fbpixel

Search icon
Search
Off-the-grid: Πολυτελείς & απομακρυσμένοι προορισμοί που σας εγγυώνται αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης
ESCAPE

Off-the-grid: Πολυτελείς & απομακρυσμένοι προορισμοί που σας εγγυώνται αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης

Ήρθε η ώρα να αναζωογονηθείτε πραγματικά


Ενώ εμβληματικές πόλεις όπως το Παρίσι, η Ρώμη και το Λονδίνο θα έχουν πάντα την ελκυστικότητά τους, καθώς και μια σταθερή εισροή πλήθους κάθε χρόνο, τα δεδομένα αποκαλύπτουν μια πολύ σημαντική στροφή στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές τον τελευταίο καιρό. Με το εργασιακό άγχος και την επαγγελματική εξουθένωση σε συνεχή άνοδο, η προκύπτουσα ανάγκη να είναι κανείς μόνος του και σε ένα ήσυχο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ωρών του υπαγορεύει τις ταξιδιωτικές τάσεις του έτους. Στην ταξιδιωτική της έκθεση για το 2024, η κοινωνική πλατφόρμα Pinterest σημείωσε το "ταξίδι της ήσυχης ζωής" ως εξέχουσα θέση, με τις αναζητήσεις για τον όρο να αυξάνονται κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 530%. "Οι Pinners αναζητούν ταξίδια ψηφιακής αποτοξίνωσης, πολλοί περιζήτητοι προορισμοί στη φύση προσφέρουν μια ανάπαυλα από τη συνεχή βουή της συνδεσιμότητας και των ψηφιακών περισπασμών, παρέχοντας ένα απαραίτητο διάλειμμα", εξηγεί η έκθεση.

Ο Michael DeLucca, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εφαρμογής Otsy, επιβεβαιώνει αυτά τα ευρήματα, σημειώνοντας ότι κατηγορίες όπως "καλό για την αποφυγή του πλήθους" και "ψηφιακή αποτοξίνωση" αποτελούν τάση μεταξύ των χρηστών. "Βλέπουμε πολλές εκδρομές στη στεριά και εκδρομές στο βουνό και πράγματα με αυτόνομη ξενάγηση που δεν βλέπαμε πραγματικά πριν", εξηγεί.

Αυτή η απελπισμένη ανάγκη για αποσύνδεση θέτει πιο σκοτεινές, στη μέση του πουθενά ιδιοκτησίες και προορισμούς στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας. Η εταιρεία ενοικίασης διακοπών Airbnb ανέφερε ότι μερικές από τις πιο επιθυμητές διαμονές της για φέτος περιλαμβάνουν δενδρόσπιτα στη Βόρεια Καρολίνα, σπίτια με θέα σε ηφαίστειο στο Μεξικό, εξοχικές κατοικίες στην Πορτογαλία και κτήματα γύρω από αμπελώνες στην Ιταλία. Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να θέλουν πολυτέλεια και και μια μοναδική εμπειρία, αλλά δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα πλήθη.

Η ομορφιά ορισμένων από αυτές τις πιο σκοτεινές διαμονές είναι ότι μπορούν να σας παρέχουν πολυτελείς ανέσεις. Η Villa Ardore στη μικρή και ειρηνική περιοχή του Chianti, για παράδειγμα, διαθέτει σπα και γκουρμέ σεφ για να μαγειρεύει αυθεντικά γεύματα της Τοσκάνης. Το ιστορικό Mountbatten Lodge στο Ρατζαστάν της Ινδίας, τοποθετεί τους επισκέπτες σε ένα πολυτελές εκτεταμένο κτήμα με τέσσερις σουίτες που προσκαλεί τους επισκέπτες να «βιώσουν την αληθινή ουσία του Ρατζαστάν», ιππασία και σαφάρι σε επικά ηλιοβασιλέματα στα βουνά.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 6 luxurious & απομακρυσμένους προορισμούς που σας εγγυώνται απόλυτες στιγμές χαλάρωσης!

1. Bolt Farm Treehouse: Whitwell, Tennessee

snapinstaapp-454401536-1461024678112255-8882421538144787528-n-1080.jpg

Βρείτε την ηρεμία ανάμεσα στα δέντρα σε αυτό το ακίνητο που περιβάλλεται από δάσος και δεν τσιγκουνεύεται τις πολυτελείς ανέσεις. Το υδρομασάζ, τα ηλεκτρικά σκίαστρα και τα θερμαινόμενα δάπεδα ντους (τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους) θα καθιερώσουν τα επίπεδα σωματικής άνεσής σας, ενώ η εκπληκτική φυσική θέα και τα τοπία θα φροντίσουν για την ψυχική σας υγεία σε ένα νέο επίπεδο. Αν το δενδρόσπιτο δεν είναι η ταχύτητά σας, η εταιρεία προσφέρει επίσης εξίσου ξεχωριστές επιμελημένες διαμονές σε θόλους και καμπίνες με καθρέφτη σε όλο το Τενεσί και τη Νότια Καρολίνα.

