fbpixel

Search icon
Search
Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον Moschino μετά από 10 χρόνια
FASHION NEWS

Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον Moschino μετά από 10 χρόνια

Ο διάδοχος του καλλιτεχνικού διευθυντή παραμένει άγνωστος ακόμα


Ακόμα μία αποχώρηση της τελευταίας στιγμής έχει αναστατώσει τον κόσμο της μόδας από εχθές το μεσημέρι. Αυτήν τη φορά, ο οίκος Moschino ανακοίνωσε την αποχώρηση του Jeremy Scott έπειτα από 10 χρόνια παραμονής στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Ο Scott είναι γνωστός για την εκκεντρική και extravagant αισθητική του αλλά και τα show που παρουσιάζουμε κάθε χρόνο για το διάσημο brand.

«Αυτά τα τελευταία 10 χρόνια στον Moschino ήταν μια υπέροχη γιορτή της δημιουργικότητας και της φαντασία. Είμαι πολύ περήφανος για την κληρονομιά που αφήνω πίσω μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Massimo Ferretti για την τιμή που μου έκανε να ηγηθώ αυτού του εμβληματικού οίκου»δήλωσε ο Scott σε δελτίο τύπου.

moschino-jeremy-scott-tenure-wwd-05.webp
Moschino RTW Fall 2014

«Είμαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη δημιουργική δύναμη που είναι ο Jeremy Scott. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη 10ετή αφοσίωσή του στον κληροδοτημένο οίκο Franco Moschino και για την εισαγωγή ενός ξεχωριστού και χαρούμενου οράματος που θα είναι για πάντα μέρος της ιστορίας του Moschino», είπε με τη σειρά του ο Massimo Ferretti, πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Moschino Aeffe, σε δήλωσή του.

Ο Scott προέρχεται από την πιο πρόσφατη επίδειξη υψηλής ραπτικής για τον Moschino στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, ενώ το brand λάνσαρε πρόσφατα μια denim σειρά, το Mo5ch1no Jeans, που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους Millenials. Το λανσάρισμα ήταν μέρος μιας νέας στρατηγικής, με πρωτεργάτη τη μητρική εταιρεία Aeffe της Moschino, καθώς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την έκρηξη του denim που παρατηρείται εδώ και μερικούς μήνες. Ένα σχέδιο επέκτασης της λιανικής πώλησης βρίσκεται επίσης στα σκαριά για τη Βόρεια Αμερική, όπου η Moschino διαθέτει σήμερα ένα κατάστημα.

1341993.jpg



Ο Scott ανέλαβε να μεταμορφώσει τον πολυτελή οίκο για μια νέα γενιά όταν διορίστηκε το 2013, σχεδόν 20 χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή Franco Moschino. Η πρώτη του συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 είχε διχάσει τους κριτικούς αλλά και τους υποστηρικτές του brand. Έκτοτε, ο Scott έχει γίνει ένας από τους πιο «ασεβείς» σχεδιαστές της μόδας, με τις τσάντες από μπουκάλια σαμπάνιας να αποκτούν μαζική απήχηση και τα φουσκωτά φορέματα σε σχήμα χάμπουργκερ να χαράσσουν μια απαράμιλλη θέση στη μόδα. Το 2016, μια συλλογή με θέμα τα χάπια αποσύρθηκε από ορισμένα καταστήματα μετά από καταγγελίες που δέχτηκε ότι τα προϊόντα ήταν αναίσθητα και κορόιδευαν την κρίση των οπιοειδών. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη Fall Ready to Wear 2020 collection, στην οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής εμπνεύστηκε από τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά και αυτήν της SS21 για την οποία αντί για κανονικά μοντέλα επέλεξε μαριονέτες να φορέσουν τις δημιουργίες του.

maxresdefault-1-4D3tO.jpg
Moschino SS21

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας η αποχώρησή του σίγουρα θεωρείται το τέλος μιας εποχής για το brand. Μετά τον Daniel Lee από τη Bottega Veneta, τον Alessandro Michele από τον Gucci, η απομάκρυνση του Jeremy Scott από τον Moschino επιβεβαιώνει ότι η οίκοι επιθυμούν να γυρίσουν σελίδα και να δημιουργήσουν ένα καινούριο μέλλον. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια...