fbpixel

Search icon
Search
O Luc Lejeune μοιράζεται μαζί μας τη «συλλογή» από τα απίθανα καλοκαίρια του
MAGAZINE

O Luc Lejeune μοιράζεται μαζί μας τη «συλλογή» από τα απίθανα καλοκαίρια του

O Managing Partner του αρχιτεκτονικού στούντιο Noor Design και συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Casa Mediterraneo στο Καστελλόριζο απολαμβάνει τη slow καθημερινότητα του θέρους


Πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, πρωτοήρθε στη χώρα με την οικογένειά του από τη Γαλλία, όταν ήταν μόλις 11 χρόνων, και από τότε ζει μια «συλλογή» από απίθανα καλοκαίρια. O Managing Partner του αρχιτεκτονικού στούντιο Noor Design και συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Casa Mediterraneo στο Καστελλόριζο απολαμβάνει την εποχή αυτή ως μια παρένθεση στη ζωή, μια αφορμή για επιβράδυνση, μείωση της κλίμακας, απομάκρυνση, παρέα με ανθρώπους που αγαπά και επιστροφή στην απλότητα και -κατά κάποιον τρόπο- στην παιδικότητα. Στην ελευθερία, επίσης.

Πώς έχει αποτυπωθεί μέσα σας το ελληνικό καλοκαίρι; Είναι κάτι ιερό. Μια ολόκληρη έννοια από μόνη της. Δύο λέξεις που δεν μπορούν να διαχωριστούν. Θα πρέπει να αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την Unesco. Είναι κάτι που όλοι περιμένουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μια στιγμή που σταματάει η κούρσα και απολαμβάνεις ό,τι συμβαίνει, με όλους χρυσαφένια μαυρισμένους και χαρούμενους.

dsc-5121.jpg

Υπάρχει κάποια καλοκαιρινή στιγμή που έχει χαραχθεί έντονα στη μνήμη σας; Θυμάμαι πολύ έντονα ένα από τα πρώτα μου ενήλικα καλοκαίρια, πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο μιας φίλης μου στην Αίγινα, που χτιζόταν όταν ήμουν παιδί. Καθώς πλησίαζα το κτίριο, όλα μου θύμιζαν τα παιδικά μου χρόνια στη Μασσαλία όπου μεγάλωσα. Η αρχιτεκτονική, το φως, η ζέστη, η μυρωδιά των πεύκων. Ήταν μια απίστευτη αίσθηση. Και, αφού μετακόμισα στην Ελλάδα, αυτό συνέβη ξανά και ξανά.

the-casa-4968-1.jpg


Ανήκουν εδώ οι καλύτερές σας καλοκαιρινές στιγμές; Χωρίς να θέλω να κολακεύσω, ναι, στην Ελλάδα έχω περάσει τα καλύτερα καλοκαίρια. Πιθανώς λόγω αυτής της σύνδεσης με την παιδική ηλικία, την απλότητα, την αθωότητα, την ανεμελιά και την οικογένεια. Τα αγαπημένα μου μέρη είναι το Καστελλόριζο, η Πάτμος και οι Σπέτσες. Αγαπώ, επίσης, την Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου περνάω χρυσές στιγμές με φίλους που είναι σαν οικογένεια.

the-casa-4979.jpg

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για ξεκούραση! Ποιον προορισμό επιλέξατε αυτήν τη φορά; Θα επιβραδύνω σε σχέση με την πολυάσχολη ζωή μου στην Αθήνα αλλά όχι εντελώς, καθώς θα είμαι στο Καστελλόριζο, φροντίζοντας το ξενοδοχείο που έχω με τους συνεργάτες μου, το Casa Mediterraneo. Φυσικά, δεν είναι μια δουλειά 9 με 5, αλλά και πάλι, δεδομένου του μικρού μεγέθους του, έχουμε μια πολύ προσωπική σχέση με τους πελάτες. Αλλά θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν η κολύμβηση, τα ποτά και ο χορός. Στη συνέχεια, θα βρεθώ λίγες μέρες στην Πάτμο για να ενωθώ με το πλήθος για 100% διακοπές.

Ποιο είναι για εσάς το κορυφαίο μέρος της Ελλάδας για το καλοκαίρι; Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος από το Καστελλόριζο, το μακρινό, δυσπρόσιτο στολίδι του Ανατολικού Αιγαίου και, γιατί όχι, το ξενοδοχείο μας. Αν και την καλοκαιρινή περίοδο το νησί είναι αρκετά γεμάτο, δεν έχει καμία σχέση με τα πιο mainstream των Κυκλάδων.

suite-05-5490-1.jpg

Τι άρωμα έχουν τα καλοκαίρια σας; Σύκα και ούζο, που μεταφράζονται και σε αρώματα, καθώς υπάρχουν κάποια που χρησιμοποιώ μόνο το καλοκαίρι. Είναι το Anice του Etro, που μυρίζει σαν κάποιος να έχυσε πάνω μου ένα μπουκάλι ούζο, και το Phylosykos, το καταπληκτικό άρωμα σύκου της Dyptique. Στη συνέχεια, η δάφνη του Scent Two της Comme des Garçons. Το Korres Aloe Vera After Sun είναι, επίσης, άρρηκτα συνδεδεμένο με την εποχή.

Μια τέλεια καλοκαιρινή μέρα περιλαμβάνει… ύπνο, πλούσιο πρωινό, καφέ στο λιμάνι στο Καστελλόριζο, αν προλάβουμε, σιέστα, μετά ένα μεγάλο μπάνιο ή μια καλή βόλτα, ποτό στο ηλιοβασίλεμα, ετοιμασία για το βράδυ, δείπνο, ποτό και χορός. Επαναλάβετε!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2023