Πριν από μερικούς μήνες, το ground floor του εμβληματικού Parkview Square στην ιστορική γειτονιά Bugis στη Σιγκαπούρη μεταμορφώθηκε στο πιο κοσμοπολίτικο, ασιατικό lobby & bar που ήρθε για να βάλει φωτιά στον ουρανίσκο δοκιμασμένων Gin Aficionados και να ανεβάσει στροφές σε επίπεδο fine drinking, γαστρονομίας και design.
The Atlas Story
Art deco ουρανοξύστες σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη βγαλμένοι από τα 20’s εμπνέουν τον Ασιάτη κατασκευαστή-επιχειρηματία CS Hwang της Chyau Fwu Group, ο οποίος αποφασίζει να "αποδώσει" κάτι από τη γνήσια underground-speakeasy νεοϋορκέζικη κουλτούρα και τη jazz-age κομψότητα ενός μποέμικου, λονδρέζικου gentleman’s μπαρ και να τις αναμίξει με μια γενναία δόση -αμφιλεγόμενης για ορισμένους- εκτόνωσης μιας “Lost Generation” καλλιτεχνών και συγγραφέων που «άνθιζε» υπεύθυνα υπό την επήρεια αλκοόλ στα παριζιάνικα στέκια την περίοδο μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το design και το μενού του πιο πολυτελούς lobby & bar που έχει συστηθεί στην ασιατική νυχτερινή σκηνή τα τελευταία χρόνια.
The Gin Tower & More
Ο Iconic Gin Tower ή Gin Library που «ορθώνεται» επιβλητικά και σε ύψος αρκετών μέτρων στο lobby, η power elite από τις 1.000 και πλέον Gin ετικέτες που συγκεντρώνονται μία μία εδώ και χρόνια από παλιούς φίλους-συλλέκτες που τις παρέδωσαν δια χειρός στη Σιγκαπούρη αλλά και από εμπόρους και παραγωγούς, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Από τα κλασικά London Dry Gin που χρονολογούνται πίσω στο 1910, έως τα premium crafted Gin που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις κάβες σε Ευρώπη και Αμερική, η συλλογή είναι επαρκής ώστε να δίνει στους Jason Williams (Master of Gin), Roman Foltán (Head Bartender) και Jonathan Teo (Gin Researcher), τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να υποστηρίξουν τη δημιουργία μιας prive κοινότητας για Gin geeks ή “Gin curious” φίλους -όπως τους αποκαλούν- από όλο τον κόσμο.
Στην επονομαζόμενη ως “Juniper Society”, αφού γίνετε μέλη αποκτάτε πρόσβαση και αυτόματα την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα γύρω από την ιστορία της απόσταξης, την καταγωγή, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αρώματα που δένουν τις συνταγές, μέσα από masterclasses, events, gin launches, dinners, workshops και εκθέσεις, ενώ κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα θα ενορχηστρώνεται μια exclusive Juniper Tuesday, με tasting sessions.
Πέρα όμως από το κεφάλαιο τζιν, εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η λίστα των new age spirits, των vintage κοκτέιλ και των premium αποσταγμάτων εμπνευσμένων από τον Fitzgerald, τον Hemingway, τον Churchill και τον Mencken, αλλά και μια power elite από παλαιωμένες σαμπάνιες που γεμίζουν τις σελίδες του πιο πληθωρικού “Arts Décoratifs” inspired menu. Εξίσου δυναμική είναι και η Golden Age inspired κουζίνα, η ευρωπαϊκή γαστρονομική προσέγγιση του Executive Chef Daniele Sperindio, ο οποίος έχει επισφραγίσει world class διακρίσεις με αστέρια Michelin, σε μια σειρά από εστιατόρια σε Λονδίνο, Σικάγο και Τόκιο. Αν ο δρόμος σας φέρει στη Σιγκαπούρη, κάντε τη δοκιμή, αξίζει!