fbpixel

Search icon
Search
O κόσμος έχει ξεπεράσει τα glazed donut nails - τώρα όλοι μιλούν για τα glass nails
HAIR & NAILS

O κόσμος έχει ξεπεράσει τα glazed donut nails - τώρα όλοι μιλούν για τα glass nails

Το νέο nail trend που έχουμε λατρέψει


Είχαμε πολλές τάσεις στα νύχια φέτος, από butter nails και φρουτώδη nail art μέχρι τη συνεχιζόμενη κυριαρχία των ουδέτερων αποχρώσεων και των glazed donut nails. Όμως, μια νέα τάση στα νύχια είναι στον ορίζοντα με τη μορφή των "γυάλινων" νυχιών.

Με τις αναζητήσεις στο Google για τα γυάλινα νύχια να έχουν αυξηθεί κατά 5.000%, είναι σαφές ότι υπάρχει μια νέα εμφάνιση χρωμίου που πρόκειται να πάρει τη σκυτάλη από τα γυάλινα νύχια. Αλλά τι ακριβώς είναι τα γυάλινα νύχια και πώς διαφέρουν από τα χρωμιωμένα νύχια; Η διάσημη τεχνικός νυχιών, Karolina Zuk (η οποία έχει φροντίσει τα νύχια ατόμων όπως η Rosie Huntington-Whitley) μιλάει για την νέα αυτή τάση. 

Ανακαλύψτε περισσότερα για το nail trend που λατρεύουν όλοι αυτή τη στιγμή!

Τι είναι τα γυάλινα νύχια;

Όπως και τα glazed nails, τα οποία έχουμε δει σε μοντέλα όπως η Hailey Bieber, τα γυάλινα νύχια προσφέρουν λάμψη επόμενου επιπέδου με πούδρα χρωμίου. Ενώ η glazed τάση του μανικιούρ διαθέτει συχνά γαλακτώδεις λευκές βάσεις (όπως το Funny Bunny της OPI) πριν από την εφαρμογή της πούδρας χρωμίου, τα γυάλινα νύχια διαθέτουν μια πιο γυαλιστερή, ουδέτερη βάση που επιτρέπει στην πούδρα χρωμίου να λάμπει - κυριολεκτικά - με ένα γυάλινο, αντανακλαστικό φινίρισμα. Τα γυάλινα νύχια αποτελούν συνέχεια της τάσης της χρωμοπούδρας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

stighmiotipo-othonis-576.png

«Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια, όταν παρουσιάστηκαν οι πούδρες χρωμίου, αλλά λόγω των τάσεων της εποχής, ξεχάστηκαν», λέει η Zuk. «Το πρώτο παγκόσμιο come back ήταν όταν η Hailey Bieber παρουσίασε το glass μανικιούρ της, οπότε θα έλεγα ότι αυτό το επανέφερε στη ζωή και είναι ακόμα μαζί μας σήμερα», λέει και εξηγεί ότι ανάλογα με τον τύπο της πούδρας χρωμίου που χρησιμοποιεί η nail tech σας, μπορείτε να έχετε διαφορετικά εφέ.

Πώς να αποκτήσετε γυάλινα νύχια

Υπάρχει μια τέχνη στο να πετύχεις γυάλινα νύχια, λέει ο Zuk. «Όταν δουλεύετε με τζελ, η τεχνική είναι πολύ ακριβής και βασίζεται στην καταμέτρηση του χρόνου σκλήρυνσης του top coat, που είναι το κλειδί για να πετύχετε τέλεια τριμμένη πούδρα», λέει, η οποία θα σας αφήσει ένα άψογο γυάλινο φινίρισμα.

«Αφού εφαρμόσετε το ιδανικό χρώμα βάσης στα νύχια σας, εφαρμόστε ένα top coat και σκληρύνετε το για 20-25 δευτερόλεπτα σε λάμπα UV/LED. Βεβαιωθείτε ότι η λάμπα σας λειτουργεί ακόμα στην υψηλότερη ισχύ της. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σφουγγαράκι σκιών, τρίψτε την πούδρα στην επιφάνεια του top coat, γυαλίστε την ελεύθερη άκρη και σφραγίστε το με μη όξινο primer. Αφαιρέστε τη σκόνη με τη χρήση μαλακού πινέλου και εφαρμόστε ένα στρώμα top coat, καλύπτοντας την ελεύθερη άκρη», συμβουλεύει η A-list τεχνίτρια νυχιών. 

stighmiotipo-othonis-577.png

Μπορείτε να φτιάξετε γυάλινα νύχια στο σπίτι;

Η πούδρα χρωμίου συνήθως χρειάζεται ένα βερνίκι τζελ που δεν σκουπίζεται για να προσκολληθεί, προκειμένου να αποκτήσει ένα φινίρισμα που μοιάζει με γυαλί, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλά βερνίκια νυχιών με εφέ χρωμίου που θα σας δώσουν μια παρόμοια εμφάνιση, αν θέλετε να αποκτήσετε την εμφάνιση στο σπίτι. «Αυτό που συνιστώ πάντα στις πελάτισσές μου είναι να χρησιμοποιούν ένα σετ ιαπωνικού μανικιούρ (μπορείτε να αγοράσετε το σετ online). Μετά από αυτό, τα νύχια σας θα είναι γυάλινα λαμπερά και επιπλέον σούπερ υγιή», λέει η Zuk.