fbpixel

Search icon
Search
Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Valentino
FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Valentino

Ο πρώην creative director της Gucci διαδέχεται τον Pierpaolo Piccioli


Μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Pierpaolo Piccioli από τον οίκο Valentino, ο ιταλικός οίκος μόδας φαίνεται να έχει αποφασίσει μια νέα κατεύθυνση - η οποία περιλαμβάνει έναν άλλο γνωστό, Ιταλό σχεδιαστή, ο οποίος έχει μείνει κυρίως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από την τελευταία του εμφάνιση ως δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci. Ο Alessandro Michele, λοιπόν, είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Valentino. 

Η official stating day του Ρωμαίου σχεδιαστή στον high-end οίκο θα είναι την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου. Η πρώτη του συλλογή υπό τη σημαία του Valentino θα είναι η Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025: σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, στο πιο πολυαναμενόμενο σόου της σεζόν.

"Είναι μια απίστευτη τιμή", δήλωσε ο Michele για τον διορισμό του σε σημερινή δήλωσή του στο Instagram. Και πρόσθεσε: "Αισθάνομαι την απέραντη χαρά και την τεράστια ευθύνη να ενταχθώ σε έναν Maison de Couture που έχει χαραγμένη την ομορφιά σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη".

Θα εργάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα γραφεία της μόδας: Το στούντιο του Valentino στο Palazzo Mignanelli, λίγα λεπτά από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης. Ανάμεσα στα καθήκοντά του θα είναι και ο σχεδιασμός συλλογών υψηλής ραπτικής για πρώτη φορά.

fashion-designer-alessandro-michele-acknowledges-the-news-photo-1590509385.jpg
Alessandro Michelle at Gucci

Από τότε που αποχώρησε από την Gucci στα τέλη του 2022 υπήρχαν φήμες ότι θα μεταφερόταν στη Fendi ή ίσως ακόμη και στη Bulgari, αλλά καμία ανακοίνωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Όπως και ο Piccioli στον Valentino, ο Michele πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Gucci - δύο δεκαετίες, επτά ως δημιουργικός διευθυντής. (Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας: Ο αντικαταστάτης του Michele στην Gucci, Sabato de Sarno, ήταν το δεξί χέρι του Piccioli στον Valentino. Επίσης, η Kering απέκτησε το 30% των μετοχών της Valentino το περασμένο καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι ο Michele έχει επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο στον πρώην εργοδότη του). Εκτός αυτού, ο σχεδιαστής έχει ήδη την έδρα του στην πολυαγαημένη του γενέτειρα χώρα, τη Ρώμη, όπως και ο Valentino, γεγονός που τους κάνει ένα ιδανικό match!

Ο Michele είναι επίσης ήδη αρκετά εξοικειωμένος με τον Jacopo Venturini, διευθύνοντα σύμβουλο της Valentino από το 2020 - προηγουμένως αντιπρόεδρος του Merchandising της Gucci κατά την εποχή που ήταν ο ίδιος στο δημιουργικό τιμόνι του οίκου.

Η πρώτη συλλογή του Michele για τον Valentino αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το φθινόπωρο, για την Άνοιξη του 2025. Ο οίκος ακύρωσε τις επιδείξεις ανδρικής ένδυσης και υψηλής ραπτικής, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, λίγο μετά την αποχώρηση του Piccioli. 

Ανυπομονούμε να δούμε πως πρόκειται να εξελιχθεί ο οίκος με αυτήν την φαντασμαγορική προσθήκη στο creative direction του!