fbpixel

Search icon
Search
Oι 10 πιο δημοφιλείς σειρές στο Netflix για το 2022
ARTS & CULTURE

Oι 10 πιο δημοφιλείς σειρές στο Netflix για το 2022

Εσείς ποιες από τις παρακάτω έχετε παρακολουθήσει;


Εν αναμονή του νέου έτους, η ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας, Netflix κυκλοφόρησε την top 10 λίστα του με αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2022. Ανάμεσα στα big hits του δημοφιλούς streamer, υπήρξαν σειρές όπως το Stranger Things αλλά και νεότερες κορυφαίες επιλογές, όπως το σκοτεινό Dahmer και η αγαπημένη πλέον σε όλους Wednesday. Παρακάτω, ξετυλίγουμε τη λίστα με τα ονόματα των καλύτερων και πιο αναγνωρισμένων tv shows της χρονιάς που μας πέρασε. Εσείς ποια από αυτά έχετε παρακολουθήσει; 

10. Virgin River 

aaaaqbxywhlwosx34np149n3msvqbb6ix1dmfksgxxitk-nkrditx4u6er6uge1tgzhbjepdhryhwxwk-rxbzy26zaurfzc8gidfw8oageaolzpmatfuyc1l7uptusrag2bttvh7ekkp23o03sftizak.jpg

Αναζητώντας μια νέα αρχή, μια νοσηλεύτρια μετακομίζει από το Los Angeles σε μια απομακρυσμένη πόλη της Βόρειας Καλιφόρνιας και εκπλήσσεται με το τι, αλλά και ποιον βρίσκει εκεί. Ανάμεσα σε διάφορες ιστορίες των κατοίκων της μικρής κομητείας, προσπαθεί να αφήσει το παρελθόν της πίσω, να ανακαλύψει και πάλι τον αληθινό έρωτα, να βοηθήσει και να επιτρέψει στην κοινότητα να τη βοηθήσει, επουλώνοντας τις δικές της «πληγές».

9. The Umbrella Academy 

2.jpg

Μια μέρα του 1989, 43 βρέφη γεννιούνται ανεξήγητα από άσχετες μεταξύ τους γυναίκες που δεν έδειχναν σημάδια εγκυμοσύνης την προηγούμενη μέρα. Επτά υιοθετούνται από τον δισεκατομμυριούχο βιομήχανο Sir Reginald Hargreeves, ο οποίος δημιουργεί την Ακαδημία Umbrella και προετοιμάζει τα «παιδιά» του για να σώσουν τον κόσμο. Στην εφηβεία τους, όμως, η οικογένεια διασπάται και η ομάδα διαλύεται. Στο σήμερα, τα έξι επιζώντα μέλη της φατρίας επανενώνονται μετά την είδηση του θανάτου του Hargreeves. Συνεργάζονται για να λύσουν ένα μυστήριο γύρω από το θάνατο του πατέρα τους, αλλά οι διαφορετικές προσωπικότητες και ικανότητες απομακρύνουν και πάλι την αποξενωμένη οικογένεια, ενώ μια παγκόσμια αποκάλυψη αποτελεί άλλη μια άμεση απειλή. Η σειρά βασίζεται σε μια συλλογή κόμικς και graphic novels που δημιούργησε και έγραψε ο τραγουδιστής των My Chemical Romance, Gerard Way.

8. The Sandman

3.jpg

Όταν ο Sandman, γνωστός και ως Dream, το κοσμικό ον που ελέγχει όλα τα όνειρα, αιχμαλωτίζεται και κρατείται φυλακισμένος για περισσότερο από έναν αιώνα, αναγκάζεται να ταξιδέψει σε διαφορετικούς κόσμους και χρονικές γραμμές για να διορθώσει το χάος που προκάλεσε η απουσία του. Θα τα καταφέρει; Μια απόκοσμη σειρά, που ποντάρει στην επιστημονική φαντασία και θα ταξιδεύει σε άλλες πραγματικότητες...

7. The Watcher

214341-1358784jpg2000x1333-q95-crop-smart-upscale.jpg

Μία μεγάλη επιτυχία του Ryan Murphy - τον οποίο θα συναντήσουμε και παρακάτω. Ο παραγωγός και σκηνοθέτης των πιο πρόσφατων επιτυχημένων σειρών των τελευταίων ετών, πόνταρε σε μια από τις πιο ανατρεπτικές και ιδιαίτερες πραγματικές ιστορίες μυστηρίου. Το σενάριο ακολουθεί μια οικογένεια, η οποία μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της, εκτός Νέας Υόρκης, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρηθεί από δυσοίωνες επιστολές, παράξενους γείτονες και σκοτεινές απειλές!

