fbpixel

Search icon
Search
Ο Josh Hickey, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου Hydra Book Club, αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής του πίσω από αυτό το project
ARTS & CULTURE

Ο Josh Hickey, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου Hydra Book Club, αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής του πίσω από αυτό το project

Παραμένοντας πιστός στον artistic χαρακτήρα της Ύδρας


Αυτήν την περίοδο όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο νησί της Ύδρα, καθώς ο Jeff Koons «έφερε» στον τόπο τον θεό Απόλλωνα. Έως τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, τα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη θα φιλοξενούνται στο Deste Foundation's Slaughterhouse, σε μια έκθεση όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει στο έργο του, γνωρίζοντας καλύτερα τη σχεδιαστική του ταυτότητα, αλλά και κρυμμένα μυστικά του τόπου. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που το αγαπημένο νησί γίνεται πόλος έλξης για άλλο ένα καλοκαίρι για Έλληνες και ξένους.

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την περιοχή ως ένα καταφύγιο στοχασμού και δημιουργικής γραφής. Σε αυτό ποντάρει και ο Josh Hickey, ο περίφημος ιδρυτής του ιδρυτής του Hydra Book Club. Πρόκειται για ένα καινοτόμο βιβλιοπωλείο που προέκυψε από την αγάπη του ίδιου για το διάβασμα, αλλά και τον θαυμασμό του για το νησί.

241416091-3026277517585591-7904640800989296865-n.jpg
Ο ίδιος μάς μιλάει για την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του βιβλιοπωλείου, αλλά και για την αγάπη που τρέφει για το νησί!

Πώς πλάστηκε η όλη ιδέα για τη δημιουργία του Hydra Book Club; 

Πηγαίνω στην Ύδρα 12 χρόνια. Η σύνδεσή μου μαζί της βασίζεται στις φιλίες που έχω δημιουργήσει. Το θεμέλιο, λοιπόν, ήταν η σχέση μου με το νησί. Μετά, φυσικά, ξεκίνησα να διαβάζω. Μελετούσα όλα αυτά τα βιβλία και καταλάβαινα ότι είχα την ίδια εμπειρία με συγγραφείς που έγραψαν για το μέρος. Είδα αυτήν τη συνέχεια και τον παραλληλισμό με τη δική μου ζωή. Κοιτάς το υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνικών προγραμμάτων στo νησί, όμως δε μιλάει κανείς για τη λογοτεχνική ιστορία του.

hydra-book-club-5.jpg
Josh Hickey


Τι
είναι αυτό για το οποίο ξεχωρίζει; 

Ήμουν, κατά κάποιον τρόπο, ο πρώτος που έκανε τόσο βαθιά έρευνα. Αυτό που το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η υβριδικότητα. Το αποκαλώ «τρίγωνο»: είναι ένα μουσειακό σόου, ένα βιβλιοπωλείο, αλλά και μια κοινότητα - ένας τόπος για τους επισκέπτες και τους κατοίκους ώστε να έρθουν σε επαφή.

Σήμερα, πώς εξελίσσεται; 

Φέτος, έχω πάει την έρευνά μου στο επόμενο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, έχω εστιάσει στον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Επίσης, πλέον διοργανώνουμε events. Ένα από αυτά θα είναι με την Polly Samson, συγγραφέα του “A theater for dreamers”, που μεταφράστηκε πρόσφατα στα ελληνικά. Στο Classic Yacht Reggatta, θα βρεθώ στο ξενοδοχείο Poseidonion, όπου θα πουλάω τα βιβλία και μια συλλεκτική συλλογή. Αυτήν τη χρονιά, περισσότεροι λογοτέχνες θα έρθουν για αναγνώσεις, ενώ κυκλοφορούμε και περιοδικό.

Instagram: @hickeyparis@hydrabookclub