fbpixel

Search icon
Search
Maximilian Davis: Ποιος είναι ο νέος creative director του οίκου Salvatore Ferragamο;
FASHION NEWS

Maximilian Davis: Ποιος είναι ο νέος creative director του οίκου Salvatore Ferragamο;

Ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο που γυρίζει σελίδα στο θρυλικό brand


Άλλο ένα νέο συμπληρώνεται στην πρώτη γραμμή της μόδας, καθώς πριν από μερικές ώρες ο οίκος Salvatore Ferragamo ανακοίνωσε πως ο σχεδιαστής Maximilian Davis, αναλαμβάνει τη θέση του creative director του θρυλικού fashion label. Ένας πολλά υποσχόμενος designer, για τον οποίο όλοι μιλούν τελευταία, και που έχει να δώσει πολλά στον οίκο από εδώ και στο εξής.

Το fashion brand περνά σε μια καινούρια εποχή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενώ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα βρίσκεται στο τιμόνι του επίσημα από τις 16 Μαρτίου!
d653856173a99dc5aa832b3b0411c2da.jpg
Maximilian Davis


Θυμόμαστε πως την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Salvatore Ferragamo, Marco Gobbetti, είπε ότι σχεδίαζε να διορίσει έναν νέο creative director για να δώσει «ενέργεια και καινοτομία» στην γκάμα των προϊόντων του brand.

Συγκεκριμένα, σημείωσε δημοσίως: «Μέσα από τον φακό της σύγχρονης ευαισθησίας του, θα γράψει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για το fashion house που βασίζεται σε μια κληρονομιά δημιουργικότητας, δεξιοτεχνίας, πολυπλοκότητας κι εξαιρετικών ανθρώπινων αξιών».

Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως ο ίδιος ο ιδρυτής του οίκου, Salvatore Ferragamo, καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του δημιούργησε μερικά από τα πιο πρωτότυπα κι εμβληματικά κομμάτια στη fashion σκηνή. Το 1938 εφηύρε τα cork wedge heel. Το 1947 βραβεύτηκε με το "Neiman Marcus Award" για το Invisible Sandal. Το 1951, στην πρώτη ιταλική επίδειξη μόδας, στην Φλωρεντία κυκλοφόρησε το διάσημο Kimo ενώ τρία χρόνια αργότερα σχεδίασε ένα από τα πιο iconic παπούτσια του, μια σουέντ μπαλαρίνα με λουράκι, για την Audrey Hepburn.

3-5fuyq.jpg
Salvatore Ferragamo


Το 1955 ο οίκος ξεκίνησε να σχεδιάζει μεταξωτά μαντήλια εμπνευσμένα από ιταλικά σύμβολα ενώ δέκα χρόνια αργότερα ξεκίνησε η παραγωγή σε τσάντες καθώς και η συλλογή ενδυμάτων ready-to-wear, σχεδιασμένη από την Giovanna Gentile Ferragamo.

Στην ίδια φιλοσοφία και στα αντίστοιχα σχεδιαστικά μονοπάτια πρόκειται να βαδίσει και ο Maximilian, γνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που φέρει από εδώ και πέρα, υποσχόμενος να χαρίσει μοναδικές συλλογές, φέρνοντας ανανεωμένο αέρα στον εμβληματικό οίκο.

Από πέρυσι τον Μάιο, το fashion house παραμένει χωρίς creative director, μετά την αποχώρηση του Paul Andrew, ο οποίος βρισκόταν σε αυτήν τη θέση από το 2017.

Σχετικά με τον Maximilian Davis, έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της κολλεκτίβας Fashion East του Λονδίνου -ένα μη κερδοσκοπικό project που στηρίζει νέους σχεδιαστές και κάθε χρόνο μάς συστήνει τα πιο φρέσκα ονόματα της μόδας. Η δουλειά του αγαπήθηκε αμέσως από τα πιο διάσημα περιοδικά μόδας, όπως η Βρετανική Vogue, το Dazed κ.ά.

w1900-q65.jpeg


Αναφορικά με το δικό του brand, ο ανερχόμενος σχεδιαστής το δημιούργησε από την ανάγκη του να τιμήσει την κουλτούρα της οικογένειάς του, που κατάγεται από την Trinidad , και παράλληλα να αναδείξει μια άλλη πλευρά των μαύρων γυναικών.

Ένα νέο ταλέντο που έχει ενταχθεί δυναμικά στον κόσμο της μόδας, με σκοπό να θέσει τους δικούς του κανόνες!