fbpixel

Search icon
Search
Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για τα Instagram stories σας
LIFE & CAREER

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για τα Instagram stories σας

Η απάντηση στο πως μπορείτε κι εσείς να γίνετε δημιουργικοί με τις ιστορίες σας κρύβεται στο App Store ή στο Play Store


Όταν το concept των ιντερνετικών ιστοριών, ή αλλιώς stories, πρωτοεμφανίστηκε, όλοι τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και μετά τα πόσταραν στο Snapchat με τη γνωστή πλέον μαύρη μπάρα στη μέση στην οποία γραφόταν η λεζάντα. Τότε τα εφέ ήταν περίπου 5 ή 6 και μόνο για color correcting σκοπούς. Αργότερα, εμφανίστηκαν τα διάσημα φίλτρα του Snapchat, με το σκυλάκι που βγάζει τη γλώσσα να γίνεται viral. 

Σήμερα, όμως, η εποχή της κυριαρχίας του Snapchat έχει τελειώσει και τα πρωτεία στα stories πλέον κατέχει το Instagram, με τα στατιστικά να κάνουν λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Πώς κατάφερε το Instagram να «εκθρονίσει» το Snapchat; Συνδυάζοντας δύο εφαρμογές σε μία (και μάλιστα μία την οποία οι users χρησιμοποιούσαν ήδη σε καθημερινή βάση για να ποστάρουν εικόνες της ζωής τους) και παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες. Έντεκα εφέ με ονόματα μεγάλων πόλεων, φίλτρα αλά Snapchat, GIFs, tags για χρήστες και τοποθεσίες, δημοσκοπήσεις, polls για ψηφοφορία και μία φόρμα για ερωτήσεις έχουν μετατρέψει τις άλλοτε απλές ιστορίες σε super δημιουργικές, διαδραστικές και σαφώς πιο ενδιαφέρουσες. 

Πέρα από τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το Instagram όμως, μερικοί χρήστες δεν εφησυχάζονται και έχουν πάει το Insta-storing σε άλλο επίπεδο. Στοιχηματίζουμε πως έχετε πατήσει κάποιο εικονίδιο τέρμα πάνω στην κεντρική σελίδα του Instagram και έχετε δει κολάζ, animations, vintage εφέ, ωραία φόντο, συνδυασμό εικόνας και βίντεο και έχετε σκεφτεί πόσο θα θέλατε και τα δικά σας stories να έμοιαζαν κάπως έτσι. 

Η απάντηση στο πως μπορείτε κι εσείς να γίνετε δημιουργικοί με τα Instagram stories σας κρύβεται στο App Store ή στο Play Store. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε για λίγο από το Instagram, να κατεβάσετε μία από τις παρακάτω πέντε αγαπημένες μας εφαρμογές, να επεξεργαστείτε το story σας και να το ποστάρετε. Σας υποσχόμαστε ότι κανένας από τους followers σας δε θα προσπεράσει ξανά την ιστορία σας. 

Μινιμαλιστικά templates: Unfold
unfold.png

Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε upgrade στα Instagram Stories σας και να τους δώσετε συνοχή είναι χρησιμοποιώντας ένα template, μία έτοιμη διάταξη, δηλαδή, στην οποία απλώς θα ενσωματώσετε τη φωτογραφία ή το βίντεό σας και θα προσαρμόσετε το κείμενο. Αυτήν ακριβώς την δυνατότητα σας παρέχει η εφαρμογή Unfold, η οποία, αν και εμφανίστηκε πριν μόλις 1 χρόνο, έχει καταφέρει να γίνει ήδη η δημοφιλέστερη σχετικά με τα Instagram Stories. 

Σίγουρα θα έχετε δει τους αγαπημένους Instagrammers να ανεβάζουν ιστορίες με φόντο φιλμ αναλογικής φωτογραφικής μηχανής και polaroid frames. Αυτό το app χρησιμοποιούν. Εκτός από τα μοντέρνα και minimal templates, όμως, αυτό που αγαπάμε στο Unfold είναι το "Story mode" κουμπί, το οποίο δίνει τη δυνατότητα preview της ιστορίας πριν την αποθηκεύσετε στη συσκευή σας ή την ποστάρετε απευθείας στο Instagram, και η οργάνωση των stories με τίτλους στην αρχική σελίδα. 

