Στην καρδιά του Manhattan, κάπου στην οδό 45 west 45 βρίσκεται ο πιο σύγχρονος και με εκλεκτές επιλογές φούρνος που ακούει στο όνομα Fournos Thoeofilos και είναι το νέο εγχείρημα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ. Το επίθετό του μπορεί να έχει συνδεθεί όλα αυτά τα χρόνια με τον χώρο της ομορφιάς, χάρη στο ομώνυμο και αγαπημένο -για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο- beauty & skincare brand, αλλά αυτή τη φορά ο ίδιος αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σ' ένα διαφορετικό επιχειρηματικό πεδίο -και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις. Και τα κατάφερε!
Το νέο του bakery spot είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη food industry της Αμερικής και σίγουρα έχει ξετρελάνει τους Νεοϋρκέζους.
Ο φούρνος θα προσφέρει εκλεκτό καφέ, ελληνικό και μη, απίθανα και δροσιστικά milkshakes, που είναι το ρόφημα-σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης και υγιεινά smoothies για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να μένουν πάντα fit. Επίσης, θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, αφού θα έχει κανείς τη δυνατότητα να γευτεί παραδοσιακά πιάτα, όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.
Με λίγα λόγια, εκεί θα βρει κανείς ό,τι αγαπά πιο πολύ από τον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας -από το τέλειο πρωινό on-the-go ή επιλογές για το lunch break, μέχρι γρήγορα σνακ για να απολαύσει στο γραφείο. Οι New York Times μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο τους αναφέρθηκαν πολλές φορές στην πεντανόστιμη τυρόπιτά του, ενώ αναφέρθηκαν και στους πολυμήχανους ιδιοκτήτες του. Ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας συνεργάστηκε με τον Νικόλα Πασχαλάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας και είναι πολύ καλός φίλος του.
Βέβαια, δε γίνεται να μην αναφερθούν και οι δύο ταλαντούχοι Έλληνες σεφ του Fournos Theofilos, Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος, που συστήνουν μέσα από τη δική τους ξεχωριστή οπτική την πλούσια ελληνική κουζίνα. Πως; Παραδοσιακές πίτες, με δημοφιλέστερες τη σπανακόπιτα και την τυρόπιτα, μπουγάτσα, σάντουιτς, ελιές Καλαμάτας και greek yogurt είναι τα εδέσματα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών των ανθρώπων που περνούν καθημερινά από εκεί για να δοκιμάσουν ό,τι εκλεκτό δημιουργούν.
Επίσης, αξίζει να σταθούμε και στην έθνικ διακόσμησή του. Έργα λαϊκής τέχνης, κουρελούδες και ταγάρια κοσμούν τους τοίχους του φούρνου. Όμως, ο Γιώργος Κορρές ήθελε να μεταφέρει στην καρδιά του Manhattan μια εντονότερη πνοή Ελλάδας, κάτι που θα προσκαλούσε τον καθένα να γνωρίσει από κοντά τη νόστιμη και πλούσια ιστορικά πλευρά της. Γι' αυτό συνεργάστηκε με τον πετυχημένο σύγχρονο Έλληνα πεζογράφο, Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος διάλεξε κομμάτια από την ελληνική γραμματεία, για να γραφτούν στους τοίχους, αλλά και στις σακούλες. Έτσι, εκεί που θα τρώτε τα λαχταριστά πιάτα, θα διαβάζετε παροιμίες ή αποσπάσματα του Ομήρου και Γεώργιου Βιζυηνού. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ιδιαίτερα πρωτότυπο!
About
Από την πρώτη στιγμή ήθελε να σπουδάσει Φαρμακευτική, γι' αυτό διάβασε σκληρά και με μεγάλες αντοχές, για να πετύχει τον στόχο του. Πέρασε δεύτερος στη σχολή το 1983 χωρίς να έχει οραματιστεί ότι το μέλλον του θα ήταν τόσο λαμπρό. Ο Γιώργος Κορρές, λοιπόν, δημιούργησε τη δημοφιλή εταιρεία φυσικών καλλυντικών του το 1996, μην περιμένοντας ότι θα γινόταν τόσο γνωστός σε όλο τον κόσμο! Πλέον το όνομά του είναι συνώνυμο με τα φυσικά προϊόντα και το πεδίο της κοσμητολογίας, αφού πάντα βρίσκει τον τρόπο να συστήσει ό,τι πιο πρωτότυπο που θα λατρέψει κάθε beautista. Αποτελεί άξιο παράδειγμα του #GreeksDoItBetter!