fbpixel

Search icon
Search
Oasis: Το θρυλικό συγκρότημα επανενώνεται 15 χρόνια μετά τη διάλυσή του
PEOPLE & MOMENTS

Oasis: Το θρυλικό συγκρότημα επανενώνεται 15 χρόνια μετά τη διάλυσή του

Το διάσημο rock band επιστρέφει το 2025 με δύο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις


Η επανένωση των Oasis επιβεβαιώθηκε, διοργανώνοντας περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία το 2025. Οι συναυλίες θα σηματοδοτήσουν σχεδόν 15 χρόνια από τότε που ο Liam και ο Noel Gallagher χώρισαν μετά από ένα καβγά στα παρασκήνια ενός φεστιβάλ στο Παρίσι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βρετανικό συγκρότημα δεν έχει σχέδια να κάνει νέα μουσική.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, ενώ ανακοινώθηκε πως το tour τους θα διαρκέσει 14 ημέρες, δε θα είναι ωστόσο headliners στο φεστιβάλ Glastonbury, όπως είχε ακουστεί, ούτε θα εμφανιστούν στα γήπεδα Wembley και Etihad. Οι συναυλίες τους θα πραγματοποιηθούν του χρόνου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε στάδια στο Κάρντιφ, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο. Η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της 31ης Αυγούστου, ενώ οι τιμές θα αποκαλυφθούν την ίδια μέρα.

oasis-be-here-now.jpg


Ένα δελτίο τύπου χαρακτήρισε τις ημερομηνίες ως το «εγχώριο σκέλος» της περιοδείας και ανέφερε ότι «υπάρχουν σχέδια» το band να ξεπεράσει την Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2025. Σχετικά με την απόφαση των διάσημων αδελφών -που βρίσκονται σε διαμάχη- να επανενωθούν, το δελτίο ανέφερε: «Δεν υπήρξε κάποια μεγάλη αποκαλυπτική στιγμή που πυροδότησε την επανένωση - απλώς η σταδιακή συνειδητοποίηση ότι η στιγμή είναι κατάλληλη».

Σε μια κοινή δήλωση, το συγκρότημα ανέφερε: «Τα όπλα έχουν σιωπήσει. Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να δείτε από κοντά. Δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση».

oasis.jpeg


Και όλα αυτά 15 χρόνια μετά τη διάλυσή τους, καθώς και μετά την παραίτηση του Noel Gallagher πριν από μια συναυλία σε ένα γαλλικό φεστιβάλ. 30 χρόνια, επίσης, από την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, το "What's the Story (Morning Glory)" του 1995. Σε αντίθεση με την περιοδεία του Liam Gallagher για την 30ή επέτειο του ντεμπούτου άλμπουμ του συγκροτήματος "Definitely Maybe" του 1994, το setlist για τις συναυλίες επανένωσης του 2025 δεν θα είναι ρητά προσανατολισμένο γύρω από το εν λόγω άλμπουμ.

Αυτήν τη στιγμή, ο Liam περιοδεύει με τον κιθαρίστα Paul Arthurs και νωρίτερα μαζί με τον κιθαρίστα των Stone Roses, John Squire. Ο Noel ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά από φεστιβαλικές εμφανίσεις με το συγκρότημά του, High Flying Birds. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, τα αδέρφια έχουν αρνηθεί ότι μια επανένωση θα γινόταν ποτέ. Ωστόσο, οι σχέση του φάνηκε να άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, όταν το 2017 ο Liam έστειλε στο Twitter χριστουγεννιάτικες ευχές στον αδελφό του, λέγοντάς του ότι «ανυπομονεί να τον δει από κοντά».

artworks-000597720887-5t0jge-t500x500.jpg


Παρά τη διάλυσή τους, το συγκρότημα συνεχίζει να γνωρίζει τεράστια επιτυχία ακόμα και από την gen Z. Οι μηνιαίοι ακροατές του στο Spotify ξεπερνούν τους 21 εκατομμύριο!