fbpixel

Search icon
Search
Ο Δημήτρης Τσακούμης μοιράζεται μαζί μας τα must-visit στέκια του στην Αθήνα
MAGAZINE

Ο Δημήτρης Τσακούμης μοιράζεται μαζί μας τα must-visit στέκια του στην Αθήνα

Ο Co-Founder του PR Agency “Do It For Fun”, που δε σταματά να ανακαλύπτει κάθε κρυφό σημείο της πρωτεύουσας, αποκαλύπτει του λόγους για τους οποίους λατρεύει αυτήν την πόλη


Θα τον πετύχεις να περιπλανιέται στο Κολωνάκι, απολαμβάνοντας καθημερινά τη γειτονιά του στο μέγιστο, όπου όλοι τον γνωρίζουν με το μικρό του. Δε συγκρίνει την Αθήνα με κανένα άλλο μέρος, ενώ δε σταματά να την ανακαλύπτει, για να την ερωτεύεται ξανά.

Μιλήστε μας για τη δική σας Αθήνα. Τι την κάνει ξεχωριστή για εσάς; 

Την Αθήνα την αγαπώ βαθιά, και όσο περισσότερο ταξιδεύω, τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι δεν υπάρχει καλύτερα - υπάρχει μόνο «χειρότερα» ή «διαφορετικά». Η πολυπλοκότητα της πόλης είναι ταυτόχρονα το ατού και το πρόβλημά της. Όταν λέμε «η Αθήνα είναι ένα χάος», δεν εννοούμε και την Ακρόπολη, τη Βουλιαγμένη ή το Κολωνάκι με το high-end lifestyle τους, αλλά και την πλατεία Βικτωρίας ή τον Βοτανικό με την εικόνα εγκατάλειψης; Όπως επίσης και το αφόρητο κυκλοφοριακό της πρόβλημα, αλλά και τη γοητευτική ποικιλία από δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα; Χάος η Αθήνα, όπως όλες οι άλλες αγαπημένες μου πόλεις: το Λος Άντζελες, η Μπανγκόκ, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι - που δεν είναι μόνο το κέντρο-βιτρίνα. Το αγαπώ αυτό το χάος, φαίνεται. Και με κουράζει, και με κρατάει ζωντανό, σε επιφυλακή.

snapinstaapp-290349701-1092987694944778-4732882624249580990-n-1080.jpg
L’Abreuvoir


Π
οια σημεία της Αθήνας αγαπάτε περισσότερο; Πού επιλέγετε να κυκλοφορείτε; 

Αγαπώ τη γειτονιά μου, το Κολωνάκι, γιατί κυκλοφορώ με τα πόδια, γνωρίζω ανθρώπους στα μαγαζιά και χαιρετώ στον δρόμο. Είναι τώρα το «χωριό» μου, όπως μέχρι τα 18 μου ήταν το Μεσολόγγι. Έχει, επίσης, τόσα μαγαζιά για φαγητό στα 5΄ από το σπίτι μου, από την οικογενειακή ταβέρνα του Φιλίππου μέχρι το all-time classic γαλλικό L’Abreuvoir. Κι αν τα βαρεθώ όλα αυτά, είναι δίπλα το Σύνταγμα, το Παγκράτι, τα Εξάρχεια, όλες οι foodie γειτονιές της... μόδας. Το καλοκαίρι πάλι, πηγαίνω όποτε μπορώ στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, ξυπόλυτος.

Ποια γειτονιά της πόλης αρχίζει να εξελίσσεται θεαματικά και να συγκεντρώνει εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτήν τη στιγμή; 

Από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι, χάρη στους (καλούς) ξένους επισκέπτες που έρχονται πια όλο τον χρόνο. Υπάρχει και πολύ προκάτ Greek food και λαστιχένιοι λουκουμάδες εκεί μέσα, αλλά βρίσκεις και μαγικά πράγματα, ανοίγουν καινούρια ή εξελίσσονται τα παλιά: το Ekiben και το Birdman, το Sweet Nolan και το Holy Llama, το 72Η και η Ταράτσα, το Μανάρι και ο Dopios, το Baba au Rum, το Heteroclito και το Wine Is Fine, και φυσικά το Athénée, ο ομφαλός της αθηναϊκής κοινωνίας.

snapinstaapp-467304338-18431061799076227-6572211321945572120-n-1080.jpg
Athénée


Υ
πάρχει κάποιο μέρος που ανακαλύψατε πρόσφατα κι έχει κλέψει την καρδιά σας; 

Το μικρό εστιατόριο Ντύλαν στον -πρώην έρημο- πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Λίγα και καταπληκτικά πιάτα, μεταξύ δημιουργικής κουζίνας και comfort food. Και το νέο κατάστημα Phaōn, με brands που δεν έβρισκες στην Αθήνα μέχρι τώρα, όπως τα αρώματα Santa Maria Novella και τα κεριά Astier De Villatte.

