Πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες των τελευταίων ετών, και αφορά το Μουσείο Μπενάκη και τον οίκο Cabana, γνωστό για την έκδοση του μοναδικού Cabana Magazine και τις ιδιαίτερα σύγχρονες και αισθητικά κομψές πρωτοβουλίες της founder του, Martina Mondadori.
Με αφορμή λοιπόν, την πρόσφατη συλλογή του οίκου, Benaki Collection, με έμπνευση από εκθέματα του ελληνικού μουσείου, το ετήσιο Gala -ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στήριξης του έργου του Μουσείου Μπενάκη- επιστρέφει δυναμικά και δημιουργικά τη Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού πολιτισμού στην οδό Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας.
Πολλοί Αθηναίοι είναι ενθουσιασμένοι με το γεγονός, που πρόκειται -όπως μαρτυρά το ρεπορτάζ της διοργάνωσης- να αποτελέσει ένα από τα talk-of-the-town events της χρονιάς. Η jet setter Martina Mondadori θα επιμεληθεί το setting με το ιδιαίτερο γούστο της και τις aesthetically pleasing δημιουργίες της συλλογής του οίκου της, που είναι αφιερωμένη στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.
Κομψές ροτόντες θα στηθούν για την απόλυτη βραδιά, ενώ μερικοί από τους πιο φιλότεχνους Έλληνες θα δώσουν το «παρών» σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει το ελληνικό DNA διεθνώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πρόσκλησης, η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 1000 ευρώ, και οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις εξαίσιες γεύσεις του Μισελενάτου εστιατορίου Delta του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για πρώτη φορά εκτός των πυλών του. Μέλη της οικογένειας Μαρτίνου -καθώς και μέλη του ΔΣ- που ηγούνται της προσπάθειας εξεύρεσης χρημάτων για τους σκοπούς του Μουσείου, κατάφεραν να συστρατεύσουν κόσμο στο όραμά τους.
Η Benaki Museum Autumn/Winter 2023 collection, όπως γίνεται αντιληπτό και το όνομά της περιλαμβάνει αξεσουάρ του art de la table, δηλαδή σερβίτσια εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση και χειροτεχνεία.
Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πολυαναμενόμενη βραδιά, αυτή θα αποτελέσει ένα εκλεκτό cocktail party, και όχι καθιστό dinner, για το οποίο επιστρατεύτηκαν η Ελευθερία Ντεκώ στον φωτισμό, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, ο βραβευμένος chef με δύο αστέρια Michelin του εστιατορίου Delta, στον μπουφέ, και δημιουργήθηκε ένα ειδικά σκηνοθετημένο μουσικό δρώμενο μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με τη συμμετοχή μουσικών, τενόρων και σοπράνο, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Στην είσοδο του μουσείου κατά την άφιξη των καλεσμένων θα προσφερθεί Σερμπέτι από φλούδες και φύλλα νερατζιού, γκρέιπφρουτ και πορτοκαλιού συνδυασμένο με άνθη μυρτιάς απογεμισμένο με ξηρό αφρώδη οίνο. Ενώ τα γευστικά cocktails θα συνοδεύονται από τις υψηλής γαστρονομίας προτάσεις -που θα θυμίζουν έργα τέχνης- του chef, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν αντλήσει έμπνευση από αγαπημένα λουλούδια.
Παρακολουθήστε το βίντεο:
For one night only!