fbpixel

Search icon
Search
 Οι 5 συνήθειες που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας
PSYCHOLOGY

Οι 5 συνήθειες που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας

Εκτιμήστε από την αρχή τα δεδομένα και σαλπάρετε για μια καινούρια διαδρομή


Αν μπορούσατε να ξεκινήσετε από την αρχή την καθημερινότητά σας, επιλέγοντας συνειδητά συγκεκριμένες συνήθειες, οι οποίες μπορούν να σας χαρίσουν ηρεμία και χαρά, τι θα ακολουθούσατε; Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών έχει τη δύναμη να μας προσφέρει τις αλλαγές που επιδιώκουμε να εγκαθιδρύσουμε στην everyday ρουτίνα μας. Αν το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναθεωρήσουμε, εξετάζοντας από την αρχή τα δεδομένα μας. 

Τότε, με ψύχραιμη διάθεση, πείσμα και προσήλωση στην αποτελεσματικότητα, καθώς και στη θετική πλευρά όλων αυτών, που ανυπομονούμε να υιοθετήσουμε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να αγγίξουμε τον απώτερό μας στόχο. Μια καινούργια διαδρομή μας περιμένει για να μας υποδεχτεί θερμά, όμως είναι καλό να θυμόμαστε ότι ο δρόμος για να σαλπάρουμε δεν είναι πάντα εύκολος. Με ρεαλιστικό απολογισμό και ώριμη συζήτηση με τον εαυτό μας, μπορούμε να θέσουμε τις νέες βάσεις, ώστε να προχωρήσουμε στη νέα μας πραγματικότητα.

 Ξεκινάμε το ταξίδι της αναθεώρησης με τόλμη, αυτογνωσία, και ηρεμία. Είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και του απευθύνουμε ευθείς ερωτήσεις.

Αναπτύσσουμε θετική σκέψη

shutterstock-369632525.jpg

Αποτελεί προτεραιότητα στον τρόπο σκέψης μας, ώστε να "χτίσουμε" βήμα - βήμα τις ιδανικές συνθήκες ζωής. Σίγουρα, το positive mindset από μόνο του  δεν θα οδηγήσει στην επιτυχία, αλλά σίγουρα θα μας παρακινήσει σε μεγάλο βαθμό στο να κάνουμε πράξη όλα τα υπόλοιπα απαιτούμενα πράγματα. Μαθαίνοντας πως να συνθλίβουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης μας αποτελεί την κατάλληλη εξάσκηση για να επιτύχουμε. 

Σε ένα σημειωματάριο, μπορούμε να καταγράφουμε τα negative thoughts, που παρατηρούμε να κάνουμε, ώστε να τα αναγνωρίσουμε και να οργανώσουμε το σχέδιο εξόντωσή τους. 

Single-tasking

shutterstock-2082214867.jpg

Ο κεντρικός άξονας στο να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες και να είμαστε ευτυχισμένοι με τις συγκεκριμένε αποφάσεις μας είναι να εστιάσουμε κάθε φορά σε ένα πράγμα. Απομακρυνόμαστε, λοιπόν, από την κουλτούρα του multi - tasking, την οποία αντικαθιστούμε από τη φιλοσοφία του slow - living. Αρνούμαστε στρεσογόνες καταστάσεις και δίνουμε την προσοχή μας σε ο,τι μας χαρίζει απλόχερα χαμόγελα. 

Επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας

shutterstock-1902673639.jpg

Όταν προσπαθούμε να ασχοληθούμε με πολλούς στόχους ταυτόχρονα, διασκορπίζουμε την εστίαση και την ενέργειά μας, στοιχείο, που μας απομακρύνει από την κεντρική μας επιδίωξη. Αν πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο στόχο, αυτό που είναι καλό να κάνουμε για αρχή είναι είναι να σπάσουμε τον σε έναν μίνι-στόχο που μπορούμε να φτάσουμε αυτόν τον μήνα. Ας επιλέξουμε μια ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Στη συνέχεια, προχωρούμε σε κάθε επόμενο στόχο με αποφασιστικότητα και ώριμη διαχείριση. 

Καταγράφουμε τα κατορθώματά μας

shutterstock-390292417-1.jpg

Τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας με διαδικασίες, που μας χαρίζουν ευγνωμοσύνη για να κινηθούμε ακόμη πιο δυναμικά στα επόμενα βήματά μας. Είναι απαραίτητο να θυμίζουμε στους εαυτούς μας από που ξεκινήσαμε και που θέλουμε να πάμε. Ας εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ένα εποικοδομητικό πεντάλεπτο, μέσα στο οποίο θα καταγράφουμε όλα τα επιτεύγματά μας. Εκείνα τα στιγμιότυπα, που αισθανθήκαμε ισχυροί και γεμάτη αγάπη για όλα όσα κάναμε. 

Χαρίζουμε στους εαυτούς μας έναν ικανοποιητικό ύπνο

shutterstock-1931621699.jpg

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο ποιόν της καθημερινότητά μας. Είναι πολλές οι φορές, που θεωρούμε ότι τα καταφέρνουμε με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, όμως κάνοντας έναν απολογισμό, συνειδητοποιούμε ότι αισθανόμαστε εξαντλημένοι. Επτά με οκτώ ώρες ύπνου θεωρούνται ένας ικανοποιητικός αριθμός για να εξασφαλίσουμε την απόλυτη χαλάρωση. Ας μεταμορφώσουμε το υπνοδωμάτιό ας ένα καταφύγιο με χαμηλό φωτισμό, δροσερές θερμοκρασίες και ίσως ακόμη και ένα σπρέι λεβάντας. Δεν ξεχνάμε να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές μας μια ώρα πριν από το βραδινό μας ύπνο.