fbpixel

Search icon
Search
O Αλέξανδρος Χριστοδούλου της Area Domus μάς δίνει τη δική του οπτική για την αναβάθμιση της αισθητικής των χώρων μας
MAGAZINE

O Αλέξανδρος Χριστοδούλου της Area Domus μάς δίνει τη δική του οπτική για την αναβάθμιση της αισθητικής των χώρων μας

Βασισμένος στην αδιαπραγμάτευτα πολύτιμη εμπειρία του κι έχοντας εντρυφήσει στον χώρο του interior design


Η ιστορία της Area Domus ξεκινά το 1977, όταν οι ιδρυτές της είχαν το όραμα να δημιουργήσουν χώρους που να συνδυάζουν λειτουργικότητα και αισθητική, πρωτοπορώντας στον τομέα της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων. Από τότε, η εταιρία έχει διανύσει μια πορεία γεμάτη δημιουργικότητα και καινοτομία, με σημαντικές στιγμές και διακρίσεις που την έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς στον κλάδο. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της είναι η βράβευσή της από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του design, καθώς και η συνεργασία της με γνωστούς αρχιτέκτονες που έφερε στην ολοκλήρωση έργα όπως η πλήρης επίπλωση του Κτιρίου Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτές οι στιγμές δεν είναι παρά μόνο highlights μιας πορείας με σημαντικές ενδείξεις αφοσίωσης στην ποιότητα και την καινοτομία.

Αναζητώντας το ιδανικό για τους χώρους μας, δώστε μας τη δική σας άποψη για το πώς μπορούμε να επενδύσουμε στην ποιότητα και τη διαχρονικότητα και πόσο τα trends το επηρεάζουν αυτό. Ποια είναι η χρυσή τομή στη δημιουργία ενός χώρου; 

Για να επενδύσουμε σ' αυτό, πρέπει να επιλέγουμε υλικά υψηλής ποιότητας που αντέχουν στον χρόνο και τη χρήση. Τα trends έχουν τη δική τους αξία, αλλά δεν πρέπει να καθορίζουν αποκλειστικά τις επιλογές μας. Η χρυσή τομή είναι να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στο διαχρονικό και το μοντέρνο, δημιουργώντας χώρους που είναι πρακτικοί, όμορφοι και αντανακλούν την προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους.

384114171-18319045924098941-5273880663395559331-n.jpg


Ως
interior expert, πείτε μας κάποιους δικούς σας κανόνες που είναι βασικό να τηρήσουμε. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συστατικά ενός επιτυχημένου και αρμονικού χώρου και πού προτείνετε να εστιάζουμε περισσότερο; 

Οι βασικοί κανόνες που τηρώ είναι τρεις: Πρώτον, να υπάρχει λειτουργικότητα. Ο χώρος πρέπει να είναι πρακτικός και να εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών που τον κατοικούν. Δεύτερον, να επικρατεί η αισθητική, καθώς η ομορφιά και η αρμονία σ’ ένα εσωτερικό περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικές με τη λειτουργικότητα. Τρίτον, να δίνεται έμφαση στην προσωπικότητα του χώρου, μιας κι αυτός θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα και το στιλ των ιδιοκτητών του. Τα συστατικά ενός επιτυχημένου interior περιλαμβάνουν τη σωστή διάταξη των επίπλων, τον καλό φωτισμό και την επιλογή χρωμάτων και υλικών που δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Προτείνω να εστιάζουμε περισσότερο στις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας, αντί να ακολουθούμε τυφλά τις τάσεις.

Tι επικρατεί στις outdoor επιλογές και τι, σύμφωνα με τις τελευταίες προσταγές της μόδας, είναι ιδανικό για τους κήπους ή τις βεράντες μας; 

Στις outdoor επιλογές, βλέπουμε μια επιστροφή στη φύση με τη χρήση φυσικών υλικών, όπως ξύλο και τσιμέντο. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου γίνονται όλο και πιο άνετα και πολυλειτουργικά, ενώ οι τάσεις υποστηρίζουν την ένταξη φυτών και πράσινων στοιχείων που δημιουργούν μια αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης. Για τους κήπους και τις βεράντες μας, ιδανικό είναι να επιλέγουμε ανθεκτικά υλικά που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, να δημιουργούμε ζώνες για διαφορετικές δραστηριότητες και να προσθέτουμε στοιχεία όπως φωτιστικά και διακοσμητικά που αναδεικνύουν τον χώρο. Τα τελευταία χρόνια, η Area Domus συνεργάζεται με design brands που ειδικεύονται μόνο στην κατασκευή επίπλων εξωτερικού χώρου.

428382985-18340092268098941-5643365045212841947-n.jpg


Τελικά, πότε και με ποιους τρόπους ένας χώρος αποκτά προσωπικότητα και ξεχωρίζει; 

Όταν αντικατοπτρίζει τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Αυτό γίνεται με την προσθήκη προσωπικών αντικειμένων, όπως αγαπημένα βιβλία, έργα Τέχνης και οικογενειακές φωτογραφίες. Οι ιδιαίτερες επιλογές χρωμάτων και υφασμάτων, καθώς και τα μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν επίσης να κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίζει. Τέλος, η χρήση του φωτός -φυσικού και τεχνητού- παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της προσωπικότητάς του.

Φωτογραφία: Δημήτρης Ανδρίτσος/AYLO studio

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024