fbpixel

Search icon
Search
Ο Έλληνας με τους 2,2 εκατομμύρια followers στο Instagram που δε γνωρίζαμε, έως τώρα
PEOPLE & MOMENTS

Ο Έλληνας με τους 2,2 εκατομμύρια followers στο Instagram που δε γνωρίζαμε, έως τώρα

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ο δεύτερος most followed Έλληνας στην κοινωνική πλατφόρμα


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταξιωθεί στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι από εμάς τα χρησιμοποιούμε συστηματικά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, τον περασμένο χρόνο υπήρχαν 4.643.600 χρήστες του Instagram στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στο 42,3% του συνολικού πληθυσμού της.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς Έλληνες influencers είναι μέλη που εμφανίζονται συχνά και στη showbiz, όμως ένας από τους most followed με πάνω από δύο εκατομμύρια followers δεν είναι άλλος από έναν Έλληνα μηχανικό και επιχειρηματία. Το following του προέρχεται κυρίως από τη διαδικασία που έχει παρουσιάσει τα τελευταία έτη, για τη δημιουργία ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο με το ελληνικό όνομα «Chaos». Μάλιστα, o Σπύρος Πανόπουλος έρχεται δεύτερος, μετά τον NBA star Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

snapinstaapp-82510380-2330029027297828-229023698886240483-n-1080.jpg

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι διευθύνων σύμβουλος και CTO της Spyros Panopoulos Automotive, διευθύνων σύμβουλος της SP GROUP, διευθύνων σύμβουλος της Extreme Tuners και εφευρέτης της μεθόδου Anadiaplasis (μέθοδος παραμετρικού σχεδιασμού). Οι σπουδές του περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών με εφαρμογή στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, λογισμικού και υλικού, και είναι γνωστός παγκοσμίως ως πολλά υποσχόμενος προγραμματιστής και κατασκευαστής αυτοκινήτων. 

Η SP GROUP είναι μια πρωτοποριακή ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε τέσσερις σημαντικούς τομείς, την Έρευνα, το Σχεδιασμό, τη Μηχανική και την Παραγωγή, εισάγοντας πατέντες προϊόντων, παραγωγή ειδικών υλικών μέσω της τεχνολογίας ΑΜ και ισχυρή ανάπτυξη Ε&Α. Η κατασκευαστική, βιομηχανική μονάδα περιλαμβάνει, επίσης, μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών, καλύπτοντας όλα τα πεδία της προσθετικής κατασκευής. Ο Σπύρος έχει επενδύσει σε εξοπλισμό 2D και 3D, καθώς και σε εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου σε συνεργασία με εταιρείες παγκοσμίως. Η SP GROUP διεξάγει επίσης Ε&Α και παρέχει προϊόντα OEM για πολλές επιχειρήσεις πρώτης γραμμής.Είναι επίσης ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στους αγώνες drag racing έχοντας αναπτύξει και κατασκευάσει τον κινητήρα με την υψηλότερη ογκομετρική απόδοση στον πλανήτη. Τα σχέδια και οι τεχνολογίες του για κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές αυτοκινήτων πρώτης γραμμής, ενώ εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία, η εταιρεία του αποτελεί πλέον κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για στρατιωτικές, αεροδιαστημικές και ναυτικές εφαρμογές.

snapinstaapp-355397767-944923500118226-3243782200051199536-n-1080.jpg

Μάλιστα, το 2019 ανακοίνωσε το λανσάρισμα της αυτοκινητοβιομηχανίας του με το πρώτο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο, το CHAOS, το οποίο κατασκευάζεται στην Ελλάδα με τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το χρονοδιάγραμμα για την επίσημη ολοκλήρωση και παρουσίαση του ελληνικού υπεραυτοκινήτου Chaos έχει αλλάξει αρκετές φορές, προκαλώντας κριτικές ανά διαστήματα όμως το project συνεχίζει κανονικά.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα μπορούσε ήδη να έχει ολοκληρώσει το Chaos χρησιμοποιώντας αξεσουάρ και ανταλλακτικά από το εξωτερικό. Ωστόσο παραμένει πιστός σε όσα έχει πει, δηλαδή να φτιάξει ένα όχημα με πράγματα που έχει κατασκευάσει στην Ελλάδα και έχουν φτιαχτεί από 3D εκτυπωτές. Επίσης φανέρωσε πως θα υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός μονάδων (20) διαθέσιμος για κάθε ήπειρο!

Images source: @spyros_panopoulos