fbpixel

Search icon
Search
O Filippo Grazioli είναι ο νέος creative director του οίκου Missoni
FASHION NEWS

O Filippo Grazioli είναι ο νέος creative director του οίκου Missoni

Ποιος είναι ο Ιταλός σχεδιαστής;


Πρώτα ήταν ο Salvatore Ferragamo. Και πριν προλάβουμε να γνωρίσουμε τον σχεδιαστή Maximilian Davis, ο οίκος Missoni ανακοίνωσε τον νέο creative director, ο οποίος ακούσει στο όνομα, Filippo Grazioli. Τι να συμβαίνει άραγε στην ιταλική μόδα; Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε αλλά αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι έρχεται μία νέα εποχή για πολλά brands. 

Who is Who

filippo-grazioli-UAEMe.webp

Για πολλούς ο Grazioli θα είναι άγνωστος, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. O 41 ετών Ιταλός σχεδιαστής είναι απόφοιτος του Istituto Europeo di Design του Μιλάνου. Μέτα την αποφοίτηση του έχει εργαστεί σε πολλά διάσημα fashion housees, ανάμεσά τους οι Margiela, Hermés, Givenchy και Burberry. 

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας την πρακτική του στην εταιρεία Staff International γνώρισε τον Martin Margiela και συνεργάστηκε μαζί του για τις γυναικείες collections ως το 2013. Το 2015, μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από τον οίκο Hermès ως senior designer στις γυναικείες συλλογές, γνωρίστηκε με τον Riccardo Tisci και έγινε διευθυντής των collections του οίκου Givenchy. Στην συνέχεια, ο νέος creative director αποφάσισε να ακολουθήσει τον Tisci στον Burberry ως διευθυντής των runway συλλογών, μία θέση την οποία διατηρούσε μέχρι και τη συνεργασία του με τον Missoni. Ο Filippo Grazioli αντικατέστησε τον Alberto Caliri -δεξί χέρι της Angela Missoni που επέβλεπε τις κολεξιόν μετά την αποχώρησή της από την καλλιτεχνική διεύθυνση- ο οποίος μεταφέρθηκε στην interior collection του οίκου αλλά και το Missoni sport. 

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Filippo να γίνει νούμερο ένα, δεν έχουν όλοι τις προϋποθέσεις, αλλά αυτός τις έχει. Μπορεί να εκμοντερνίσει τον οίκο τιμώντας ωστόσο και την κληρονομία του», δήλωσε o Livio Proli, o CEO του brand, για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, και τη δυνατότητα να δώσω ακόμα περισσότερο σχήμα στην εμπειρία μου μέσα από ένα νέο όραμα που θα διατηρεί τη χαρά, τη φρεσκάδα, τη αίσθηση των χρωμάτων και τη θετικότητα που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του οίκου Missoni», είπε ο Filippo Grazioli στη δική του ανακοίνωση. 

Η πρώτη του pre-fall 2022 συλλογή για άνδρες και γυναίκες θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαΐου. Παρόλα αυτά, το πρώτο του show θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά τη συλλογή Spring 2023. 

Ο διορισμός του Grazioli είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της μετάβασης του οίκου, η οποία ξεκίνησε το 2018, όταν η οικογένεια που ίδρυσε τον Missoni επέτρεψε σε ένα ιταλικό fund με το όνομα FSI να λάβει το 41.2% του brand. Αυτές οι κινήσεις οδήγησαν πέρσι την Angela Missoni να αφήσει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας και να αναλάβει εκείνη της προέδρου.