Η Gisele Bundchen αναμφίβολα διαθέτει ένα καλλίγραμμο σώμα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι υπήρξε ένα από τα πιο διάσημα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα του πλανήτη. Φυσικά για να αποκτήσει αυτές τις αναλογίες και αυτή τη σιλουέτα κάνει αρκετές θυσίες ακολουθώντας μία αυστηρή διατροφή βασισμένη στη φιλοσοφία του clean eating. Συγκεκριμένα, το 80% της διατροφής της αποτελείται από λαχανικά και μάλιστα βιολογικά ενώ η λευκή ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, ο καφές, το αλάτι και τα γαλακτοκομικά απαγορεύονται. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τους 6 βασικούς κανόνες των διατροφικών συνηθειών του supermodel που μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε, ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, σαν κούρα αποτοξίνωσης.
6 Rules
1. Breakfast
Για ένα δυνατό ξεκίνημα, η οικογένεια Bündchen τρώει ένα πρωινό γεμάτο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η Gisele σηκώνεται γύρω στις 6 το πρωί και πίνει ένα ποτήρι ζεστό νερό με φρέσκο χυμό λεμόνι για να εξισορροπήσει τα αλκαλικά επίπεδα του σώματος και να ξυπνήσει το πεπτικό της σύστημα. Στη συνέχεια φτιάχνει ένα αναζωογονητικό φυσικό smoothie γεμάτο βιταμίνες στο μπλέντερ, με βιολογικά φρούτα. Αργότερα απολαμβάνει brunch με φρέσκα φρούτα, αυγά, αβοκάντο, ψωμί χωρίς γλουτένη και βούτυρο καρύδας. Τα Σαββατοκύριακα επιλέγει εναλλακτικά pancakes που φτιάχνονται με βρώμη -και όχι αλεύρι.
2. Snacks
Εκτός από χυμούς και smoothies, στην Gisele αρέσει πάρα πολύ να φτιάχνει χρωματιστές και δροσερές πιατέλες από μικρές ποσότητας διάφορων φρούτων, για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμινών. Από τις φράουλες και τα σμέουρα μέχρι τα βατόμουρα και τα ακτινίδια, τα snacks της προέρχονται από τον δικό της βιολογικό κήπο λαχανικών.
3. Superfood Meals
Το 80% της διατροφής της αποτελείται από οργανικά λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως, δηλαδή καστανό ρύζι, quinoa και φασόλια που μαγειρεύονται σε φυσικό λάδι καρύδας. Η βασική αρχή της είναι, ότι το σώμα είναι σαν ναός και ότι όταν το αγαπάμε και το τρέφουμε σωστά, μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που νιώθουμε. Η αγαπημένη της σπιτική συνταγή είναι ένα πιάτο χωρισμένο σε επτά τμήματα, με καλαμπόκι, μπρόκολο, quinoa, αβοκάντο, παντζάρι, γλυκοπατάτα και ντοματίνια, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί για μεσημεριανό γεύμα αλλά και το απόγευμα ή το βράδυ.
4. Red Meat
Tο υπόλοιπο 20% είναι άπαχο κρέας, όπως οργανικές μπριζόλες, πάπια, και κοτόπουλο. Όσο για ψάρι, συνήθως μαγειρεύει σολομό. Δεν τρώνε σχεδόν ποτέ κόκκινο κρέας, ίσως μία φορά τον μήνα. Στη μαγειρική τους το λάδι το χρησιμοποιούν μόνο ωμό στο σερβίρισμα ενώ για τη παρασκευή των γευμάτων τους χρησιμοποιούν λάδι καρύδας και μόνο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων -ποτέ κοινό ιωδιούχο αλάτι.
5. Early Diner
Τρώει νωρίς το βραδινό της, μεταξύ 5:30 μ.μ. και 6 μ.μ. και έτσι δίνει στο σώμα της αρκετό χρόνο για να χωνέψει το γεύμα της. Με αυτόν τον τρόπο το στομάχι της είναι πολύ πιο ελαφρύ, όταν πηγαίνει για ύπνο και ο ύπνος της είναι επίσης πιο ποιοτικός. Πραγματικά το να μην τρως αργά το βράδυ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς κιλά! Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πλησιάζουμε προς τις βραδινές ώρες, τόσο ο μεταβολισμός μας μειώνει τους ρυθμούς των καύσεων που κάνει. Οπότε ένα βραδινό γεύμα αργεί πολύ να μεταβολιστεί και οι θερμίδες δεν καίγονται σωστά.
6. Detox
Το διάσημο μοντέλο υποστηρίζει ότι η αποτοξίνωση είναι πάρα πολύ σημαντική για τον οργανισμό. Συνηθίζει να κάνει δύο θεραπείες detox τον χρόνο. Προσπαθεί να συνδυάσει την αποτοξίνωση με διαλογισμό, καθώς είναι ο τέλειος τρόπος να ξεκουραστεί το σώμα και το μυαλό ταυτόχρονα. Αυτή η σωματική και διανοητική αποτοξίνωση ενισχύει φυσικά και το ανοσοποιητικό της σύστημα.