fbpixel

Search icon
Search
Ό,τι νέo κάνει αυτήν τη στιγμή την Αθήνα τον πιο δελεαστικό προορισμό για ένα mini getaway
ARTS & CULTURE

Ό,τι νέo κάνει αυτήν τη στιγμή την Αθήνα τον πιο δελεαστικό προορισμό για ένα mini getaway

Η πιο updated ατζέντα είναι εδώ


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι πρώτες ημέρες του φθινοπώρου εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

For Theater Lovers


"Chicago the musical" στο Christmas Theater

chicago1.webp

Σε μουσική του John Kander, στίχους του Fred Ebb και σενάριο των Fred Ebb και Bob Fosse. To #1 μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway έρχεται στην Ελλάδα. Σε αυτή την ευρωπαϊκή περιοδεία, το κοινό μπορεί να απολαύσει την αυθεντική παραγωγή του Broadway, με ένα cast εξαίρετων ερμηνευτών, επιλεγμένων από την ελίτ του West End και του Boradway. Με τις απαράμιλλες ικανότητές τους και τη μαγνητική σκηνική τους παρουσία, κάθε μέλος του θιάσου θα δώσει το δικό του μοναδικό στυλ στους εμβληματικούς ρόλους της Ρόξι Χαρτ, της Βέλμα Κέλι, του Μπίλι Φλιν και των υπόλοιπων αξέχαστων χαρακτήρων που κατοικούν τον κόσμο του Chicago.

Info: Christmas Theater (Λεωφ. Βεΐκου, στο ύψος του Άλσους Βεΐκου), 18 Οκτωβρίου στις 20:00, 19 Οκτωβρίου 16:00 & 20:30, 20 Οκτωβρίου 15:00 & 19:30.

«Ο Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

895168.jpg

Ο Δημήτρης Καταλειφός επιστρέφει τη σεζόν 2024-25 στο θεατρικό σανίδι και επιλέγει να σκηνοθετήσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον εμβληματικό «Θείο Βάνια» του Άντον Τσέχωφ. Ο ίδιος μάλιστα θα κρατήσει τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ένα αξιόλογο υποκριτικό καστ (Κλεοπάτρα Τολόγκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Βαγγέλης Ρόκκος, Μενέλαος Χαζαράκης, Αμαλία Νίνου, Τζένη Θεωνά, Στέλλα Κρούσκα, Φοίβος Σαμαρτζής) θα δώσει σάρκα και οστά στους βαθιά ανθρώπινους τσεχωφικούς ήρωες που κλυδωνίζονται από τις διαρκείς τους ματαιώσεις και αναρωτιούνται για το νόημα της ύπαρξής τους.

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32), Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 20:30, Σάββατο στις 17:30 & στις 21:00.

Τάκης Ζαχαράτος ''Sweet Dreams... από κοντά'' στο Embassy Theater

a4f79c54-1726584717828-219310409-studio-session-780-edit-3-edit.jpg

Ο Τάκης Ζαχαράτος έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό κινηματογράφο, Embassy με τις φανταστικές του ιστορίες. Sweet Dreams... από κοντά! 100 διαφορετικά πρόσωπα από την πολιτική, καλλιτεχνική αι καθημερινή ζωή, 10 μουσικοί επι σκηνής, 10μελές μπαλέτο, 2 ώρες μαγείας, διαρκών μεταμορφώσεων και μια μεγάλη αγκαλιά από τον αγαπημένο showman Τάκη Ζαχαράτο.

Info: Embassy Theater (Πατριάρχου Ιωακείμ 5 και Ηροδότου), Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.

''The Doctor'' του Robert Icke στο Αμφι-Θέατρο - 2ος Χρόνος

826498.jpg

Το αριστούργημα του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας. Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA). Πρωταγωνιστούν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου κ.ά.

Info: Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου (Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού 111), Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Σάββατο στις 20:30, Παρασκευή στις 21:00.


Music Night


«Κανένα παιδί χωρίς φροντίδα» φιλανθρωπικό κονσέρτο αγάπης με τη Monika στο Ωδείο Αθηνών

337416468-1589138304845096-2737891323794894664-n.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στις 12 Οκτωβρίου 2024, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, που εδώ και 29 χρόνια παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ένα Κονσέρτο Αγάπης με τη Monika στο Ωδείο Αθηνών. H λαμπερή και ξεχωριστή τραγουδοποιός Monika που έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση, εντός και εκτός Ελλάδας, έρχεται για πρώτη φορά στο Ωδείο Αθηνών με ένα αμιγώς αγγλόφωνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα όσα αγαπήσαμε από εκείνη, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή. Ειδικά για τη Μέριμνα θα μας προσφέρει μια διαφορετική, ακουστική συναυλία, μαζί με 5 μουσικούς και τα υπέροχα τραγούδια της!

