fbpixel

Search icon
Search
O οίκος Dior ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το 2024 Fall show του στη Νέα Υόρκη
FASHION NEWS

O οίκος Dior ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το 2024 Fall show του στη Νέα Υόρκη

Με μία επίδειξη-«έκπληξη» στις 15 Απριλίου


Με κάθε νέα συλλογή των high-fashion brands να καθορίζει τον ρυθμό των εποχών της μόδας, το φθινόπωρο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο έντονου  ενδιαφέροντος για τη Maria Grazia Chiuri, αναγεννώντας μια συνεχή αμφισβήτηση. Κάθε φορά, οι collections του οίκου ανανεώνονται από μια σειρά κομματιών, των οποίων το μοναδικά craftsmanship, τα cut-outs, τα υλικά και η δημιουργικότητά τους έχουν αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των γυναικών. 

Αυτή τη φορά, η νέα σειρά του Dior μετατρέπεται σε μια ευκαιρία του οίκου να αποτίσει φόρο τιμής στη Νέα Υόρκη, τη μητρόπολη που έλαβε -ως δώρο από τους Γάλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 19ου αιώνα- ένα άγαλμα που έκτοτε έγινε το σύμβολο αυτής της μοναδικής πόλης-κέντρο του κόσμου. 

look-3.jpg

Στην αυτοβιογραφία του Christian Dior, το κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι του «Παρίσι-Νέα Υόρκη» ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ των πρωτευουσών του στιλ, τον οποίο η Maria Grazia Chiuri αναδεικνύει σε δύο βασικά prints: το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον Πύργο του Άιφελ που εντυπωσιάζουν σε μεγάλο μέγεθος στα περισσότερα items της συλλογής. Η γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών είναι η Marlene Dietrich, μια χαρισματική, αντιφατική ηθοποιός, συνδεδεμένη με τον Dior, στη ζωή και στην οθόνη. Η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από αυτήν για να δημιουργήσει μια συλλογή που συνδυάζει την κλασική σιλουέτα του Dior με την επιβλητική παρουσία και την «αγορίστικη» γοητεία της ντίβας. Τα tweed που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν απευθείας από μια επιλογή αγγλικών υφασμάτων ανδρικής ένδυσης. 

look-11.jpg

Στο Petit dictionnaire de la mode, ο Monsieur Dior έγραψε: «Τα τελευταία χρόνια, τα tweed έχουν επεκτείνει την χρήση τους ακόμη και για τα επίσημα κοστούμια. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά κομψά. Το να τα φοράτε στην εξοχή είναι ένα "must". Κάποτε, μπορούσες να τα βρεις μονάχα σε βαριά υφάσματα, αλλά τώρα κυκλοφορούν σε όλες ποιότητες και τα χρώματα».

look-2.jpg

Τα ανδρικά κοστούμια της σπουδαίας Dietrich προκάλεσαν σκάνδαλο, διεκδικώντας, ας μην ξεχνάμε, το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει το ντύσιμό της όπως θέλει, μια γραβάτα ή ένα αμάνικο γιλέκο, για παράδειγμα: τόσα πολλά εμβλήματα που αλληλοσυμπληρώνονται. Έτσι, και στη νέα collection του οίκου, τα σακάκια συνδυάζονται με φαρδιά παντελόνια ή φούστες pencil κάτω από το γόνατο.

look-34.jpg

Τα κλασικά και ενίοτε ελαφριά φορέματα, που θυμίζουν το στιλ της δεκαετίας του '40, αφήνουν το βλέμμα να πέσει διακριτικά στα εσώρουχα που που κρύβονται από κάτω από τα αυστηρά σύνολα. Σε σατέν, βελούδο και κρεπ επαναπροσδιορίζονται με σύγχρονο πνεύμα. Ορισμένα από τα δαντελωτά slip dresses, που φαίνονται κλεφτά κάτω από υπερμεγέθη παλτό είναι κατασκευασμένα από καπιτονέ νάιλον με το μοτίβο cannage. Τα κεντήματα θυμίζουν πολυτελείς καρφίτσες και σε αυτά αναγνωρίζουμε τους χαρακτηριστικούς κώδικες του Dior: το αστέρι, τον κρίνο της κοιλάδας, το τριφύλλι και τη μέλισσα. Οι δαντελένιοι γιακάδες βοηθούν μοναδικά στο layering του κάθε outfit, όπως και τα ανανεωμένα knitwear.

look-84.jpg

H νέα fall 2024 συλλογή Dior που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 15 Απριλίου στο Brooklyn της Νέας Υόρκης εξερευνά ένα φάσμα δυνατοτήτων που υμνεί τη συνάντηση των πολιτισμών. Είναι ένας αληθινός διάλογος για την ελευθερία που δίνει σχήμα και υπόσταση σε ό,τι επιλέγει να είναι η κάθε γυναίκα!

Ανακαλύψτε περισσότερα looks στην gallery!