fbpixel

Search icon
Search
O νέος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης δίνει παλμό στο iconic Λιμάνι της
MAGAZINE

O νέος γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης δίνει παλμό στο iconic Λιμάνι της

Το Mazu Bar Restaurant είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο


Παίρνοντας το όνομά του από τη Μazu, τη θεά-προστάτιδα των ταξιδιωτών και φύλακα των υδάτων, το πιο πρόσφατο απόκτημα της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο της bar restaurant σκηνής, έχει αυτήν τη μαγική ενέργεια που όλοι περιμέναμε. Εδώ, η κομψότητα, η πολυτέλεια, αλλά και η γοητεία μιας άλλης εποχής ένωσαν τις δυνάμεις τους, με φόντο το γραφικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Παλιά Παραλία, για να προτείνουν κάτι το ιδανικό: ένα σκηνικό αίγλης που συνδυάζει μια αξέχαστη εμπειρία φαγητού, είτε επιλέξετε να δειπνήσετε στο επιβλητικό εσωτερικό του είτε στον εξωτερικό χώρο, απολαμβάνοντας το ανάλαφρο αεράκι του Θερμαϊκού.

The Idea

mazu-27-J0jBp.jpg

Φιλοσοφία των ανθρώπων του Mazu είναι ότι το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή, αλλά μια πύλη προς τον πολιτισμό, την παράδοση και τη σύνδεση με τη φύση. Γι’ αυτό και έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια εμπειρία που ξεπερνά το πιάτο. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα του Mazu έχει αφιερωθεί σε μία αποστολή: να βρει τις καλύτερες πρώτες ύλες, να παρουσιάσει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και να τιμήσει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου. Το εστιατόριο παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό οδηγό με γεύσεις από τις μεσογειακές ακτές και ελληνικά πιάτα με έμφαση τόσο στο καλό κρέας όσο και στο φρέσκο ψάρι.

The Menu

mazu-56.jpg

Στο Mazu, η μέρα ξεκινάει με brunch, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε φανταστικά energy toasts και ομελέτες, υγιεινά bowls καθώς και λαχταριστά αλμυρά ή γλυκά pancakes. Αν πάλι θέλετε κάτι σε open face Italian sandwich, το snack menu περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, και είναι διαθέσιμο από τις 14:30 ως τις 19:00. Από το μεσημέρι ως και αργά το βράδυ, οι επιλογές ανανεώνονται μέσα από το à la carte menu και το σούσι, το οποίο σερβίρεται είτε στο ειδικό counter είτε στον όμορφο χώρο του μπαρ. Δοκιμάστε το εξαιρετικό χοιρινό Secreto Iberico και τον Black Angus μουσακά, αλλά και τις εκλεκτές κοπές κρεάτων -άρτιες οι τεχνικές του ψησίματός τους- και τα φρέσκα ψάρια ημέρας. Φυσικά, μη χάσετε το ασυναγώνιστο προφιτερόλ με κρέμα και παγωτό φιστίκι από το Fahrenheit Gelato.

The Bar

mazu-6.jpg

Μια ακόμη γωνία που θα σας μαγέψει με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της. Σε αυτήν θα ανακαλύψετε μια λίστα από cocktails, για να δημιουργήσετε το τέλειο pairing με το φαγητό σας, όπως και μια εξίσου «ψαγμένη» wine list από τους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, αλλά και premium ετικέτες για τους πιο απαιτητικούς.

Ώρες brunch: 09:00-14:30. Ώρες γεύματος/δείπνου: 13:00-23:30. Σνακ σερβίρονται μεταξύ 14:30-19:00.

Info: Mazu Bar Restaurant, Λεωφ. Νίκης 7, τηλ.: 2311 218046, @mazu_thessaloniki

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023