fbpixel

Search icon
Search
Οι 5 τελετουργίες ευεξίας για να ακολουθήσουμε στην αποψινή πανσέληνο
WELLNESS

Οι 5 τελετουργίες ευεξίας για να ακολουθήσουμε στην αποψινή πανσέληνο

Δημιουργούμε μια μηνιαία ρουτίνα αυτοφροντίδας και συντονιζόμαστε ξανά με την ηρεμία της φύσης


Η βαρυτική έλξη της Σελήνης προκαλεί προβλέψιμες αυξήσεις και μειώσεις της στάθμης της θάλασσας. Και με το σώμα μας να αποτελείται σε ποσοστό 70% από νερό, είναι γεγονός ότι μπορούμε να επωφεληθούμε από τις φάσεις της, βέβαια σε μια μικρότερη κλίμακα. Αν παρατηρήσουμε τις σκέψεις και τις δράσεις μας, καθώς ευθυγραμμίζουμε τις ενέργειές μας με τις αντίστοιχες του φεγγαριού, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώνουμε ότι αισθανόμαστε εμπνευσμένοι και παραγωγικοί. Η διαδικασία συντονισμού με τη φύση έχει τη δύναμη να μας βοηθά στη βαθύτερη διερεύνηση και κατανόηση του εαυτού μας.

 Τα μηνιαία full moon rituals συμβάλλουν ενεργά στον επαναπροσδιορισμό και την επανασύνδεση με τον εσωτερικό μας κόσμο. Μπορούμε να υιοθετήσουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα πνευματικών πρακτικών και να εξελίξουμε την επαφή μας με την ήρεμη και ώριμη πλευρά της ζωής, μακριά από στρες και έντονα αρνητικές διαθέσεις. Οι συγκεκριμένες ιεροτελεστίες αυτοαγάπης και αυτοσυμπόνοιας θα εκπαιδεύσουν το μυαλό μας, οδηγώντας το στις διαχρονικές αρχές του slow living. 

Εστιάζουμε στη δύναμη της φύσης και την αγάπη μας προς αυτήν και δημιουργούμε τις πιο φωτεινές τελετουργίες για να υποδεχτούμε και την αποψινή πανσέληνο.

Εξερευνούμε τον κόσμο της βαθιάς αναπνοής

shutterstock-1886420953.jpg

Η Πανσέληνος έχει τη δύναμη να προκαλέσει μια σειρά από έντονα συναισθήματα. Το κλειδί για να μην τα αντιμετωπίζουμε με φόβο, προκατάληψη και άγχος είναι να εναρμονιστούμε μαζί τους. Και αυτό θα γίνει εφικτό όταν μάθουμε να αξιοποιούμε σωστά τις βαθιές και χαλαρές αναπνοές μας. Για αρχή, είναι καλό να δημιουργήσουμε μια cozy και ήρεμη ατμόσφαιρα στον προσωπικό μας χώρο. 

Κλείνουμε τα κινητά μας και απομακρύνουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Καθόμαστε στην αγαπημένη μας θέση και ξεκινάμε να χαλαρώνουμε, εστιάζοντας αποκλειστικά σε σκέψεις που μας τροφοδοτούν με συναισθήματα φροντίδας, γαλήνης και αρμονίας. Δίνουμε έμφαση στο κατέβασμα και ανέβασμα της κοιλιάς μας, καθώς εισπνέουμε και εκπνέουμε και παρατηρούμε το σώμα μας σε κάθε του έκφραση. Είναι σίγουρο ότι σιγά - σιγά θα εξερευνήσουμε τη μαγεία της βαθιάς αυτής αναπνοής και θα έρθουμε πιο κοντά στη γείωση. 

Καθαρίζουμε τον φυσικό μας χώρο

shutterstock-1390231313.jpg

Η ροή της ενέργειας βρίσκεται παντού, από το φυσικό μας χώρο μέχρι τον εσωτερικό μας κόσμο. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να επικρατεί καθαριότητα, τάξη και οργάνωση, στοιχεία που διευκολύνουν στην κίνησή της. Καθαρίζουμε το χώρο από κάθε ακαταστασία, αλλά και από αντικείμενα, που δεν μας φέρνουν πια χαρά και αισιοδοξία. Ανοίγουμε τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας, τοποθετούμε καθαρά σεντόνια, σκουπίζουμε τις επιφάνειες ή ποτίζουμε τα φυτά μας. 

Κρατάμε ημερολόγιο

shutterstock-1207974295.jpg

Τα έντονα συναισθήματα, που δημιουργεί η πανσέληνος μπορούν να δημιουργήσουν ένα χάος στον τρόπο σκέψης μας. Γι΄αυτό και η συγκεκριμένη συνθήκη, αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να ανατρέξουμε στο ημερολόγιό μας. Μπορούμε να απαντήσουμε σε παλιά ερωτήματα, που είχαμε θέσει, αλλά και να δημιουργήσουμε καινούργιες απορίες, που αφορούν άμεσα την τρέχουσα ψυχολογική μας κατάσταση. Η έκφραση μέσω της γραφής βάζει σε τάξη τις σκέψεις μας και μας ανοίγει το δρόμο για να είμαστε ακόμη πιο επικεντρωμένοι στους στόχους μας. 

Ετοιμάζουμε ένα υγιεινό γεύμα

shutterstock-622381814-1.jpg

Όπως δίνουμε έμφαση στην ισορροπία και οργάνωση του πνευματικού και φυσικού μας χώρου, έτσι ακριβώς είναι καλό να μυήσουμε τους εαυτούς μας σε μια clean eating φιλοσοφία κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Επιλέγουμε μη επεξεργασμένες τροφές, καθώς πολύχρωμα και εποχιακά λαχανικά και φρούτα, που μπορούν να αναβαθμίσουν τη διατροφή μας και θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη νέα μας τελετουργία. 

Κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

shutterstock-1633111774.jpg

Αποτελεί μια βαθύτερη mental τελετουργία, η οποία συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της προσωπικής μας ευεξίας. Ένα βραδινό χαλαρωτικό μπάνιο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν ουσιαστικό "καθαρισμό". Εστιάζουμε ξανά στην αναπνοή μας και μπαίνουμε σε μια διαδικασία να απομακρύνουμε οτιδήποτε ψυχικό και σωματικό από πάνω μας, που μας βαραίνει. 

Enjoy the magic of fullmoon!