fbpixel

Search icon
Search
Night Eaters: 6 λάθη που κάνετε το βράδυ και παίρνετε κιλά
WELLNESS

Night Eaters: 6 λάθη που κάνετε το βράδυ και παίρνετε κιλά

Γνωρίστε όλα όσα πρέπει να αποφεύγετε


Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος επιθυμούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα αποτελέσματα και πολλές φορές υποσιτιζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να «κατρακυλούμε» σε λαχταριστές αμαρτίες, κυρίως, τις βραδινές ώρες.

Παρόλα αυτά ποια είναι τα λάθη, στα οποία χρειάζεται να δώσουμε έμφαση και τα οποία οφείλονται στην αύξηση του σωματικού μας βάρους;

Στερούμαστε τα βασικά

Όπως προαναφέραμε, κατά τη διάρκεια της ημέρας στερούμαστε τις αναγκαίες, για τον οργανισμό, θρεπτικές ουσίες και καταναλώνουμε πολύ μικρές μερίδες. Έτσι, αυτή η «τακτική» συνεπάγεται το να υποκύπτουμε τις νυχτερινές ώρες σε παχυντικές τροφές ή στην λήψη μεγάλων ποσοτήτων, καθώς το σώμα μας επιθυμεί να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.

Tip: Αυτό που χρειάζεται να δομηθεί είναι μια υγιής και ισορροπημένη σχέση με το φαγητό. Δεν χρειάζεται να στερούμαστε τίποτα στην καθημερινότητα μας. Απεναντίας, το διατροφικό μας πρόγραμμα πρέπει να είναι αρκετά πλούσιο και να συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες τροφίμων, όπως και μεγάλες ποσότητες νερού, με σκοπό να ενυδατωθεί ο οργανισμός.

shutterstock-1441831802.jpg

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά

Πολλές φορές επιλέγουμε να συνοδεύσουμε την παρακολούθηση της αγαπημένης μας σειράς ή ταινίας με την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων που είναι πλούσια σε trans λιπαρά, όπως τα πατατάκια και τα γαριδάκια. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως οι συγκεκριμένες τροφές μας «ανοίγουν» περισσότερο την όρεξη και δεν δημιουργούν το απαραίτητο αίσθημα κορεσμού. Συνεπώς, δεν μας χορταίνουν.

Tip: Τι θα λέγατε αντί να αγοράζετε αυτά τα προϊόντα να τα δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι στην κουζίνα σας με αγνά υλικά; Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες και να αυξήσετε την θρεπτική αξία του βραδινού σας.

Ένα ποτό ακόμα...

Πόσες φορές το έχετε πει αυτό; Ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε μαζί με την παρέα σας το όλο κλίμα ενδέχεται να σας αποσυντονίσει. Έτσι, οδηγείστε στην υπέρμετρη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών λαμβάνοντας πολλές θερμίδες τόσο από το ποτό σας, όσο και από τα συνοδευτικά του.

Tip: Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αυτοσυγκράτηση σας. Δεν υποστηρίζουμε πως πρέπει να εξαλειφθούν τα ποτά από το πρόγραμμα σας, όμως είναι εντελώς διαφορετικό το να πιείτε ένα ποτήρι και όχι ένα ολόκληρο μπουκάλι.

1213b6ffb09bf95926592171093c0450.jpeg

Τηλεόραση

Σίγουρα έχετε καταναλώσει, έπειτα από μια κουραστική ημέρα, το βραδινό σας γεύμα μπροστά στην τηλεόραση. Ωστόσο, οφείλετε να λάβετε υπόψη πως η συγκεκριμένη συνήθεια σας αποσυντονίζει, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην απολαμβάνετε αυτή την στιγμή, καθώς έχετε στραμμένη όλη σας την προσοχή σε αυτό που παρακολουθείτε.

Tip: Η βέλτιστη λύση είναι να απολαμβάνετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας μαζί με την οικογένεια σας, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας από αυτή την στιγμή.

Το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας

Όταν το βραδινό καθίσταται το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας, τις περισσότερες φορές οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, όταν αυτό γίνεται συστηματικά. Ο οργανισμός σας «φορτώνεται» με μεγάλες ποσότητες φαγητού, οπότε ο μεταβολισμός είναι δύσκολο να επεξεργαστεί τις τροφές που καταναλώνετε προτού κοιμηθείτε.

Tip: Προτιμήστε να καταναλώνετε κάτι ελαφρύ το βράδυ, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεάσετε ούτε το βάρος σας, αλλά ούτε και την ποιότητα του ύπνου σας.

1cd21b3bdb8953297563d70faacc161c.jpg

Σπιτικό φαγητό

Εάν δείχνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την προτίμηση σας στο φαγητό από το αγαπημένο σας εστιατόριο, τότε αυτή είναι μια πολύ πιθανή αιτία αύξησης των κιλών σας.

Tip: Καλύτερα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας να δημιουργείτε το βραδινό σας γεύμα στην κουζίνα σας με αγνά υλικά και πολλή αγάπη.

Εν τέλει, οφείλουμε να δομήσουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό, χωρίς να κατακλυζόμαστε από ενοχές και αμφιβολίες για την πρόοδο, αλλά και το σώμα μας. Παρόλα αυτά, εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν Διατροφολόγο για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις προσωπικές σας ανάγκες.

«Μια αληθινά ήρεμη σχέση με το φαγητό έχει ως πυρήνα της την αυτοφροντίδα κι όχι τον αυτοέλεγχο», Christy Harrison.