fbpixel

Search icon
Search
Nip Tuck: Ποιες θεραπείες ομορφιάς πρέπει να πραγματοποιούμε τον χειμώνα;
MAGAZINE

Nip Tuck: Ποιες θεραπείες ομορφιάς πρέπει να πραγματοποιούμε τον χειμώνα;

Η επιλογή της κατάλληλης εποχής για κάποια επεμβατική ή μη θεραπεία θα προσφέρει στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης και αποκατάστασης


Εάν σκέφτεστε να κάνετε κάποια αντιγηραντική θεραπεία ή να περάσετε το κατώφλι του χειρουργείου για αισθητική επέμβαση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την προγραμματίσετε. Αν και δεν υπάρχει ακατάλληλος χρόνος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που κάνουν τον χειμώνα την ιδανική περίοδο για να το δοκιμάσετε.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ

shutterstock-401353588.jpg

Κρυολιπόλυση

Eίναι μία από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες μείωσης λίπους, με περισσότερες από 450.000 επεμβάσεις να πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί ψυχρή θερμοκρασία για να διασπάσει τα λιπώδη κύτταρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τα αναγκάζουν να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και να αποβληθούν από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Η διαδικασία εφαρμόζεται χωρίς αναισθησία, είναι ανώδυνη, ενώ δεν απαιτείται αποκατάσταση, που σημαίνει άμεση επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα τραυματισμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό σε διάστημα 4 έως 6 μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το λιπώδες εξόγκωμα μικραίνει σε μέγεθος, με μέση μείωση λίπους περίπου 20%.

Μικροαπόξεση

Η θεραπεία που απολεπίζει το δέρμα, έχει προληπτικό και αναπλαστικό χαρακτήρα, προσφέροντας λάμψη και ανανέωση με φυσικό τρόπο. Υπάρχουν δύο τύποι μικροδερμοαπόξεσης: με κρυστάλλους και με διαμάντι. Στην πρώτη, κρύσταλλοι εκτοξεύονται από έναν μικρό σωλήνα στο δέρμα και ταυτόχρονα αναρροφώνται, λειτουργώντας σαν ένα scrub υψηλής ισχύος. Στη δεύτερη, χρησιμοποιείται διαμάντι για απολέπιση. Και οι δύο αφήνουν την επιδερμίδα απαλή, λεία και λαμπερή, βελτιώνουν την υφή και τον τόνο της, μειώνουν τις λεπτές ρυτίδες, τις βλάβες από τον ήλιο, τα σημάδια ακμής, τους διεσταλμένους πόρους και τις ραγάδες. Η διαδικασία διαρκεί έως 30΄, είναι ανώδυνη, ενώ ο αριθμός και η συχνότητα των θεραπειών ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Φωτοανάπλαση

Η θεραπεία IPL (γνωστή και ως Photofacial) εξαφανίζει από το δέρμα σας κηλίδες, δυσχρωμίες και σημάδια, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας τον τόνο και την υφή του. Η φωτοανάπλαση χρησιμοποιεί παλμικό φως, έτσι ώστε να στοχεύσει στα αιμοφόρα αγγεία και τις μελαγχρωστικές βλάβες. Η συνεδρίες είναι μικρής διάρκειας, ενώ δε χρειάζονται περισσότερες από 3 με 4 συνολικά, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε 10-15 ημέρες.

shutterstock-1543602947.jpg

Αποτρίχωση με VPL Laser

Το Variable Pulsed Light (VPL Laser) αποτελεί την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της αποτρίχωσης. Με το πολλαπλό παλμικό φως απομακρύνεται η τριχοφυΐα και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Οι παλμοί του κόκκινου φωτός απορροφώνται από τη μελανίνη (χρωστική στις τρίχες), παράγεται θερμότητα, η οποία καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας και την ικανότητά του να αναγεννιέται Η θεραπεία δεν είναι ανώδυνη, ο πόνος είναι ανεκτός και συνήθως μέτριας έντασης.

Υγρό facelift

Αυτή η θεραπεία προσώπου συνδυάζει Botox/ Dysport, υαλουρονικό οξύ, μικροδερμοαπόξεση, Laser και μεσοθεραπεία, τα οποία σμιλεύουν, αναζωογονούν και βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, έχει διάρκεια 1 με 2 ώρες, χωρίς τομές, ενώ δεν υπάρχει χρόνος αποκατάστασης. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως και έναν χρόνο.

Fillers

Όσο μεγαλώνουμε το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται, τα κύτταρα χάνουν την ικανότητά τους να παραγάγουν αυτά τα συστατικά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται πιο λεπτή και ξερή. Εδώ έρχονται τα fillers, τα ενέσιμα υλικά με πρωταρχικό συστατικό τους το υαλουρονικό οξύ, που σβήνουν αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου. Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για να γεμίσουν τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια, στο μεσόφρυο, αλλά και τις ουλές και τα σημάδια ακμής.

Αυξητική χειλιών

Υπάρχουν πολλά είδη ενέσιμων υλικών για την αύξηση των χειλιών, με το υαλουρονικό οξύ να είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο και απόλυτα ασφαλές, επειδή δεν προκαλεί αντίδραση στον οργανισμό. Είναι σε μορφή gel, ενσταλάζεται στο χείλος, δίνοντάς του όγκο και σχήμα. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες, αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις, διαρκεί περισσότερο.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΝΥΣΤΕΡΙ

shutterstock-1818577211.jpg

Η αυξητική/μειωτική στήθους και το λίφτινγκ προσώπου είναι δύο από τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται τον χειμώνα. Επίσης, η λιποαναρρόφηση, η ανάπλαση δέρματος με λέιζερ, η ανόρθωση βραχιόνων ή μηρών, η κοιλιοπλαστική και η βλεφαροπλαστική είναι όλες εξαιρετικές επιλογές για τη χειμερινή περίοδο. Η μικρότερη έκθεση στον ήλιο διευκολύνει την ανάρρωση στις θεραπείες προσώπου και τα επιπλέον στρώματα χειμερινών ρούχων διευκολύνουν την απόκρυψη των ελαστικών επιδέσμων.