Info: Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19), 19 Οκτωβρίου στις 21:00.


E is for Exhibitions


«50 Χρόνια» Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου στην Ελλάδα

897723.jpg

Η επέτειος 50 χρόνων συνεργασίας της Ελλάδας με την Royal Academy of Dance (RAD) γιορτάζεται στις 17-20 Οκτωβρίου 2024 στις αίθουσες του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την συνεργασία του British Council, με οργανωτική ευθύνη της χορογράφου και καθηγήτριας χορού Μάγιας Σοφού η οποία με όραμα και πρωτοπορία εφάρμοσε το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαλέτου της RAD στην σχολή της και το έκανε γνωστό στην χώρα μας. Η Royal Academy τιμά και βραβεύει την Μάγια Σοφού για την προσφορά της στην τέχνη του χορού με την ανακήρυξη της σε "Fellow of the Royal Academy of Dance" που είναι η υψηλότερη διάκριση που απονέμει η Ακαδημία σε Καθηγητές Χορού.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), Παρασκευή - Κυριακή 10:00 - 21:00.

Ελένη Γιούργου - «Τοπία Άτοπα»

atopa-topia-kai-ta-50-chronia-tis-vasilikis-akadimias-chorou-tou-londinou-stin-ellada-2.jpg

Η Gallery Art Prisma εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ατομική έκθεση της Ελένης Γιούργου «Τοπία Άτοπα». Η εικαστικός αποφοίτησε από το τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, του εργαστηρίου του Κυριάκου Μορταράκου. Η ιστορικός Τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη, στον κατάλογο της έκθεσης γράφει: «Τα άτοπα και άχρονα τοπία της Ελένης Γιούργου, η οποία επαναπροσδιορίζει στη ζωγραφική της τοπία της υπαίθρου. Κατακερματισμένες εντυπώσεις, στιγμιαίες και αποσπασματικές εικόνες ενοποιούνται στο έργο της και μετατρέπονται σε σαγηνευτικές τοπιογραφίες. Εκμεταλλεύεται τη γραφικότητα φανταστικών τόπων και τους αποδίδει με την αφηγηματική δύναμη της γραφής της. Δεν εικονογραφεί υπαρκτά τοπία, δεν ωραιοποιεί, ούτε χειρίζεται φωτογραφικά τις απεικονίσεις της· άλλωστε, όπως η ίδια δηλώνει: "το έργο έχει τη δική του ζωή και δεν χρειάζεται πιστότητα"».

Info: Gallery Art Prisma (Κουντουριώτου 187), Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 10:30 - 15:00 & 18:00 - 21:00, Τετάρτη & Σάββατο 10:30 - 15:00.

Περιοδική έκθεση «Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Basilicata. Θησαυροί που έρχονται στο φως 1ος – 6ος αι. π.Χ.»

898649.jpg

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση «Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Basilicata. Θησαυροί που έρχονται στο φως» στην Αίθουσα των Περιοδικών του Εκθέσεων. Πρόκειται για τον καρπό συνεργασίας πολλών επιστημόνων που εδώ και χρόνια προσπαθούν να αναδείξουν τον πολιτισμό μιας περιοχής στη νότια άκρη της Ιταλίας, στο κέντρο του κόλπου του Τάραντα, της Οινωτρίας γης, της σημερινής Basilicata. Μέσα από αυτή την έκθεση, ο επισκέπτης θα γνωρίσει τον πολιτισμό που συνάντησαν οι Έλληνες από την Πελοπόννησο και τη νησιωτική αρχαία Ελλάδα στα μεγάλα ταξίδια τους για εγκατάσταση στη γη της Ιταλίας και της Σικελίας, κυρίως στο μέρος αυτό που ονομάστηκε αργότερα Μεγάλη Ελλάδα.

Info: Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), Δευτέρα 09:00 - 17:00, Τρίτη - Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή 09:00 - 20:00, Παρασκευή 09:00 - 22:00.


New in Town


Feelin Tipsy

snapinstaapp-456708980-17867541267183270-1635616185861216319-n-1080.jpg

Ένα νέο wine bar άνοιξε τις πόρτες του στον πεζόδρομο της Χάρητος, εκεί που παλιά βρισκόταν το La Esquina και πριν αρκετά χρόνια το θρυλικό City. Στην κουζίνα του βρίσκεται ο σεφ Δήμος Μπαλόπουλος, ενώ τη λίστα με τα κρασιά έχει επιμεληθεί ο sommelier Παναγιώτης Στρεμμένος. Όσο για τα πιάτα, βασίζονται στα αγνά ελληνικά προϊόντα, με πινελιές από διεθνείς κουζίνες.

Info: Feelin Tipsy, Χάρητος 43.

Enjoy!