Η Ντίνα Κουτσού εξηγεί πώς υιοθετώντας τους κανόνες του sustainability στα υλικά του μπαρ και του καφέ του, το Cin Cin προσφέρει ένα αμάλγαμα γευστικών προτάσεων και θετικών vibes, με σεβασμό προς τον πλανήτη.

Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Cin Cin ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;
Δεν πρόκειται μόνο για τις γεύσεις του φαγητού και των κοκτέιλ, αλλά και για την καλαισθησία του χώρου, όπως και για την ευγένεια του προσωπικού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την καταπράσινη ανοιχτή αυλή μας όταν την επισκέπτεται, όπως και την ιεροτελεστία σερβιρίσματος των signature κοκτέιλ στο τροχήλατο μπαρ!
Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;
Η καλή πρώτη ύλη είναι η αρχή κάθε εστιατορίου που σέβεται τον πελάτη του και φυσικά την ίδια την υπόστασή του. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους επαγγελματίες του food & beverage και πάντα αναζητούμε προμηθευτές που θα κάνουν την κουζίνα μας μοναδικά γευστική.
Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;
Η καθαριότητα συνολικά, όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στο πόστο του μπαρ, είναι ο οδηγός της αφετηρίας της ημέρας και της βάρδιας. Στην περίπτωσή μας, είναι αδιαπραγμάτευτος παράγοντας.
Μιλήστε μας για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την κουζίνα σας.
Επιλέγουμε με τους head chefs -τη Μαρία και τον Άγγελο- τα άτομα που θα τη στελεχώνουν όχι μόνο με βάση την εργασιακή εμπειρία αλλά και τη διάθεση για εκπαίδευση, οργάνωση και διατήρηση του ομαδικού κλίματος. Όλοι γνωρίζουμε το απαιτητικό περιβάλλον μιας κουζίνας.
Ένα πιάτο φαγητού μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, σωματικά και ψυχικά;
Το φαγητό που σερβίρεται στο τραπέζι είναι η αρχή μιας ολόκληρης φιλοσοφίας με την οποία είμαστε εμποτισμένοι. Είναι η πρώτη μνήμη της οικογένειας, το μοίρασμα, η αγάπη και η ασφάλεια, οπότε φυσικά και μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, και σωματικά και ψυχικά.
Ποιες κινήσεις ως προς την επίτευξη μιας sustainable προσέγγισης έχετε κάνει;
Ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια το sustainability στα υλικά του μπαρ και του καφέ, κι έχουμε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης όλης της πρώτης ύλης που χρησιμοποιούμε. Στην κουζίνα, επίσης, αξιοποιούμε τμήματα της πρώτης ύλης μας σε αρκετά πιάτα με διαφορετικές υφές και τρόπους σερβιρίσματος.
Εσείς σε ποιον γαστρονομικό προορισμό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνετε γεύσεις τις οποίες εμπιστεύεστε;
Θα πάω σε κλασικά, τίμια μέρη για τσίπουρο και μπίρες, όπως Ο Κοσμάς στην Πλάτωνος ή το Καφενείο του Λευκού Πύργου. Τέλος, δε θα αφήσω έξω από τη λίστα τον «ναό» του κρέατος και του κρασιού, την Παλιά Αθήνα.
Τι προτείνετε να δοκιμάσουμε από το ανανεωμένο σας μενού;
Τις τραγανές γλυκοπατάτες με καπνιστό αλάτι (Sweet Fries), σαλάτα με τυρί μπουράτα και ψητά λαχανικά (Βurrata) και το ρύζι Σούσι με ταρτάρ σολομού (Sushi Stack).
Info
Ικτίνου 22 Τηλ.: 2310 223 350
Facebook: Cin Cin
Instagram: @cincin.skg
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023