fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις προσώπου που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερες
FACE & BODY

Οι ασκήσεις προσώπου που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερες

4 κινήσεις για face massage που πρέπει να δοκιμάσετε


Μετά τη γυμναστική που κάνετε, για να αποκτήσετε καλλίγραμμη σιλουέτα και να ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να... γυμνάσετε και το πρόσωπό σας. Εκτός από τις κρέμες αντιγήρανσης, τα firming serums και τις anti-aging μάσκες, το μασάζ προσώπου είναι ακόμη ένας τρόπος, για να αρχίσετε να αποκτάτε πιο νεανική επιδερμίδα δίχως λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η Nichola Joss, διεθνούς φήμης αισθητικός, που προετοιμάζει όλους τους celebrities και τα μοντέλα πριν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί των Oscars, καθώς και για τις cover φωτογραφίσεις τους, αποφάσισε να μοιραστεί μερικές ασκήσεις για face massage, για να σας βοηθήσει να φτάσετε πιο κοντά στο δέρμα των ονείρων σας. Κρατήστε σημειώσεις και ας ξεκινήσουμε όλες τη γυμναστική προσώπου!

The face lift

cheek-exercise.jpg

Αυτή η απλή άσκηση είναι η αγαπημένη όλων των celebrities, επειδή χρησιμοποιεί τους περισσότερους μυς του προσώπου. Ξεκινήστε, έχοντας χαλαρώσει τελείως το πρόσωπό σας και προσπαθήστε να μιλήσετε σιγά-σιγά και δυνατά λέγοντας τα φωνήεντα, ανοίγοντας όσο μπορείτε περισσότερο το στόμα. «Προσπαθήστε να βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερη έμφαση στο να λέτε κάθε γράμμα, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε όλους σας τους μυς» λέει ο Joss. «Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν το κάνετε σε συνδυασμό με μασάζ προσώπου απλώνοντας ένα έλαιο -κατά προτίμηση χαλαρωτικό, όπως είναι η λεβάντα. Θα ηρεμήσετε και ταυτόχρονα θα σας χαρίσετε ένα ανώδυνο face lift» προσθέτει.

Face yoga

young-woman-doing-face-massage-close-up-royalty-free-image-145109453-1559253075.jpg

Οι σφιγμένοι μύες σαμποτάρουν την όψη του προσώπου σας και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά σας, προσθέτοντάς σας άδικα μερικά χρόνια. Για αυτόν τον λόγο, η Joss έχει επινοήσει αυτόν τον έξυπνο, αλλά και απλό τρόπο για να το αποφύγετε. «Βάλτε τον δείκτη στο εσωτερικό μέρος του μάγουλου. Κατόπιν, φέρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω και προς τα πάνω, για να τεντώσετε την περιοχή εκείνη και να συσφίγξετε τα μάγουλα και τα ζυγωματικά σας. Επαναλάβετε πολλές φορές και κάντε το ίδιο στην άλλη πλευρά». Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση στο πρόσωπό σας μία φορά την ημέρα. 

The eye lift

face-fitness.jpeg

Περιλαμβάνει ένα μείγμα κινήσεων, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην περιοχή των ματιών. «Ο σκοπός είναι να τεντωθεί η εξωτερική στοιβάδα του δέρματός σας, καθώς έτσι απομακρύνεται η ένταση και το στρες» εξηγεί η διάσημη αισθητικός, που έχει συνεργαστεί με πολλές διασημότητες, από τη Gwyneth Paltrow μέχρι τη Meghan Markle. Πιο συγκεκριμένα, για να ανανεώσετε την περιοχή των ματιών σας, η Joss συμβουλεύει να κάνετε αυτή την εύκολη άσκηση μια φορά το πρωί: «Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας κατά μήκος των φρυδιών, στη συνέχεια σηκώστε τα φρύδια σας καθώς κλείνετε σφιχτά τα μάτια σας και μετρήστε αργά μέχρι το 3». Με αυτόν τον τρόπο, θα περιορίσετε το πρήξιμο (ειδικά εκείνο που βρίσκεται στο άνω καπάκι των ματιών και μαρτυρά την ηλικία σας).

Cheekbones lift

unnamed.gif

Η Joss προειδοποιεί ότι το κάτω μέρος του προσώπου είναι αυτό που χαλαρώνει πρώτο καθώς μεγαλώνετε. Χρησιμοποιώντας τους δείκτες των χεριών σας, ξεκινήστε να κάνετε μασάζ από το πηγούνι σας και πηγαίνοντας προς τα πάνω, προς τα αυτιά, μια κίνηση που βοηθάει με το ολικό lifting του προσώπου. Στη συνέχεια, χαλαρώστε την κάτω γνάθο σας, στηρίξτε τους αγκώνες σας σε ένα τραπέζι και κρατήστε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας. «Χαλαρώστε όλο το κεφάλι σας στα χέρια σας και κρατήστε το στόμα ανοιχτό» λέει η Joss. «Κρατήστε το πρόσωπό σας σε αυτή τη στάση για δέκα δευτερόλεπτα ή περισσότερο κι επαναλάβετε, καθώς αυτό βοηθάει στο να ανασηκωθούν οι μύες των ζυγωματικών» προσθέτει. Κάντε αυτή την άσκηση 2 φορές την εβδομάδα και σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε πιο νεανική όψη στο δέρμα σας.