σκοπός της είναι να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Την αγάπη για τα ταξίδια την απέκτησε μετά από εξάμηνη παραμονή στην Ισπανία ως φοιτήτρια ανταλλαγής με το πρόγραμμα Erasmus Mundus. Το travel blog της ξεκίνησε ένα Αυγουστιάτικο μεσημέρι του 2012 στο τρένο Brescia –Milano. Πήγαινε στο γραφείο (2 ώρες διαδρομή) και είχε ήδη συγκεντρώσει σε χαρτί πάνω από 15 ιστοριούλες για τη ζωή της ως επιβάτης. Βγήκε on air ως Τrainstoriesfromyworld με ιστορίες που αφορούσαν στους επιβάτες γύρω της. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα αποφάσισε να το ονομάσει TravelstoriesFromyWorld και επικεντρώθηκε στα ταξίδια που έχει κάνει, που σκοπεύει να κάνει αλλά και σε σκέψεις σχετικά με τη ζωή των ανθρώπων που αγαπούν να ταξιδεύουν. Φυσικά τα trainstories εξακολουθούν να υπάρχουν ως κατηγορία στο blog αλλά πλέον η όλη της πορεία τη θέλει να έχει ζυμωθεί και να το έχει εξελίξει. Αγαπημένο ταξίδι της ήταν ένα solo ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό από τη Ρωσία μέχρι την Κίνα, ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά που κατάφερε να πραγματοποιήσει, αλλά και οι δύο εβδομάδες στην Κεράλα της Νότιας Ινδίας μαζί με άλλους 29 travel bloggers από όλο τον κόσμο. Το προφίλ της στο Instagram μετρά πάνω από 20 χιλιάδες ακόλουθους και πιστέψτε με θα σας αρέσει πολύ! 

Μαρία Πετροπούλου

Η Μαρία Πετροπούλου είναι δημοσιογράφος, travel blogger και δημιουργός του mylandingrunway.com. Η βάση της είναι η Αθήνα, αλλά αγαπάει να ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το blog της είναι ένα landing page γεμάτο διασκεδαστικές συμβουλές, φωτογραφίες, travel tips και καλογραμμένα άρθρα σχετικά με τις ταξιδιωτικές της περιπέτειες που σίγουρα θα απολαύσετε την ανάγνωση. Γράφει ιστορίες με μια πολιτισμική και κοινωνική χροιά, όλες τους όμως βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες. Πολλές φορές δε μπορεί να παντρεύει ένα καλλιτεχνικό γεγονός ή μια σειρά από δρώμενα με την απόβαση σε μια πόλη επομένως έτσι καλύπτεται ένα ευρύτερο φάσμα. Στόχος της, είναι να εμπνεύσει το επόμενο ταξίδι και την όλη αυτή διαδικασία της εξερεύνησης. Και αν κρίνουμε από το περιεχόμενο, τα πάει πράγματι πολύ καλά. Ένας από τους έξυπνους και εύστοχους τρόπους που αποτυπώνονται οι εμπειρίες της σε ένα μέρος, είναι με βάση τον χρόνο που μπορεί να έχει περάσει εκεί. 1 μέρα, 2, 3, 4, 5. Όσες και αν είναι αυτές. Ο Ιούνιος που μας πέρασε τη βρήκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια, τη Νάξο, τη Ζάκυνθο, το Κατάκολο Ηλείας και τις Ράχες Φθιώτιδας. Τον Οκτώβριο του 2017 βρέθηκε στη Ρουμανία και τον Δεκέμβριο στη Ντόχα, όπου έκλεισε το 2017 πάλι με την αγαπημένη της Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα το Πουκέτ και το «ταξίδι συνεχίζεται».

Χρυσούλα Μανίκα  

Η Chrissy είναι το κορίτσι πίσω από το travelpassionate.com. Σχεδιάζει και στήνει ταξίδια στην Ευρώπη, με μια luxury και κοσμοπολίτικη εστέτ. Κυνηγάει εμπειρίες που αφορούν στην ιδιαιτερότητα κάθε τόπου, στη γαστρονομία, στις τέχνες, στον πολιτισμό. Η αντίληψη και τα ερεθίσματα ξεκίνησαν να δουλεύονται σε μικρή ηλικία, μιας και κάθε καλοκαίρι ταξίδευε σε Κρήτη και Λήμνο για να περάσει λίγο χρόνο με τις γιαγιάδες της. Στην ηλικία των 8 έκανε το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό -στην Ιταλία. Το επόμενο ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα στην Κένυα και συνέχεια είχε η Αίγυπτος. Όλη αυτή η διαδικασία ήταν πάντα κάτι το φυσικό για εκείνη και μέχρι στιγμής κατάφερε να ταξιδέψει σε 19 -και ίσως περισσότερες- χώρες. Της αρέσει να ενθαρρύνει τον κόσμο γύρω της αλλά και μέσω του blog της, σε όλο αυτό το οποίο βιώνει σε κάθε ταξίδι. Το προφίλ της στο instagram πλησιάζει τους 21 χιλιάδες ακόλουθους ενώ αναφορές στη δουλειά της έχουν κάνει διεθνή μέσα, όπως το BBC Travel, το CCN Travel και άλλα. 

adv

GLOW LOVES

Το road trip  στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία
TRAVEL

Το road trip στους υπέροχους Δελφούς αποτελεί μοναδική εμπειρία