fbpixel

Search icon
Search
Ο εκλεκτός προορισμός γεύσεων στη Θεσσαλονίκη όπου το deli-shopping συνυπάρχει αρμονικά με την υψηλή γαστρονομία
MAGAZINE

Ο εκλεκτός προορισμός γεύσεων στη Θεσσαλονίκη όπου το deli-shopping συνυπάρχει αρμονικά με την υψηλή γαστρονομία

Oι head chefs του Dacristo, Αιμιλία Χρηστακίδου και Αργυρώ Περσίδου, μοιράζονται τη φιλοσοφία και τις επιρροές τους


Το deli-shopping συνυπάρχει αρμονικά με την υψηλή γαστρονομία στο Dacristo. Oι head chefs Αιμιλία Χρηστακίδου και Αργυρώ Περσίδου αναλαμβάνουν την κουζίνα αυτού του τόσο εκλεκτού προορισμού γεύσεων, που, πέρα από την εστιατορική του εμπειρία, προσφέρει κρέατα και προϊόντα με premium υπογραφή.

Πώς ορίζεται το «καλό φαγητό»; 

Όταν η πρώτη ύλη είναι άριστης ποιότητας, έχεις κάνει μία πολύ καλή αρχή για τη δημιουργία «καλού φαγητού». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η απλότητα έχει και τόσο μεγάλη αξία πλέον στη μαγειρική.

Τι ξεχωριστό προσφέρει το Dacristo στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης; 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό project, καθώς περικλείει την πολυπολιτισμικότητα μέσα από την ευρεία γκάμα επιλογών στα προϊόντα που φέρνει.

Μοιραστείτε μαζί μας τη φιλοσοφία και τις επιρροές του. 

To Dacristo ήθελε να δημιουργήσει έναν χώρο που σε ταξιδεύει σε γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο. Από τα αλλαντικά της Ιταλίας και της Ισπανίας, τα τυριά της Γαλλίας, τις αντζούγιες της Ισπανίας μέχρι τις παραδοσιακές gyoza από την Κορέα. Άρα, η φιλοσοφία του είναι να ενώνει γευστικούς πολιτισμούς.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί κάποιος από το menu σας; 

Όποιος κάνει μία βόλτα στο κρεοπωλείο του Dacristo δε γίνεται να μην μπει στον πειρασμό να επιλέξει κάποιες από τις premium κοπές, όπως την Tomahawk Greater Omaha ή ένα Wagyu Ιαπωνίας και τα αγαπημένα μας chorizo με κυδωνόπαστο, συνδυάζοντάς τα με ένα κρασί από το κελάρι μας.

Δεν πρέπει κανείς να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αν δε δοκιμάσει...

Τα κλασικά: μπουγάτσα, τρίγωνο κ.λπ., που δεν απογοητεύουν ποτέ. Αλλά και μια βόλτα στο Πανόραμα για αρμενοβίλ θα μπορούσε να αφήσει την καλύτερη θεσσαλονικιώτικη επίγευση.

Ποια είναι αυτήν τη στιγμή η Νο1 τάση στην παγκόσμια γαστρονομία; 

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι ο κόσμος δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και επικρατεί η απλότητα χωρίς όρια στις διαφορετικές γεύσεις των πολιτισμών. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Dacristo συνδυάζουμε διαφορετικά υλικά, δημιουργώντας ένα γευστικό ταξίδι, ακολουθώντας την τάση προς τη fusion κουζίνα.

Το καλύτερο πιάτο που έχετε απολαύσει τελευταία; Και πού; 

Λόγω του επαγγέλματός μας, δοκιμάζουμε συνεχώς νέες γεύσεις και επισκεπτόμαστε καινούρια εστιατόρια. Ξεχωρίζουμε ένα κριθαρότο γαρίδας που απολαύσαμε πρόσφατα στον Τρυγητή. Ένα φαινομενικά απλό πιάτο, αλλά άψογα εκτελεσμένο.

Ποιο υλικό δεν αποχωρίζεστε από την κουζίνα σας και γιατί;

Το καλό ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά.

Μοιραστείτε μαζί μας έναν μύθο και μια αλήθεια για τη ζωή σε ένα εστιατόριο. 

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με αγάπη και μεράκι για το φαγητό μπορείς να κάνεις αυτήν τη δουλειά και να ακολουθήσεις τους ρυθμούς ενός εστιατορίου.

Το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων εκτός Θεσσαλονίκης; 

Το El Puerto στο Porto Sani, το Herve Restaurant στην Αθήνα και το Όπως Παλιά στην Κουμαριά Ημαθίας.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, τηλ.: 2310 235 901 & 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Θέρμης, Θέρμη, τηλ.: 2310 385 050, Facebook, Instagram.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024