2. Villa Ardore: Tuscany, Italy

snapinstaapp-451858884-17990390225678595-207834122888545594-n-1080.jpg

Απολαύστε τη μεγαλοπρέπεια των ιταλικών διακοπών χωρίς να σπρώχνεστε μέσα από τα πλήθη και τις γεμάτες τουρίστες πλατείες. Κάντε κράτηση σε μια πολυτελή βίλα σε μια από τις πιο ήσυχες πόλεις ή περιοχές της χώρας. Πολλές από αυτές, όπως η Villa Ardore στην περιοχή Chianti της Τοσκάνης, διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολυτελούς διαμονής σε θέρετρο: πισίνα υπερχείλισης, σπα και σάουνα στις εγκαταστάσεις, καθώς και σεφ και γνώστη κρασιών. Αν αυτό που αναζητάτε είναι μια πραγματική απόδραση, το ιστορικό κτήμα επιτρέπει την απόλυτη ηρεμία και απομόνωση - και δεν χρειάζεται να φύγετε από το κτήμα για να ζήσετε μια πλήρως αυθεντική εμπειρία της Τοσκάνης.

3. Mirrored House: San Miguel de Allende, Mexico

5e912b77-535f-4c26-8c93-ad5cecdea137.webp

Οι λάτρεις του design θα λατρέψουν αυτό το βραβευμένο σπίτι. Η απομονωμένη κατοικία με καθρέφτες τοποθετεί τους επισκέπτες σε ένα εκπληκτικό ορεινό σκηνικό που περιβάλλεται από ροδιές και ελαιόδεντρα στην πλαγιά ενός σβησμένου ηφαιστείου, μόλις 20 λεπτά μακριά από την ιστορική πόλη San Miguel de Allende της αποικιακής εποχής. Απολαύστε μια ιδιωτική ηλιακά θερμαινόμενη πισίνα, ντους με εκτεθειμένο γυαλί, ιδιωτικό γκουρμέ σεφ και παντζούρια PVC για απόλυτη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Αν σας ενδιαφέρει η εξερεύνηση, οι μαγευτικές πεζοπορίες και τα σαφάρι με άλογα είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές για να βυθιστείτε πλήρως στο φυσικό τοπίο.

4. Song Saa Private Island, Cambodia

jungletwobedrooms-external-min-1.jpg

Η ηρεμία συναντά τη χλιδή σε αυτό το ιδιωτικό νησί που είναι προσβάσιμο με ιδιωτικό τζετ. Οι πλωτές βίλες τοποθετούν τους επισκέπτες στο κέντρο της ανέγγιχτης ομορφιάς του αρχιπελάγους Koh Rong. Ανάλογα με την επιλογή σας, οι βίλες είναι εξοπλισμένες με ιδιωτικές πισίνες, υδρομασάζ, υπαίθρια ντους, κρεβάτια με ουρανό, ευρύχωρες κουζίνες και χώρους εστίασης για μια πραγματική εμπειρία εκτός δικτύου. Η ιδιοκτησία επιτρέπει επίσης δροσερές δραστηριότητες, όπως κινηματογραφικές εμπειρίες μέσα στο δωμάτιο, παραδοσιακές βουδιστικές τελετές ευλογίας, καταδύσεις, σαφάρι στο νησί και καγιάκ.

5. Deplar Farm: Troll Peninsula, Iceland

snapinstaapp-438087612-18438204907051400-7835242379374305594-n-1080.jpg

Για πραγματική απομόνωση, το αγρόκτημα Deplar αποτελεί το απόλυτο ταξίδι. Στην καρδιά των βουνών της χερσονήσου Troll της Ισλανδίας, η αυθεντική σκανδιναβική διαμονή - η οποία είναι μια μετατραπείσα φάρμα προβάτων - ψηφίστηκε ως ένα από τα «Καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο» του 2023 στη χρυσή λίστα του Condé Nast Traveler. Η αγροτική απόδραση επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν στο φυσικό φως και την άψογη θέα χάρη στα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ενώ είναι εκπληκτικό όλο το χρόνο, το ακίνητο ζωντανεύει το καλοκαίρι με τον ατελείωτο κατάλογο των υπαίθριων δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από πεζοπορία και γιόγκα μέχρι ποδήλατο βουνού και ψάρεμα με μύγα. Για όσους προτιμούν τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους, υπάρχει ένα σπα στις εγκαταστάσεις, το οποίο προσφέρει μια γεωθερμικά θερμαινόμενη πισίνα, cold plunges, σάουνες και ατμόλουτρα.

6. Fogo Island Inn: Joe Batt's Arm, Newfoundland

snapinstaapp-448756783-18446514943038428-8980897525336151152-n-1080.jpg

Στη βορειοανατολική ακτή του Newfoundland, το Fogo Island Inn είναι μια παραθαλάσσια απόδραση που έχει συγκεντρώσει βραβεία και αναγνώριση - για καλό λόγο. Για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν μόνο τους ήχους των κοντινών κυμάτων, και τα 29 "χειροποίητα μοντέρνα" δωμάτια είναι επιδέξια ηχομονωμένα και διαθέτουν εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό. Οι διαμονές είναι all-inclusive και περιλαμβάνουν όλα τα γεύματα, νυχτερινή παράδοση και 24ωρη υπηρεσία δωματίου, καθώς και πλήρη χρήση όλων των εγκαταστάσεων του καταλύματος, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας κινηματογραφικών προβολών, της σάουνας στον τελευταίο όροφο, της αίθουσας τσαγιού, της γκαλερί τέχνης, του γυμναστηρίου και της βιβλιοθήκης.