fbpixel

Search icon
Search
Ο Elvis Presley ενέπνευσε την τελευταία συλλογή επίπλων του Atelier Biagetti
DESIGN NEWS

Ο Elvis Presley ενέπνευσε την τελευταία συλλογή επίπλων του Atelier Biagetti

Είναι η έμπνευση πίσω από τη νέα collection, "The King", που συνδυάζει το high-design, την τέχνη και τη χειροτεχνία


Ο Alberto Biagetti και η Laura Baldassari του Atelier Biagetti δεν διστάζουν να «ανακατεύονται» με την pop κουλτούρα και τα εμβληματικά είδωλά της στο πλήθος των συλλογών τους. Αφού εξερεύνησαν το βαθύτερο νόημα της κοινωνικής εμμονής με το bodybuilding, τα χρήματα και τις γάτες (δείτε το έργο Pet Therapy του 2022), το μιλανέζικο δίδυμο παρουσιάζει το "The King" - μια συλλογή επίπλων και μια εγκατάσταση που αποτίει φόρο τιμής στον Elvis Presley, και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Milan Design Week για το 2023.

1.jpg
Alberto Biagetti και Laura Baldassari

Ο σχεδιασμός, η τέχνη και η χειροτεχνία συνδυάζονται στη συλλογή (που εκτίθεται για μια εβδομάδα στο studio, Piazza Arcole 4), η οποία αντανακλά την αναζήτηση της αθανασίας. Η θρυλική ιδιότητα του Presley είναι η αφετηρία για έναν βαθύτερο προβληματισμό σχετικά με τη δύναμη των δεισιδαιμονιών και των πεποιθήσεων και τον ρόλο τους στην εδραίωση της φήμης ενός μύθου στο συλλογικό μας μυαλό.

2.jpg

Για το "The King", το design studio «ντύνεται» στα κόκκινα και μεταμορφώνεται στο φανταστικό σπίτι ενός θρύλου, όπου οι παραδοσιακοί οικιακοί χώροι μετατρέπονται σε μια μεγάλη σκηνή. Η ιδέα, η οποία αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του studio, είναι να αναπαραστήσει την προσέγγιση του σπιτιού μιας γενιάς που έχει πλέον συνηθίσει να μοιράζεται - ακόμη και τις πιο ιδιωτικές στιγμές.

img-1-saturata-quadrata-scaled-2.png

Η συλλογή περιλαμβάνει έναν μεγάλο αρθρωτό καναπέ, ο οποίος σχεδιάστηκε ως πλατφόρμα και προσαρμόζεται ιδανικά τόσο σε οικιακούς, όσο και σε δημόσιους χώρους, ένα γλυπτό αντικείμενο (ένα υβριδικό έπιπλο που μπορεί να είναι τραπέζι ή κάθισμα) που έχει σχήμα το οποίο θυμίζει στοιβαγμένα κιβώτια και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ακαδημία ψηφιδωτού της Ραβέννα, καθώς και άλλα μοναδικά κομμάτια που περιλαμβάνουν φωτιστικά φοίνικες κι ένα γλυπτό που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο πλαίσιο της σχεδιαστικής εμπειρίας, ο Baldassari (ο οποίος είναι τραγουδιστής όπερας εκτός από σχεδιαστής και καλλιτέχνης) θα τραγουδήσει μια σειρά από εμβληματικές μελωδίες που ξεκινούν με το "Plaisir d'Amour" του 1785 του Γερμανού συνθέτη Martini και καταλήγουν στο "Can't Help Falling in Love" του Presley, από το 1961.

3.jpg

«Το "The King" είναι ένας προβληματισμός για την επιθυμία του να αγαπηθεί κανείς για πάντα, για την ιδέα ενός μύθου που οδηγεί στη δημιουργία ενός θρύλου, μιας τεράστιας δύναμης ικανής να επηρεάσει και να ενεργοποιήσει οράματα - ένα φαινομενικά άχρηστο "λείψανο" για πολλούς, μπορεί να γίνει ιερό αντικείμενο για κάποιους άλλους», λέει ο Biagetti.

«Ο Elvis Presley είναι η κεντρική φιγούρα στην ιστορία μας για ένα θεαματικό σπίτι, όπου τα πάντα αμφισβητούνται για να ανατραπεί η παραδοσιακή άποψη του ιδιωτικού χώρου, ο οποίος εν τέλει μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή.» 

Info: Η έκθεση "The King" του Atelier Biagetti παρουσιάζεται έως τις 23 Απριλίου 2023. Διεύθυνση: Atelier Biagetti, Piazza Arcole 4 Μιλάνο

atelierbiagetti.com

Image credit: DSL Studio // Πηγή: Wallpaper