fbpixel

Search icon
Search
NYFW: H επιστροφή της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη αλλά και της Bella Hadid στα runways
TRENDS & CATWALKS

NYFW: H επιστροφή της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη αλλά και της Bella Hadid στα runways

Oι εντυπωσιακές δημιουργίες για την Fall/Winter '22-'23 είναι εδώ


Μετά την Κοπεγχάγη και τα «πολύχρωμα» Scandi girls, σειρά έχει μία από τις μητροπόλεις της μόδας, η Νέα Υόρκη. Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, η New York Fashion Week για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, «σήκωσε» αυλαία με τον show του οίκου Proenza Schouler και την Bella Hadid, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, ενώ ακολούθησαν κι άλλες πασαρέλες με υπέροχες δημιουργίες. Φυσικά, και τα κορίτσια του street style δίνουν το παρών, γεμίζοντας στιλ και λάμψη τους δρόμους της Νέας Υόρκης. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής!

Proenza Schouler 

proenza.jpg

Τα show του brand Proenza Schouler έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Brant. Η συλλογή ήταν επηρεασμένη από τα κομμάτια που επιλέξαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και ολόκληρου του στιλ που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας. Ο κόσμος της μόδας ανυπομονεί για μια φθινοπωρινή σεζόν με δυνατά tailoring και αέρινα φορέματα, των οποίων η κομψότητα συνδυάζεται με έναν αισθησιασμό που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα. 

Έναν χρόνο πριν την 20ή επέτειο του fashion house, παρατηρούμε ότι το formality που χαρακτηρίζει τον οίκο συνεχίζει να υπάρχει, πάντοτε όμως προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε εποχής. Η collection για την φθινοπωρινή περίοδο περιλάμβανε φορέματα, φούστες και κοστούμια με χαλαρές γραμμές και ρευστές φόρμες. Οι φούστες είχαν πλούσιο όγκο, οποίος ενισχύονταν από κορσέδες -signature του οίκου- πιο μαλακούς και χυτούς, σχεδόν αποδομημένους. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα κυριάρχησαν τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο, το γκρι, το μπεζ αλλά και το λαδί. 

proenza-2.jpg

Τα αξεσουάρ «έπαιξαν» σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση των συνόλων. Τα παπούτσια μαγνήτισαν τα βλέμματα, με τα γλυπτά flats να ακολουθούν τη γραμμή του ποδιού, παραπέμποντας σε μοντέρνες μπαλαρίνες. 

Brandon Maxwell

brandon.jpg

Ακόμα ένα show που κέντρισε τις εντυπώσεις και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήταν αυτό του fashion house, Brandon Maxwell. Πρόκειται για την πιο προσωπική συλλογή του σχεδιαστή, ο οποίος άντλησε έμπνευση από τη γιαγιά του, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Το show ξεκίνησε με τη Siri που διάβαζε τη σελίδα του Maxwell στη Wikipedia πριν προχωρήσει σε μια ταινία μικρού μήκους με συνδυασμό οικογενειακών φωτογραφιών και βιντεοκλίπ, σε πολλές από τις οποίες ήταν ο Maxwell με την γιαγιά του, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η σελίδα της Wikipedia μας υπενθύμισε ότι ο ίδιος πριν γίνει σχεδιαστής πέρασε πολύ χρόνο στη boutique της στο Longview του Τέξας. Ο ίδιος άλλωστε έχει κάνει ξεκάθαρο, πως το πάθος του για το σχέδιο και τη μόδα, οφείλεται σ' αυτήν τη γυναικεία φιγούρα. 

«Είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Θυμήθηκα όταν ήμουν παιδί, ενώ μαγείρευε, ήμουν στο πίσω δωμάτιο, έπαιρνα κουβέρτες και τις τύλιγα γύρω από την αδερφή μου, άδειαζα το κουτί με τα κοσμήματά της γιαγιάς μου και έβαζα την αδερφή μου να κουβαλήσει μια από τις τσάντες της. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το show, ήθελα να κάνω κάτι που, αν ήταν το τελευταίο μου, θα ήταν ένα βιβλίο για το οποίο θα ήμουν περήφανος», είπε χαρακτηριστικά ο Maxwell. 

brandon-2.jpg

Tα oversized σάλια, τα κοσμήματα-αντίκες και τα clutch, που ο designer θυμάται ότι κυριαρχούσαν στο στιλ της γιαγιάς του, παρουσιάζοντας τα στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Τα υφάσματα επιλέχθηκαν επίσης για να φέρουν τη cozy αίσθηση του σπιτιού, από το θρυμματισμένο σατέν ενός παλτό με διπλό πέτο, έως τα πλούσια καφέ υφάσματα εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιούσε. Τα λουλούδια στο τελικό φόρεμα της Karlie Kloss προέρχονται από έναν πίνακα που ζήτησε από τον παππού του να κάνει προς τιμήν της γιαγιάς του.

Khaite 

khiate.jpg

Το brand Khaite έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2016 ως «πηγή» για κλασικά essentials. Το ήθος του οίκου δεν έχει αλλάξει: εξακολουθεί να βασίζει τις δημιουργίες του σε πουλόβερ από κασμίρ, δέρμα, τζιν και φυσικά το tailoring. Το Khaite είναι πιο έντονο από ό,τι ήταν πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του. «Είναι το πιο show μας στη Νέα Υόρκη. Tο πιο industrial.», είπε η creative director, Catherine Holstein. Ξεκίνησε να δημιουργεί τη φθινοπωρινή συλλογή από τα outerwears.

Ξεκίνησε με ένα δερμάτινο μπουφάν με φερμουάρ μπροστά, με έναν υπερβολικό γιακά και έντονα μανίκια. Ακολούθησαν πολλά περισσότερα δερμάτινα: aviator, καμπαρντίνα, double breast blazer, πουκάμισα εργασίας με κουμπιά μπροστά και ένα Perfecto όπως αυτό της Emmanuelle Seigner στο Frantic, μια ταινία που παρέθεσε η Holstein στα backstages. Αν είστε Khaite's girls το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε minis για το φθινόπωρο. 

khaite.jpg

Τα φορέματα είχαν την τιμητική τους σε πολλά και διάφορα σχέδια, που κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα. Off-shoulder, designs με κρόσσια, cocktail γραμμές αλλά και λεπτομέρειες με κρύσταλλα Swarovski ήταν μερικά από αυτά που ξεχώρισαν. Όσο σέξι κι αν ήταν η ατμόσφαιρα, η Holstein κατάφερε να αποπνεύσει αυτόν τον ερωτισμό, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις πανύψηλες γόβες που έχουμε δει να εμφανίζονται αλλού αυτή την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που θέλουν να επιστρέψουν στα stilettos μετά από τα σύνολα που επιλέγουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.