fbpixel

Search icon
Search
O Έλληνας illustrator και φωτογράφος Γρηγόρης Μασούρας εικονογράφησε τη νέα "green" adidas x Disney συλλογή
MAGAZINE

O Έλληνας illustrator και φωτογράφος Γρηγόρης Μασούρας εικονογράφησε τη νέα "green" adidas x Disney συλλογή

Ο ίδιος μάς εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, θέτοντας στο επίκεντρο το πάθος του για την τέχνη


Φέτος, τα iconic adidas Stan Smith μάς συστήνονται με “green” χαρακτήρα, μέσα από τη συλλογή adidas x Disney. Την εικονογράφησή τους ανέλαβε ο Γρηγόρης, που έχει γίνει γνωστός όχι μόνο για τα illustrations του με τις πριγκίπισσες της Disney και το project #AnimationInReality, αλλά και για το φωτογραφικό του ταλέντο, καταφέρνοντας να συνδυάσει τον μαγικό κόσμο των κλασικών χαρακτήρων με σύγχρονες φιγούρες της μόδας και της επικαιρότητας. Ο ίδιος μάς μιλάει για όσα συγκροτούν το δημιουργικό του σύμπαν, καθώς και για το πώς νιώθει γι’ αυτήν τη συνεργασία.

First Things First

Σπούδασα ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, ωστόσο δεν ασχολήθηκα ποτέ επαγγελματικά με αυτά. Το ενδιαφέρον μου για την τέχνη προέκυψε όταν μπήκαν στη ζωή μας τα πρώτα smartphones, που είχαν μια σχετικά καλή κάμερα. Έτσι, άρχισα ν’ ανακαλύπτω τον κόσμο της φωτογραφίας και το 2014 ξεκίνησα το project μου #AnimationInReality. Όλο αυτό για μένα είναι τρόπος έκφρασης, «φωνή» και συναισθήματα.

3090168.jpg

Illustration Meets Photography

Η ιδέα να συνδυάσω την εικονογράφηση με τη φωτογραφία ήρθε εντελώς τυχαία. Φωτογράφισα ένα σύννεφο που μου θύμισε το logo του Batman κι έτσι θέλησα να προσαρμόσω τους ήρωες της Disney στο σήμερα -τους φαντάζομαι σ’ εξώφυλλα περιοδικών, σ’ ελληνικά locations να κάνουν διακοπές κ.ά. Έμπνευσή μου αποτελεί μια βόλτα στον δρόμο, οι άνθρωποι γύρω μου ή ακόμη και η επικαιρότητα. Αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Mickey Mouse και από illustrators θαυμάζω την Bodil Jane.

Adidas X Disney Stan Smith

adidas-ss21-stansmith-group-stilllife.jpg

Ο χώρος της μόδας με γέμιζε ανέκαθεν έμπνευση και η συνεργασία με την adidas για τη νέα σειρά Stan Smith είναι μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες μου. Αυτό που κλήθηκα να κάνω ήταν να δημιουργήσω και να εικονογραφήσω την εμπορική καμπάνια του collaboration από την αρχή, δίνοντας cool και fun χαρακτήρα στα iconic αυτά sneakers. Το αγαπημένο μου ζευγάρι από τη συλλογή είναι τα πράσινα, με τον Rex από το Toy Story!

gregory-masouras-f.jpg

The Green Profile

Χαίρομαι που πολλά brands στρέφονται προς μια eco-friendly κατεύθυνση, καθώς είναι καιρός να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να παράγουμε ανανεωμένα designs, με προσήλωση και αγάπη στο περιβάλλον και στόχο ένα πιο ποιοτικό lifestyle. Θέλω να πιστεύω πως το αγοραστικό κοινό κάνει πιο συνειδητές αγορές πλέον, κι εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να πείσω πως αυτό είναι το μέλλον της μόδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2021