Προγραμματίστε άμεσα:

Επέμβαση στήθους

Εάν σκέφτεστε να κάνετε χειρουργική επέμβαση στο στήθος σας (αυξητική, ανόρθωση, μείωση κ.λπ.), αυτή η εποχή είναι εξαιρετική. Όχι μόνο θα είστε έτοιμες για το καλοκαίρι, αλλά ο ψυχρός καιρός θα κάνει την ανάρρωσή σας πιο ευχάριστη. Εάν κάνετε αυξητική ή μειωτική, θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαστικό στηθόδεσμο για έναν μήνα, για να στηρίξετε το στήθος σας, να ενισχύσετε την αποιδηματοποίησή του και να αποφύγετε τον πόνο κατά τις κινήσεις σας. Αυτό το σουτιέν είναι δύσκολο να κρυφτεί κάτω από τα ρούχα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά τον χειμώνα δεν φαίνεται καθόλου. Επιπλέον, δε θα σας ζεσταίνει υπερβολικά ούτε θα σας κάνει να νιώθετε άβολα, ενώ καμουφλάρετε το στήθος σας καθώς επουλώνεται, χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι έχετε χειρουργηθεί.

Λίφτινγκ προσώπου

Αν σκέφτεστε να κάνετε λίφτινγκ, τώρα είναι σίγουρα η καλύτερη περίοδος. Όχι ότι δεν μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα όλο τον χρόνο, αλλά τους χειμερινούς μήνες η αποκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Υπάρχουν πολλά είδη ανόρθωσης (ακόμη και λαιμού). Μετά τη διαδικασία θα χρειαστεί να μείνετε μακριά από τον ήλιο για κάποιο χρονικό διάστημα. Κατά τον χρόνο της επούλωσης οι ουλές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην ηλιακή ακτινοβολία και περισσότερο ορατές. Αυτή η επέμβαση μπορεί εύκολα να αφαιρέσει 8-10 χρόνια από την εμφάνισή σας. Απλώς να θυμάστε: όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία σας τόσο περισσότερο αναγκαία είναι η λύση του νυστεριού, καθώς οι αναίμακτες θεραπείες δεν προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλετε.

shutterstock-721157758-TvLTI.jpg

Επεμβάσεις περιγράμματος σώματος

Μιλάμε για βραχιονοπλαστική (για μείωση της χαλάρωσης στα μπράτσα), ανόρθωση στους γλουτούς (που μπορεί να συνδυαστεί και με λιπογλυπτική, αν είναι μεγάλος ο όγκος τους), ενθέματα (εάν χρειάζονται αύξηση) ή μικρολιποανακύκλωση γλουτών (εάν περισσεύει λίγο λίπος από τα πλάγια των μηρών ή την κοιλιά μεταφέρεται στους γλουτούς και βελτιώνει την όψη τους), κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση.

Με μακριά παντελόνια, μακρυμάνικα φαρδιά πουλόβερ και βαριά παλτό, είναι εύκολο να καλύψετε τα αποτελέσματα των επεμβάσεων διαμόρφωσης περιγράμματος σώματος. Επίσης, είναι πιο εύκολο να πάρετε άδεια από την εργασία σας κατά τη χειμερινή περίοδο, για να αναρρώσετε από τη χειρουργική επέμβαση.

Πωγωνοπλαστική / Ρινοπλαστική

Για να αυξήσετε ή να μικρύνετε το πιγούνι σας, η πωγωνοπλαστική είναι η μέθοδος που θα πρέπει να αναζητήσετε. Οι τομές γίνονται μέσα στο στόμα, στο ύψος της κάτω γνάθου, ή αλλιώς κάτω από το σαγόνι και είναι μικρές. Πολλές φορές συνδυάζεται με τη ρινοπλαστική, σε άτομα που έχουν μικρή κάτω γνάθο και μεγάλη κυρτή μύτη. Και οι δύο είναι ιδανικές επεμβάσεις για τον χειμώνα λόγω της απουσίας μεγάλων διαστημάτων ηλιοφάνειας, καθώς έτσι ευνοείται η διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον, ο κρύος αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επιδεινώνουν το πρήξιμο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούν στη μείωσή του, καθώς τείνουν να συστέλλουν τα αγγεία του δέρματος. Xειρουργική | Read more glow.gr

Τα βασικά βήματα κάθε επέμβασης:

1. Διεξοδική συζήτηση και λεπτομερής εξέταση από τον πλαστικό, για να σας συστήσει την καλύτερη διαδικασία ή τεχνική, ανάλογα με τις ανάγκες σας, καθώς κάθε επιδερμίδα και συνθήκη είναι διαφορετική.

2. Προεγχειρητικός έλεγχος (γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα και, ανάλογα την επέμβαση, ακτινογραφία, απεικονιστικές εξετάσεις μαστών κ.λπ.)

3. Πριν από την επέμβαση επιβάλλεται η διακοπή καπνίσματος, η λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων, ορμονών και ασπιρίνης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022