6. Οzark

ozarkseason4finale-art-in-1.webp

Η δραματική αυτή σειρά που δημιούργησε ο Bill Dubuque ("The Accountant", "The Judge"), έχει ως πρωταγωνιστή τον Jason Bateman στο ρόλο του Marty Byrde, ενός οικονομολόγου που μεταφέρει την οικογένειά του από το Σικάγο σε ένα καλοκαιρινό θέρετρο στα Ozarks. Με τη σύζυγό του Wendy και τα δύο παιδιά τους, ο Marty μετακινείται μετά από ένα σχέδιο ξεπλύματος χρημάτων που πάει στραβά, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ένα σημαντικό χρέος σε έναν Μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών, προκειμένου να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή. Ενώ η μοίρα τους κρέμεται από μια κλωστή, οι άσχημες συνθήκες αναγκάζουν τη διχασμένη οικογένεια να επανασυνδεθεί.

5. Inventing Anna

mv5bnzg4zjhizdktmda5nc00mtk1lwjjmwmtytbhmgfknwnjotvhxkeyxkfqcgdeqxvymjkwotaymdu-at-v1.jpg

Το αληθινό - γνωστό σε όλους πλέον - δράμα της Anna Delvey δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις πιο επιτυχημένες σειρές του τελευταίου έτους. H πιο διάσημη fake κληρονόμος και η πικάντικη, γεμάτη ανατροπές και οικονομικές απατεωνιές ζωή της, προκάλεσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού, κατατάσσοντάς το στην 5η θέση με τα τα πιο δημοφιλή show του 2022.

4. Bridgerton

brigderton.jpeg

Η 2η σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix βρέθηκε και πάλι ψηλά στην προτίμηση του κοινού, επιβεβαιώνοντας την άποψη που θέλει νέους και μεγάλους να αγαπούν ένα καλό Jane Austen δράμα. Η σειρά ξεκινά με την άφιξη των αδελφών Sharma, Kate (Simone Ashley) και Edwina (Charithra Chandran), που έρχονται στο Mayfair αναζητώντας σύζυγο για την τελευταία. Όταν η Edwina ανακηρύσσεται «το διαμάντι» της σεζόν, όπως ήταν η Daphne (Phoebe Dynevor) στην 1η σεζόν, ο Anthony ξέρει ποια θέλει να παντρευτεί - αν μόνο η αδελφή της ενέκρινε την ένωσή τους. Κάπως έτσι δημιουργείται ένα περίεργο ερωτικό τρίγωνο, που σίγουρα ανατρέπει τα σχέδια των πρωταγωνιστών.

3. Dahmer 

98ebf6bbb7842314bd1a8a97fd28a0810000.jpg

Θέλετε να μάθετε την αληθινή ιστορία του serial killer, Jeffrey Dahmer; Το "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story", κατάφερε να μπει στο Top10 των καλύτερων σειρών στην ιστορία της πλατφόρμας κι αυτό από μόνο του, λέει πολλά! Πρόκειται για μία σειρά δέκα επεισοδίων, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Evant Peters, ενσαρκώνοντας το ρόλο του πασίγνωστου serial killer. Η αφήγηση, γίνεται σε σημαντικό βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και κάνει focus στην ανικανότητα της αστυνομίας, που επέτρεψε στον Dahmer να δρα επί σειρά ετών και να κάνει φοβερά πράγματα. Η σειρά, έχει καταφέρει ήδη να αποκτήσει πολλούς fans και δε φιγουράρει τυχαία στην κορυφή το τελευταίο διάστημα.

2. Wednesday

mv5bytkzmdhinmutm2e3zc00mmjlltlhmtgtodnkyjiznmezndm1xkeyxkfqcgdeqxz3zxnszxk-at-v1.jpg

H εκπληκτική αποτύπωση του Tim Burton για τη γνωστή σε όλους κόρη της οικογένειας Adams, Wednesday, έχει καταπλήξει τόσο το κοινό όσο και τους fans της σκοτεινής ιστορίας - όπως και ο δημοφιλής στα social media χορός της. Ενώ φοιτά στην Ακαδημία Nevermore, η Wednesday Addams προσπαθεί να κυριαρχήσει στην ανερχόμενη ψυχική της ικανότητα, να αποτρέψει μια δολοφονική επίθεση και να λύσει το μυστήριο που ενέπλεξε τους γονείς της πριν από 25 χρόνια.

1. Stranger Things 

stranger-things-season-5.webp

Και ναι, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Stranger Things. Μια σειρά που μας εισάγει στη νοσταλγία των '80s και που υπήρξε η αφορμή για την επαναφορά μας, όχι μόνο σε επίπεδο κινηματογραφικών remakes αλλά και μόδας, στιλ, design σε αυτήν τη δεκαετία. Η ιστορία ακολουθεί την κοινωνία μιας μικρής μεσοδυτικής πόλης του τότε, όπου και ξετυλίγονται μυστήρια που αφορούν υπερφυσικές δυνάμεις, μυστικά πειράματα και ένα παράξενο κορίτσι. Ακόμη και σήμερα, η 4η σεζόν στης σειράς προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, αφού ο άλυτο μυστήριό της συναρπάζει!