Τι βρίσκεται στο top 5 των επιλογών σας για έξοδο; 

Athénée όλη μέρα: για lunch με πολύ «κοινωνικό» ενδιαφέρον, για after-office δείπνο με cocktails και φυσικά για το Sunday brunch με τους καλύτερους guest pastry chef. Poco a Poco για ποτά τις καθημερινές, Me Kolonaki για yummy breakfast και brunch με τις παντόφλες, Blue Bamboo για ταϊλανδέζικο και Ekiben για πρώτα -και δεύτερα- ραντεβού.

snapinstaapp-437544758-18084719980449367-8864572676096200164-n-1080.jpg
Me Kolonaki


Α
πό τις νέες αφίξεις σε μαγαζιά και εμπειρίες στην πόλη, ποια είναι αυτή που ανυπομονείτε να ανακαλύψετε; 

Έχω βαρεθεί τις φανφαρώδεις αφίξεις-concept, που τις περισσότερες φορές απογοητεύουν (γιατί σκέφτηκαν πρώτα το logo και μετά ποιος θα αναλάβει την κουζίνα), οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για ψησταριές, οικογενειακές ταβέρνες, χασαποταβέρνες, ψαροταβέρνες, σουβλατζίδικα και συνοικιακά ζαχαροπλαστεία από το Λαυρεωτική μέχρι τα Καμίνια.

Πού θα προτείνατε να πάει κάποιος για να γευτεί την πιο αυθεντική αθηναϊκή εμπειρία φαγητού; 

Στην Ταβέρνα των Φίλων, στο πουθενά κάπου στον Κεραμεικό. Είναι η νέα αγαπημένη συνήθεια των foodies, όπου το φαγητό είναι απλά ελληνικό και εξαιρετικό.

826a0082-copy.jpg
Breeder


Π
ού θα περάσεις πιο καλά στην Αθήνα; 

Όπου έχει ανοίξει ένα ωραίο μαγαζί μόνο του κι έχει βγάλει τρία τραπεζάκια στο ήσυχο πεζοδρόμιο. Με το που ανοίξει άλλο ένα δίπλα και τα τραπεζάκια γίνουν είκοσι, φεύγουμε για αλλού. Ανάθεμα στους δήμους και τις αβέρτα άδειες που δίνουν. Έτσι καταστρέφονται οι γειτονιές μας.
Στον τομέα της Τέχνης, ανάμεσα σε όλες τις καλλιτεχνικές προτάσεις που βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο, ποιες είναι αυτές που έχετε ξεχωρίσει και γιατί; Εκτός πια από το ΕΜΣΤ και το ΝΕΟΝ -μεγάλοι οργανισμοί που κάνουν world-class δουλειά-, υπάρχουν κάποιες γκαλερί-διαμάντια, που παρακολουθώ ό,τι κι αν δείχνουν: Crux, Eleftheria Tseliou, Breeder.

Έχετε βρει κάποιο κρυφό «διαμάντι», το οποίο θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας; 

Το μικρό καφέ Samba στη Σόλωνος. Ο καλύτερος πρωινός καφές to go.

Τι δεν πρέπει να χάσει οποιοσδήποτε επισκεφτεί την πρωτεύουσα; 

Την Ακρόπολη και το Μουσείο της. Με ξενάγηση! Μια βόλτα στη Μητροπόλεως και στους γύρω δρόμους ψάχνοντας για bakeries και street food. Έναν περίπατο στους κήπους του ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος και ηλιοβασίλεμα από την ταράτσα του με θέα το Φάληρο στα πορτοκαλί.

shutterstock-2361744811.jpg
ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος


Υ
πάρχει κάτι που θεωρείτε πως οι περισσότεροι δεν ξέρουν για την Αθήνα; 

Όταν παντού αλλού βρέχει, στη Βουλιαγμένη έχει μια φωτεινή τρύπα πάνω από τον Ναό του Απόλλωνα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024