fbpixel

Search icon
Search
O Michael Kors γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του στη μόδα με ένα φαντασμαγορικό fall/winter '21 show
TRENDS & CATWALKS

O Michael Kors γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του στη μόδα με ένα φαντασμαγορικό fall/winter '21 show

Αλλά και ο οίκος Balenciaga μας ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές της γης για την Pre-Fall collection του


Κι ενώ ακόμα δε μπορούμε να «συνέλθουμε» από όλα όσα είδαμε στο show του Gucci την περασμένη εβδομάδα για την παρουσίαση της συλλογή Aria, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η συνεργασία του με τον οίκο Balenciaga, διάσημοι σχεδιαστές συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας με της κολεξιόν και τις παραστάσεις που δημιουργούν για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Michael Kors αποφάσισε να γιορτάσει τα 40 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μόδας με ένα υπέροχο show στη Νέα Υόρκη, μέσα από το οποίο μας «σύστησε» την Fall/Winter 2021 collection, ενώ ο οίκος Balenciaga μας χάρισε φωτογραφίες με τις Pre-Fall δημιουργίες του, μπροστά από ιστορικά μνημεία –ανάμεσα τους και ο Παρθενώας-, ταξιδεύοντας μας σε όλες τις γωνιές της γης.

Michael Kors

michael-kors-11.jpg

40 ολόκληρα χρόνια παρουσίας και δημιουργίας γιόρτασε εχθές το βράδυ ο διάσημος σχεδιαστής, στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης και στη Θεατρική Συνοικία. Η συλλογή του για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, σηματοδότησε αυτήν τη γιορτή. Έξω ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του Big Apple, στο Sardi και στο Music Box Theater, με τις πινακίδες του Broadway για διάφορες παραστάσεις, όπως το Come From Away, τα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους σε μία μεγάλη έκταση της 45th Street, ανάμεσα της 7th και 8th Avenue, μέσα σε καταπληκτικούς συνδυασμούς, από δερμάτινα, λαμπερά και γούνινα κομμάτια. Τα περισσότερα από τα σχέδια που παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη συλλογή ήταν βασισμένα στην κληρονομιά του σχεδιαστή.

Η πρώτη του εμφάνιση είχε γίνει το 1981 όταν κυκλοφόρησε την brand collection του στο φημισμένο κατάστημα της Νέας Υόρκης, το Bergdorf Goodman. Μετά από αρκέτα χρόνια, στα τέλη των '90s και στης αρχές του '00s ξεκίνησε ως επικεφαλής στον οίκο της Celine αλλά τον περισσότερο καιρό της καριέρας του, καλλιεργεί και εξελίσσει το δικό του brand.

H συγκεκριμένη συλλογή ξεκίνησε με ένα μήνυμα από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Broadway, όπως Bette Midler, Bernadette Peters, Judith Light, Rosario Dawson, Billy Porter, Renée Elise Goldberry και πολλά άλλα. Οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν διαδικτυακά στο shows, ζητώντας από τους θεατές να υποστηρίξουν το Broadway και τους 87.000 υπαλλήλους του που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη δουλειά από την αρχή της πανδημίας. Η ομάδα ενθάρρυνε τους οπαδούς να δωρίσουν στο Actor's Fund, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει μέλη της κοινότητας ψυχαγωγίας.

michael-kors-2.jpg

Τα μοντέλα απογείωσαν την κομψότητα και τη θηλυκότητα με τις δημιουργίες. Έβγαιναν από το Sardi με πολύ κομψά cut pieces στο χρώμα της φωτιάς αλλά και στις κλασικές λευκές και μαύρες αποχρώσεις. Όλη αυτή η διαχρονική κομψότητα μπορεί να συνδυαστεί με την νυχτερινή ζωή του Broadway οποιασδήποτε γενιάς, ότι ακριβώς συμβαίνει στον οίκο του Michael Kors τα τελευταία 40 χρόνια. Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο τέλος του show, το οποίο ήταν εντυπωσιακό. Η Naomi Campbell έκλεισε αυτήν την πασαρέλα με ένα μαύρο glamourous dress, υπενθυμίζοντας σε όλους την τεράστια πορεία του Michael Kors.

Balenciaga

balenciaga-1-1.jpg

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνεργασία του με τον Gucci, το διάσημο fashion house και ο Demna Gvasalia, παρουσίασαν τη δική τους Pre-Fall collection, χαρίζοντας μας ένα υπέροχο ταξίδι στα πιο δημοφιλή αξιοθέτα του πλανήτη. Ανάμεσά τους βρισκόταν και η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα. Τα μοντέλα φόρεσαν τις δημιουργίες της συλλογής και πόζαρα μπροστά από ψηφιακά μνημεία, όπως ο Πύργος του Άιφελ, ο Πύργος της Πίζας, η Ακρόπολη αλλά και το Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. Μέσα από αυτή τη φωτογράφιση, η οποία ήταν σαν carte postal, έγινε ξεκάθαρη η νοσταλγία του οίκου για τα ταξίδια και την επίσκεψη μας σε νέες πόλεις.

Στα κομμάτια που ξεχωρίζουν, ήταν τα μπλουζάκια και hoodies “GAY Pride”, μια διαφορετική εκδοχή των σχεδίων της GAP. «Είμαι ομοφυλόφιλος. Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δε θα μπορούσα να φορέσω κάτι τέτοιο, και υπάρχουν μέρη στον κόσμο που δεν θα μπορούσαν να φορεθούν ούτε σήμερα. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε την ομοφοβία», δήλωσε ο creative director Gvasalia.

balenciaga-2.jpg


Το look που επιλέχθηκε για να φωτογραφηθεί μπροστά στον Παρθενώνα αποτελείται από ένα floral dress σε κόκκινο χρώμα με λευκά και κίτρινα λουλούδια. Οι λεπτομέρειες του φορέματος κέρδισαν τις εντυπώσεις όπως ο ψηλός λαιμός αλλά και οι έντονοι ώμοι. Ο συνδυασμός του με αντίστοιχο καλσόν και λευκές γόβες το απογείωσαν.