fbpixel

Search icon
Search
O Kim Jones αναλαμβάνει τη θέση του Karl Lagerfeld στον οίκο Fendi
FASHION NEWS

O Kim Jones αναλαμβάνει τη θέση του Karl Lagerfeld στον οίκο Fendi

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής αποτελεί τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του brand


Τα Insta-feed ολόκληρου του πλανήτη και ιδιαίτερα της αγαπημένης Ιταλίας, πήραν φωτιά με την είδηση πως ο μοναδικός σχεδιαστής Kim Jones εντάσσεται στην ταλαντούχα ομάδα του οίκου Fendi. Μέχρι τη στιγμή που είχαν καθοριστεί οι λεπτομέρειες -ότι δηλαδή θα είναι ο Jones, που θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση όλων των συλλογών γυναικείων ενδυμάτων του δημοφιλούς brand, ενώ μάλιστα πρόκειται να συνεχίσει να σχεδιάζει προς τιμήν των Dior Men κολεξιόν- ήταν προφανές ότι αυτός ο νέος ρόλος του αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις, ​​τόσο για τον ίδιο τον Jones όσο και για την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο. 

3-7Y6ez.jpg
Karl Lagerfeld & Silvia Venturini | Photo Credit: Photo: Andreas Rentz

Είτε στον Dunhill, στον Louis Vuitton ή στον Dior, ο Jones έχει μια μακρά και συνεπή πορεία με ποικίλες καλλιτεχνικές κι εμπορικές επιτυχίες στον χώρο των ανδρικών ενδυμάτων. Ωστόσο, ο Άγγλος σχεδιαστής επιθυμεί εδώ και πολύ καιρό να μεταφέρει το όραμά του σε γυναικεία ενδύματα και λίγο πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Dior πριν από δύο χρόνια ήταν κατανοητό ότι είχε κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να το κάνει αυτό οπουδήποτε αλλού. Μπορεί η επιλογή του για αυτόν τον ρόλο να φαίνεται ασυνήθιστη, παρόλα αυτά, σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να τονίσουμε πως ο Jones έχει σχεδιάσει αντρικές και γυναικείες συλλογές για δύο οίκους, που συναντούν ορισμένα κοινά σημεία: Τα μεγάλα fashion houses -Dior & Fendi- ανήκουν και τα δύο στον όμιλο-κολοσσό LVMH, ενώ ο Pietro Beccari υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Dior από το 2018 και πριν από αυτό, αποτελούσε CEO του Fendi από το 2012.

1-MA341.jpg
Fendi Fall 2019

Το αξιοσέβαστο κενό, που άφησε ο Κάιζερ της μόδας, Karl Lagerfeld, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία του οίκου από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, κατά τη διάρκεια του οποίου συνέβαλε στη βοήθεια της οικογένειας Fendi να μετατρέψει το ιταλικό house σε ένα παγκοσμίως γνωστό brand, που πλέον έχει αποτυπωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων της μόδας για το ιδιαίτερο λογότυπο διπλού F, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Lagerfeld.

Μάλιστα, ο CEO του LVMH, Bernard Arnault δήλωσε προς τιμή του: «Ο Kim Jones είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και από τότε που είναι μαζί μας, έχει αποδείξει, και συνεχίζει, ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στους κώδικες και την κληρονομιά των οίκων του ομίλου LVMH, ενώ την ίδια στιγμή φέρνει αέρα ανανέωσης με μοντέρνα και θαρραλέα ματιά. Είμαι σίγουρος ότι στον οίκο Fendi το όραμά του και το πάθος του θα συμβάλουν τα μέγιστα για την επιτυχία των γυναικείων συλλογών».

Jones φαίνεται πως είναι ανήσυχο πνεύμα, ενώ δείχνει να εναρμονίζεται με τα γεγονότα της επικαιρότητας. Αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου και καταφέρνει να τις εξελίσσει σε δημιουργία που προβάλλεται μέσα από τα έργα του. Επίσης, τον Δεκέμβριο, ήταν αυτός που τιμήθηκε ως σχεδιαστής της χρονιάς στα Fashion Awards στο Λονδίνο.

Απόφοιτος της διάσημης σχολής τέχνης και design του Λονδίνου, Central Saint Martins, ο Τom Jones καταφέρνει να φέρνει μαζί του αέρα ανανέωσης σε κάθε βήμα του. Προτείνει υπέροχες street style συλλογές, και μπορεί να αναδείξει την πιο athleisure πλευρά του οίκου. 

O οίκος Fendi φαίνεται πολύ αισιόδοξος για το καινούριο πρόσωπο που ενέταξε στην οικογένειά του. Μάλιστα, το fashion house ανακοίνωσε: «Ανυπομονούμε να δούμε το σύμπαν του Fendi να πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο με τη βοήθεια του Kim». Το ιταλικό brand μάλιστα σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα φυσικό show στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας. Η πρώτη κολεξιόν του Kim Jones για τον οίκο σχεδιάζεται για τον επόμενο Φεβρουάριο και φυσικά όλοι ανυπομονούμε να τη θαυμάσουμε!