fbpixel

Search icon
Search
Ο Dior κατακτά το Harrods με τα πιο εντυπωσιακά pop-ups εμπνευσμένα από το Παρίσι
FASHION NEWS

Ο Dior κατακτά το Harrods με τα πιο εντυπωσιακά pop-ups εμπνευσμένα από το Παρίσι

Με το prints "Plan de Paris" του Christian Dior δημιουργεί τρία pop-ups και μια μοναδική εγκατάσταση σε όλη την πρόσοψη


Είναι γνωστό ότι ο Christian Dior ήταν ένθερμος αγγλόφιλος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, παρασυρμένος από τη βρετανική αριστοκρατία και τους μοναδικούς πρωταγωνιστές της - η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν ένθερμη οπαδός των σχεδίων του μόδιστρου - και ίδρυσε την πρώτη του boutique στη χώρα το 1952. Δύο χρόνια αργότερα, θα συνάψει μια διαρκή σχέση με το Harrods, βλέποντας το ιστορικό πολυκατάστημα του Λονδίνου να συμπεριλαμβάνει τα ρούχα του, καθώς και να φιλοξενεί εποχιακά show του Dior στο νεοσύστατο "Fashion Theatre" σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '50. «Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο σαν αυτή, εκτός από τη δική μου, της οποίας ο τρόπος ζωής μου αρέσει τόσο πολύ», είπε κάποτε.

Paris-inspired takeover of Harrods!

Ανοιχτό έως τις 27 Αυγούστου, ένα νέο pop-up Dior store με super-dramatic look γιορτάζει την «ισχυρή και διαρκή» σχέση του french house με τα Harrods μέσα από μια σειρά από pop-ups σε όλο το πολυκατάστημα, καθώς και μια εγκατάσταση που εκτείνεται στη διάσημη πρόσοψη και τα παράθυρά του στην οδό Brompton Road του Knightsbridge. 

stighmiotipo-othonis-2023-08-08-144157.png

Το project σηματοδοτεί επίσης την άφιξη της συλλογής γυναικείων ενδυμάτων A/W 2023 της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στο Παρίσι, και ακολουθεί τη χριστουγεννιάτικη «κατάληψη» του Harrods από τον Dior, η οποία περιελάμβανε κι ένα καφέ του οίκου.

Αυτή τη φορά, οι τρεις pop-up χώροι - ο καθένας από τους οποίους προσπαθεί να αποτυπώσει «τη δύναμη, την ευθραυστότητα και την ομορφιά μιας θηλυκότητας σε διαρκή κίνηση» - δημιουργούν μια σειρά από καθηλωτικές σκηνές που έχουν τις ρίζες τους στην κληρονομιά του οίκου. 

stighmiotipo-othonis-2023-08-08-144235.png

Υπάρχει μια «βιβλιοθήκη» γεμάτη βιβλία, διακοσμημένη με το μοτίβο "Plan de Paris", το οποίο ο Christian Dior σχεδίασε για πρώτη φορά για ένα μεταξωτό μαντήλι τη δεκαετία του 1950 (το ίδιο σχέδιο που μοιάζει με χάρτη και περιλαμβάνει εμβληματικές τοποθεσίες του Dior, από το Faubourg-Saint-Honoré έως τη λεωφόρο Montaigne 30, αναπαράγεται επίσης στο εξωτερικό του καταστήματος), ένα pop up giftshop, το οποίο προσκαλεί «τους αγοραστές να βρουν το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους τους» - και, τέλος, ένα Wunderkammer που παρουσιάζει τα δερμάτινα είδη του οίκου, συμπεριλαμβανομένων των πολύχρωμων νέων εκδοχών των τσαντών Lady Dior και Lady D-Joy.

stighmiotipo-othonis-2023-08-08-144314.png

Άλλα προϊόντα περιλαμβάνουν την capsule collection "Dior Chez Moi" με πιτζάμες, ρόμπες και loungewear, αξεσουάρ "Florilegio" με prints λουλουδιών και τσάντες από ζακάρ με το μοτίβο "Plan de Paris", παράλληλα με τη συλλογή A/W 2023. Συνδυάζοντας «την τολμηρή καινοτομία και την κλασική κληρονομιά των δύο οίκων» - όπως περιγράφει ο Dior - το pop-up θα είναι ανοιχτό όλο τον Αύγουστο για τις πιο fashionable καλοκαιρινές αγορές.

Τα A/W 2023 pop-ups in store του Dior στο Harrods θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Αυγούστου 2023.

Info: harrods.com