Download: iOSAndroid

Κινούμενο κείμενο: Hype Type 
hype-type.png

Εκτός από το περιεχόμενο της ιστορίας, μεγάλο ρόλο παίζει και η λεζάντα, το λεγόμενο caption. Αν μέχρι τώρα συνηθίζατε να βρίσκετε ένα quote ή μία έξυπνη ατάκα και να τη γράφετε με τα fonts του Instagram, η εφαρμογή Hype Type θα σας ενθουσιάσει. Με δεκάδες γραμματοσειρές, καλλιγραφικά γράμματα και κινούμενες τυπογραφικές επιλογές, αυτό το app θα δώσει ζωή στα Instagram Stories και θα εντυπωσιάσει τους followers σας. Plus, είναι δωρεάν, εκτός κι αν θέλετε να ξεκλειδώσετε κι άλλα features. Κι αν αναρωτιέστε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις ιστορίες των μεγαλύτερων περιοδικών, όπως το Harper's Bazaar, τα οποία αξιοποιούν το app σε καθημερινή βάση.

DownloadiOS

Customized γραφικά: Over
over.png

Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες είναι χωρίς αμφιβολία αυτές που συνδυάζουν κείμενο, εικόνα και βίντεο. Πώς γίνεται αυτό; Με τη βοήθεια της εφαρμογής Over και των άπειρων templates, εργαλείων, γραφικών και fonts που παρέχει. Οι επιλογές γίνονται κυριολεκτικά απεριόριστες, αν υπολογίσετε και το γεγονός ότι σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας layout από το μηδέν. Στην απίθανη περίπτωση που ξεμείνετε από ιδέες και δημιουργικότητα, πάντως, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο #bestofover hashtag και να πάρετε ιδέες από άλλους creators.

Download: iOSAndroid

Δεκάδες φίλτρα: Snow
snow-app-2.png

Το app SNOW είναι ουσιαστικά το Snapchat της Ασίας. Για ποιο λόγο να έχετε δύο παρόμοιες εφαρμογές στο κινητό σας θα σκεφτείτε. Well, το Snapchat έχει τα δικά του all-time-classic φίλτρα (αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το κρατάμε ακόμη στη συσκευή μας), ενώ το SNOW από την άλλη παρέχει μία τεράστια γκάμα διαφορετικών εφέ και αστείων γραφικών. Από τα πιο δημοφιλή του και ουσιαστικά αυτό που εκτόξευσε τις μετοχές της εφαρμογής στον αέρα, είναι το εφέ VHS (δεξιά εικόνα), το οποίο ναι μεν μοιάζει με ένα του Snapchat, αλλά στο SNOW είναι μόνιμο και μπορείτε να το βρείτε ανά πάσα στιγμή, ενώ στο Snapchat, λόγω της εναλλαγής των φίλτρων, πολλές φορές χανόταν. 

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του app που μας αρέσει πολύ είναι η οργάνωση των φίλτρων κατά θέμα, δημοτικότητα και προσωπική προτίμηση, πράγμα που κάνει τη χρήση ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη. Κατά τα άλλα η φιλοσοφία είναι ίδια. 

Download: iOSAndroid

15 sec βίντεο: CutStory
cutstory.png

Θέλατε ποτέ να ανεβάσετε ένα βίντεο στις ιστορίες σας, αλλά δυστυχώς αυτό είχε διάρκεια μεγαλύτερη από 15 δευτερόλεπτα και κοβόταν στο καλύτερο σημείο; Αν ναι, τότε η εφαρμογή CutStory θα δώσει τέλος στα «κατεστραμμένα» stories σας, κόβοντας το βίντεό σας σε κομμάτια των 15 δευτερολέπτων και αποθηκεύοντάς τα στη συλλογή σας σαν μία διαδοχική ταινία και με χρονολογική σειρά, ώστε να ξέρετε ποιο να ανεβάσετε πρώτο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει, επίσης, να προσθέσετε μουσική ή φόντο στο βίντεό σας πριν πατήσετε το κουμπί "Export" και μεταφερθείτε στο Instagram.

Download: iOS